שתף קטע נבחר

עלו ברשת: ספרים בחינם

ספרי לימוד חופשיים לסטודנדטים, שמלות כלה הסטוריות, סטטיסטיקות עולמיות, מאיזה סרט לקוחה המוזיקה שתקועה לכם בראש ועוד אתרים ששווה להכיר

שנת הלימודים האוניברסיטאית בפתח, וזה הזמן להזכיר את פרויקט פא"ר (ראשי תיבות של "פתיחת אוצרות רוח") של האוניברסיטה הפתוחה, שמציע גישה חופשית לחלוטין למגוון רחב של עזרי לימוד.

 

המיזם, שחוגג שנה בימים אלה, הורחב והועשר בספרי לימוד אלקטרוניים וקוליים, מצגות, הרצאות וידאו ועוד תכנים דומים ורבי ערך, שחלקם אפילו זמין להורדה. נכון להיום יש שם מאות ספרי לימוד ב-50 קורסים, ביניהם חינוך ופסיכולוגיה, מדעי המחשב, כלכלה וניהול, מדעי הרוח, מדעי הטבע או אמנויות. סטודנטים באוניברסיטה הפתוחה אינם צריכים להירשם, אבל כל השאר מוזמנים לעשות זאת - ללא תשלום - ולהרחיב את הדעת בכל שעה של היממה.

 

שימושון

אנציקלופדיית הפזמונים - LyricWiki הוא מאגר במתכונת המוכרת של אנציקלופדיות ויקי, שבו ניתן למצוא מאות אלפי מילים לשירים לועזיים של מגוון אמנים. בעמוד הבית ניתן למצוא את השיר היומי, האלבום השבועי ושיר להורדה חינם. החיפוש ידני או על פי קטגוריות. האתר אמנם זמין במספר גירסאות נוספות, אבל עברית אינה ביניהם.

  

אדוני השופט - מדריך עורכי הדין LawGuide השיק תוספת מבורכת: פורום יעוץ משפטי, שמבטיח לספק לכל גולש מענה מיידי לכל שאלה רלוונטית. הפורומים מחולקים לנושאים, ביניהם פלילים, דיני עבודה, נזקי גוף ותאונות, דיני משפחה, נדל"ן או מיסים, והתשובות ניתנות על ידי עורכי דין המתמחים בנושא. כמובן שלא כל הפורומים פעילים באותה המידה, אבל מעיון בחלקם עולה שהתשובות אכן מיידיות ומתאימות בעיקר למי שזקוק למידע קונקרטי ולא לייעוץ כללי.

 

נותנים קבלה - אתר JGooders הוא פלטפורמה פילנטרופית המיועדת ליזמים, עמותות וארגונים שאינם פועלים למטרות רווח והם בעלי אוריינטציה ציונית-יהודית, שזקוקים לתרומות ומתנדבים ומתקשים למצוא את מבוקשם במציאות הכלכלית הנוכחית. המיזם פועל בגירסת בטא, אבל מפעיליו מדווחים כי מאות גופים כבר נרשמו אליו, ומעיון בעמודי הפרויקטים השונים - חלקם עושה חיל.

 

כמו אתרי מיקרו-פיננסים אחרים, גם כאן הנקודה היא שניתן להכיר את מבקשי התרומה באמצעות מידע וקישורים, ולתרום כל סכום שהוא (כל עוד הוא בדולרים). לקראת החגים משיקים שם "מרכז מתנות", שיאפשר לכם להעניק כרטיסי ברכה משולבים בשוברים לתרומות.

 

מנוחה נכונה - האינטרנט מלא אתרי קניות, אבל "רק מזרנים" החליט לא להתפרש לכל עבר ולהתמקד בדבר הכי חשוב בחיים: מצעי שינה מכל סוג, יצרן ועובי אפשרי (שלח: רונן מריזן)

 

שיהיה במזל - על אתר חגיגות ה-100 של ת"א כבר המלצנו בעבר, אבל הבלוג של עיתונאית האופנה נורית בת-יער ממשיך להתעדכן. לאחרונה עלו שם מספר פוסטים, ביניהם אחד המוקדש לשמלות כלה ישראליות היסטוריות, כמו זו של הכלה הצעירה יעל דיין.

