שתף קטע נבחר

כונן נייד Iomega: יותר קשיח מקשיח

מארז האלומניום ומערך בולמי הזעזועים של כונן prestige portable יגנו על המידע היקר מפני תלאות הדרך, בגודל המאפשר להכניס אותו לכל כיס

היתרון העיקרי שיש לכונני הפלאש על גבי הכוננים המגנטיים, מצוי בעובדה שהם אינם מכילים חלקים נעים. החיסרון, לעומת זאת, הוא בנפח האכסון המתקבל – עשרות גיגות בהתקני הפלאש לעומת מאות ג'יגות בכוננים המגנטיים. ואכן, בעוד שנפח כונן הפלאש הממוצע הוא שמונה גיגה, הרי שכונן קשיח נייד מכיל היום בין 160 ל-320 גיגה.

 

עם זאת, בניגוד להתקני הפלאש, שאותם אפשר לזרוק בתיק ולשכוח מהם, הרי שהכוננים הניידים זקוקים בד"כ ליחס מיוחד. כמה חבטות הגונות או זעזועים, עלולים לפגוע במכניקה העדינה של הכונן הקשיח, ולגרום לאובדן הנתונים לנצח.

 

יתרונו העיקרי של ה prestige portable על מתחריו הוא במארז האלומיניום הקשיח ומערכת בולמי הזעזועים המשולבת בתוכו. אומנם הוא עדיין יוכל למות בנפילה הגונה, אך יצליח לצלוח בשלום שימוש יום יומי סטנדרטי.

 

 

התקנה ונוחות שימוש

ה-prestige אינו מצריך למעשה שום התקנה מלבד חיבור כבל ה- USB המצורף אל המחשב. מערכת ההפעלה תזהה את הכונן שחובר, ותוסיף אותו אל רשימת הכוננים, ומשם המשך העבודה כרגיל.

 

הכונן הגיע מפורמט ונקי לחלוטין, ולא מצאנו עליו שלל תוכנות שיצרניות נוטות לדחוף בד"כ אל תוך מוצריהן. קצת התאכזבנו, שבמקום לקבל את תוכנת הגיבוי של EMC Retrospect כקובץ התקנה על הכונן עצמו, קיבלנו פתקית המזמינה אותנו להוריד את התוכנה מהרשת. עם זאת, עבור מי שמחפש פיתרון גיבוי, הורדת התוכנה נדרשת ואף משתלמת.

 

בחלקו האחורי של הכונן נמצא חיבור mini USB ושקע עבור שנאי (שנאי אינו מצורף בקופסה), כך שהכונן יכול לקבל את אספקת הכוח שלו משקע חשמל בקיר או משקע USB נוסף במחשב. כבל החיבור מכיל שני תקעי USB והמשמעות היא, שעל מנת לחבר את הכונן למחשב תידרשו לשני שקעים פנויים או לרכוש שנאי.

 

מלבד החיבור למחשב, חיברנו את הכונן גם לראוטר אלחוטי מדגם 2650U של חברת D-link על מנת להשתמש באפשרות שיתוף הקבצים של הראוטר. הכונן זוהה ללא בעיות, וזוהה באופן מידי על ידי המחשבים ברשת ככונן משותף.

 

ביצועים

ה Prestige מגיע עם חיבור מסוג USB2 התומך בתעבורת נתונים בקצב של עד 480mb/sec. עם זאת, בתוכו שוכן כונן 2.5 אינץ', בעל מהירות סיבוב של 5400 RPM בלבד. הכונן הציג קצב קריאה / כתיבה ממוצע של 29.9 מגה לשניה עם זמן גישה של 18.6 אלפיות השניה.

 

כשבוחנים את הגרף רואים שקצב הכתיבה הממוצע הוא נמוך בהרבה מאשר בכונן פנימי ( כ 50 מגה / שניה לכונן פנימי (כ- 20 מגה יותר כל שניה), אך קצב הכתיבה נשאר קבוע ואינו צונח עם הזמן, כפי שרואים בכוננים פנימיים.

 

עלות מול תועלת

שוק הכוננים הניידים רווי בנפחים שבין 160 ל-320 GB, אך בנפח של 500 ג"ב, ה-prestige הוא כמעט בודד במערכה. מחירו יקר במקצת יחסית למתחריו בקטגוריה, אך זהו הפרש מתבקש בהתחשב במארז האלומיניום לעומת מארזי הפלסטיק העדינים יותר.

 

סיכום

עבור מי שמחפש כונן נייד בנפח גדול, ה- Iomega prestige portable הוא בחירה מצויינת. מארז האלומניום ומערך בולמי הזעזועים יגנו על המידע היקר מפני תלאות הדרך, בגודל המאפשר להכניס אותו לכל כיס.

 

המחיר אולי נראה קצת גבוה במבט ראשוני, אך מחיר דומה יאפשר לכם לרכוש כונן בנפח של 320GB או פחות אצל המתחרות.

 

Iomega prestige portable

ציון: 


מחיר: 569 שקלים

הפצה: באג.

 

יתרונות: מארז אלומניום קשיח, בולם זעזועים, שקט, נפח מכובד

חסרונות: מצריך שני חיבורי USB פנויים

שורה התחתונה: ה-prestige בהחלט מדגיש את המילה קשיח ב"כונן קשיח".

 

מפרט טכני

משקל: 190 גרם

מידות: 130.6x80.5x15.5 מ"מ

חיבוריות - USB 2.0

מהירות סיבוב: 5400RPM

נפח: 500 GB

מטמון: שמונה מגה 

 


פורסם לראשונה 06/09/2009 17:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים