שתף קטע נבחר

ממשלת לבנון החדשה: שליש ממחנה חיזבאללה

סעד אל-חרירי הגיש לנשיא סולימאן את חלוקת 30 השרים שיכהנו בממשלתו. בין השרים: 15 מאנשי המחנה של אל-חרירי, חמישה ממקורבי סולימאן ועשרה נציגים ממחנה חיזבאללה

אחרי 70 ימים של דיונים, ראש ממשלת לבנון המיועד הגיש היום (ב') לנשיא מישל סולימאן את מבנה הממשלה המוצע. מהרשימה שהגיש סעד אל-חרירי עולה כי בממשלתו יכהנו 30 שרים, בהם עשרה חברי המחנה הלוחמני בראשות חיזבאללה.

 

מהרשימה שהוגשה לנשיא סולימאן עולה כי 15 שרים בממשלה החדשה יהיו מהמחנה שבראשו עומד אל-חרירי עצמו. עשרה שרים ימונו מקרב המפלגות המסונפות לחיזבאללה וחמישה שרים נוספים יהיו אנשי מחנהו של סולימאן. יצוין כי סולימאן טרם חתם על ההרכב המוצע של הממשלה, שכן המחנה היריב בראשות חיזבאללה טרם אישר את ההצעה. לפיכך, אפשר כי ההתפתחות היום אינה מבשרת בהכרח את הקמת הממשלה.

 

אל-חרירי נועד עם הנשיא סולימאן במעון הקיץ שלו בלבנון ובתום הפגישה אמר ראש הממשלה המיועד כי הרכב הממשלה "יבטא את האיזון במדינה ויכבד את תוצאות הבחירות לפרלמנט". אחד מסלעי המחלוקת העיקריים שנותרו נוגע לדרישות הגנרל המרוני בדימוס, מישל עון, לקבל חמישה תיקים (בשעה שאל-חרירי מוכן לפי שעה רק לארבעה). עוד דורש עון להשאיר בידיו את תיק התקשורת, שבו ימשיך לכהן חתנו ומקורבו, ג'ובראן באסיל.

 

ישראל הזהירה מכניסת חיזבאללה לממשלה

מחנהו של אל-חרירי מתנגד לכך, כאשר הסיבה הרשמית לכך היא שבאסיל הפסיד את מושב בפרלמנט בבחירות האחרונות, אולם ייתכן שהסיבה האמיתית היא "פעלתנות היתר" שמגלה באסיל במשרד בשנה האחרונה. משרדו היה שותף, בין היתר, בחשיפת שורה של חשודים בשיתוף פעולה עם ישראל וכן את רשת האינטרנט שעל פי החשד הפעילה ישראל במדינה תוך שיתוף פעולה עם גורמים לבנונים. תיק התקשורת נחשד לרגיש במיוחד בשל העובדה שתחתיו נעשות האזנות לרשת הטלפונים בלבנון לשורה של גורמים וכן תחתיו הקימה חיזבאללה רשת טלפונים משלה, מכאן שלמשרד ישנם גם היבטים של ביטחון פנים.

 

כניסת מחנה חיזבאללה לתפקידי מפתח ממשלה אינה מפתיעה, לאור הצהרותיו הלוחמניות של אל-חרירי במהלך המשא ומתן הקואליציוני. בדבריו בחודש שעבר הבהיר ראש

הממשלה המיועד כי חיזבאללה יהיה חלק מממשלת האחדות הלבנונית "בין אם ישראל אוהבת את זה או לא"."אני רוצה להדגיש בפני האויב הישראלי כי חיזבאללה יהיה בממשלה הזאת, בין אם ירצה בכך או לא, משום שהאינטרס הלאומי מצריך שכולם יהיו בממשלה הזאת", אמר אל-חרירי. "אנו עומדים בפני אתגרים שיש להתייצב מולם במסגרת אחדות לאומית".

  

ישראל הזהירה בעבר כמה פעמים מפני כניסת חיזבאללה לממשלה הלבנונית. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר בעצמו לפני כשבועיים כי "ממשלת לבנון תהיה אחראית לכל תקיפה משטחה הריבוני, אם חיזבאללה יהיה חלק רשמי ממנה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מדינה מאוזנת". חרירי
צילום: AP
צילום: איי פי
כוח בביירות. נסראללה
צילום: איי פי
מומלצים