 

סטטיסטיקות עולמיות - מהי אוכלוסיית העולם בזה הרגע? כמה מכוניות יוצרו השנה? כמה טונות של כימיקלים רעילים מזהמות את העולם? וכמה משתמשי אינטרנט יש ברחבי הגלובוס? לכל השאלות הללו יש תשובות ברורות, שאת כולן ניתן למצוא באתר הסטטיסטיקות המרתק Worldometers. האתר, שהמידע בו זמין גם בעברית, מבוסס על איסוף נתונים מגופים מוכרים ומוסמכים והוא פרויקט של קבוצת מתנדבים בינלאומית.

 

מה בא לי עכשיו - Go Ticket הוא אתר ישראלי חדש, שמספק מענה לספונטנים שביניכם, אלה שרוצים "לקנות, למכור ולהחליף כרטיסים אחד עם השני, והכל ברגע האחרון". האתר, ששירותיו ניתנים חינם, נבנה על ידי אסף בן-דוד, צעיר הרצלייני, שמספר כי רצה להפתיע את אשתו בבילוי בלתי מתוכנן, אבל לא הצליח למצוא משהו דומה ברשת העברית. ניתן לאתר כרטיסים על פי קטגוריות (בידור, תיאטרון, ספורט וכדומה), או על פי תאריכים, אבל הכי מתבקש זה להיעזר בפונקציית "כרטיסים ברגע האחרון".

 

מתנה דביקה - מחפשים מתנה מקורית לחג או דרך לפנק בן משפחה? הדפיסו להם מגנט מעוצב בהתאמה אישית. באתר "מגנט IT" תמצאו לא רק מגוון רחב של מגנטים מעוצבים (כולל משחקי הרכבה, אוריגמי וכרטיסי ביקור), אלא גם אפשרות ליצור אחד משלכם: מעלים תמונה מהמחשב, בוחרים צבעים, אפקטים ומסגרת ומחברים טקסט אישי. המחירים זולים יחסית (החל מ-8 ש"ח למגנט אישי והחל מ-20 ש"ח למגנט מוכן), אבל סכום המינימום להזמנה הוא 50 ש"ח מחייבים קמעה.

 

ברכת חינם - אם אתם רוצים לברך מישהו ולא מתחשק לכם לשלם תמורת הזכות - היעזרו ב-Rattlebox, אתר ברכות וידאו חינמי, שמתמחה בסרטונים מאגניבים בלבד. גם כאן ניתן לבחור בין קליפים מוכנים (שנונים יותר ופחות) לבין העלאת וידאו אישי באמת, ולשלוח את האיחולים במייל או רשת חברתית.

 

זמזום - המאשאפ (אתר המשלב יכולות ממספר אתרים במקום אחד) המגניב ScreenTunes הוא פרויקט של תיכוניסט אמריקני חובב מוזיקה וסרטים, שמאפשר לכם להקליד שם של סרט או שיר (בקרוב תתווסף אפשרות חיפוש לפי אמן) ולגלות באיזה פסקול בדיוק הופיע השיר שלא יוצא לכם מהראש כבר יומיים. לאחר שהקלדתם את השם או מילות השיר, האתר יבצע חיפוש ב-IMDB ויחלץ עבורכם רשימה הולמת. מגניב.

 

רזון וירטואלי - עושים דיאטה ומתקשים לעמוד ביעדים? The Line Diet הוא אתר אינטרנט, שאמנם לא יציע לכם תפריט מאוזן או מדריך מקוון צמוד, אבל כן יסייע לכם לעקוב אחר התקדמותכם. לאחר הרשמה קצרה תוכלו לצפות בהתקדמות על ציר זמן, לכתוב לעצמכם הערות, ומפעילי האתר מבטיחים לעודד אתכם להתעמל ולשמור על תזונה נכונה.

 

הפסקת צהריים - מצד שני, חייבים לאכול מדי פעם. בין אם אתם סטודנטים, הורים או סתם אנשים עובדים, באתר Funky food Gallery תמצאו גלריית סנדביצ'ים מעוצבים, מזינים ומעוררי תיאבון, שדורשים השכמה מוקדמת אבל מעשירים את הפסקות האוכל בצורה ניכרת.

 

מממ - ואם כבר, בואו (עדיף על בטן ריקה) לראות מה אוכלים ילדי בית הספר ברחבי העולם.

 

כמה?! - לקוראי עיתונים קשה מאוד לדמיין את המשמעות של מספרים גדולים, כאלה שמקשטים ידיעות כלכליות או חדשותיות. כדי להקל על המצב ולקבל מידע השוואתי ואמין יותר, היעזרו באינפוגרפיקה המוצלחת הזו, שמציגה מלחמות, חובות לאומיים, משברים כלכליים ועוד עניינים בחתיכות צבעוניות ונוחות לבליעה. מקרא הצבעים אינו מקרי, ומטרתו להבדיל בין הוצאות, רווחים, נתינה, הפסדים ועוד.

 

אז מה היה לנו - אנשי חברת האינטרנט הישראלית Netcraft מציעים פוסט יעיל וחינני, שמגולל את ההיסטוריה של האינטרנט בקיצור ובעברית.

 

האורך קובע - אם כבר דיברנו על קיצור, מה מתאים יותר מ-Woofer; מדובר באתר שהולך בכיוון ההפוך לטרנד הקצרנות המעיק של האינטרנט, ובמקום לחקות את טוויטר (האתר שבו ניתן לכתוב רק 140 תווים), מביא אותה בהפוכה ומתיר לכם לפרסם אך ורק טקסטים בני 1,400 תווים לפחות.

 

השמדה עצמית - אם יש להם דיסק קשיח מיותר, שעבר זמנו, ל-PC Pro יש הצעה בשבילכם: עשרת הדרכים להשמיד הארד דיסק, כולל הדגמות וידאו.

 

מנה אחרונה

מחשב תחת מחשב - יש הרבה מאוד דברים שאפשר לעשות עם מחשבים (כמה הצעות תמצאו גם כאן למעלה, בשימושון), אבל לזרוק אותם למרחקים ולתפוס אותם עם הישבן נשמע לנו קצת יצירתי מדי.

 

הלו קולומבוס - עמוד שלם מלא במפות עתיקות, יפהפיות ומוזרות להפליא, שמתארות את העולם הישן (מאוד) כפי שראו אותו קרטוגרפים מאותגרים גיאוגרפית.

 

Fune לכל פועל - מה יוצא מ-Zune ו-Phone? סרטון פרודיה משעשע על הטלפון הסלולרי החכם - והדמיוני - של מיקרוסופט, שמכונה Fune.

 

ספירת מלאי - הצלם דילן צ'נדלר צילם עצמו אוחז את כל החפצים שבביתו והפך את תצוגת התכלית המשמימה הזה למצגת מגניבה למדי.

 

אבן על אבן - הקליפ הזה הוא מחווה נפלאה למשחקי הווידאו הקלאסיים של פעם, שאמנם מלווה במוזיקה מטרידה, אבל שווה כל רגע. היוצרים, אגב, דיווחו שההכנה לצילום ארכה 1,500 שעות.

 

אמנות רחוב - פוסט שמרכז צילומים של ציורי גרפיטי מוצלחים במיוחד מרחבי העולם. ואם בגרפיטי עסקינן; כיוון שכל אמן שמכבד את עצמו לא רק מצייר, אלא גם מביע את דעתו בכתב, הוא זקוק לגופן מעוצב משלו: באתר Graffiti Creator תוכלו לייצר לעצמכם אותיות אישיות ממותגות (שלח: שוקי לאה)

 

מותר להכות - מערכת תופי הקרח שבסרטון הזה אולי לא נשמעת משהו, אבל היא בהחלט חוסכת מקום אחסון בבית. קונצרט חד פעמי קיצי במיוחד (שלח: שוקי לאה)

 

אין כמו אמא - ואם עדיין לא מספיק קר לכם, תוכלו להצטנן - או להיגעל - מהסרטון הבא, שמתעד ניסיון למכירת גלידה "אורגנית" שעשויה מחלב אם (ששׁלח: עמית פל)

 

לא לבעלי לב חלש - רוצים לקעקע את עצמכם במסורת האסירים הרוסיים? ברור שכן. הנה בחור שמדגים על גופו שלו במה דברים אמורים (שלח: עמית פל)

 

זכרון של פיל - במשחק המקוון הזה יש רק שלב אחד - וגם הוא דבילי למדי - אבל זה עדיין נחמד: העבירו את הפילון מצד לצד בלי ליפול (שלח: עמית פל)

 

לא מזלז"לים - ובפינת המורבידיות, הנה לקט צילומים של מצבות מוזרות במיוחד, שניצבות בבתי קברות ברחבי העולם (שלח: עמית פל).

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ספרים בחינם לסטודנטים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים