שתף קטע נבחר

מעכשיו: סימון כבוד על קברים של תורמי אברים

כדי להנציח את זכרו של בנו עמרי בן ה-12, שאבריו נתרמו, הציע עפר גילור למרכז הלאומי להשתלות להעניק סימון של כבוד לקברים של אנשים שתרמו אברים. במרכז התלהבו והחל מהיום מחולקים הסימונים המיוחדים שעוצבו על-ידי אמן תכשיטים. "כשמישהו יעבור בבית הקברות ויראה את הסמל הזה, הוא ידע שהאדם שקבור במקום השאיר אחריו חיים", אומר גילור

המדינה מוקירה את הנפטרים שאבריהם נתרמו למען הצלת חיים. החל מהיום (ב') יספק המרכז הלאומי להשתלות, ששייך למשרד הבריאות, סימון מתכת מעוצב לכל משפחה שאברי יקירה נתרמו למען הצלת חיים. את הסימון המעוצב תדביק משפחת הנפטר על מצבתו, לצד שמו.

 

הרעיון היה של עפר גילור, אביו של עומרי גילור בן ה-12, שנהרג לפני כשנה וחצי בעת שנקבר מתחת לערימת חול בה שיחק. "בחודש האבל על עמרי", מספר עפר, "הגיעו אלינו הרבה מאוד אנשים שקשורים בתרומות אברים, ולאט לאט

נכנסתי לנושא, למדתי יותר על תרומות אברים ועל המשמעות של כל הדבר המדהים הזה. חשבנו ביחד איך להעצים את הנושא ולגרום ליותר אנשים לחשוב על האופציה הזו בשעה של כאב וגם איך להוקיר את המשפחות שהחליטו לתרום את אברי יקיריהן".

 

"אחרי שחשבתי על הנושא, באתי אל מרכז ההשתלות עם הרעיון של סימון קברים של אנשים שהשאירו אחריהם חיים. התגובה שלהם היתה תומכת מההתחלה - איך לא חשבנו על זה קודם, הם אמרו לי. התחלתי לגלגל את הרעיון, פניתי לאמן המעצב רועי שכנאי, בוגר בצלאל, מרצה בשנקר, שבמקרה גם משרת איתי במילואים והוא מיד התנדב ליצור עבורנו את הסמל". הסמל החדש עוצב ויוצר כתכשיט והמימון ליצורו וחלוקתו למשפחות הוא של המרכז הלאומי להשתלות.


קברו של גיא מרב עם הסמל החדש

 

"הרעיון היה ליצור סמל אוניברסלי", ממשיך עפר גילור, "שיהיה מקובל על כל הדתות ועל כל האמונות. יותר מאוחר החלטנו על הוספת כיתוב מתחת לסמל - במותו/ה ציווה/תה חיים. אנחנו, על הקבר של עמרי, אמנם כתבנו לצד שמו "במותו ציווה חיים", אבל הרבה משפחות של תורמים לא עשו את זה ובכל זאת חיפשו דרך להנציח את היקר להם עם כיתוב כזה. הקבר של עמרי היה הראשון שקיבל את הסמל הזה והיה מאוד מרגש להדביק אותו.

 

- מה המשמעות בעיניך לסמל כזה על הקבר?

"יש לדבר הזה שתי משמעויות מאוד חשובות. האחת - בפעם הראשונה המדינה מביעה תודה והוקרה לתורמי האברים. אמנם עד עתה קיבלנו אמפתיה מאוד חשובה מהמרכז להשתלות, אבל בפעם הראשונה המשפחות יקבלו משהו ביד, אות שמסמל נתינה וזה חשוב. המשמעות השנייה היא הגברת המודעות מבחינה חינוכית-ציבורית, להעצים את זכרם של אלו שהשאירו חיים אחריהם. כשמישהו יעבור בבית הקברות ויראה את הסמל הזה, הוא ידע שהאדם שקבור במקום השאיר אחריו חיים".

 


קברה של גילי ברקאי עם הסמל החדש

 

- שנה וחצי אחרי האסון שלכם, הדבר הזה מעט מקל? 

"בהחלט. מה שמחזיק את ההורים השכולים זה העשייה. כך לפחות במקרה שלי. אנחנו מנציחים את עמרי בכל מיני צורות - בפעולות חינוכיות בבית הספר הדמוקרטי בו למד ולאחרונה אפילו הקלטנו לזכרו שיר. העשייה הזו חשובה לכל הורה, יש לה משמעות אדירה ועלינו זה בהחלט מקל את הכאב".

 

דבורה שרר, מהמרכז הלאומי להשתלות מוסיפה שאת הסמל המיוחד קיבלו כבר מאות משפחות שאברי יקיריהן הצילו חיים ובערב ההתרמה הקרוב של המרכז, שייערך ב-12 בחודש באמפי רעננה, עם הופעה מיוחדת של עברי לידר וריטה, יקבלו את הסמל עוד כ-1500 משפחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עמרי זכה לסמל הראשון של תורם אברים על קברו
צילום: עפר גילון
הסמל המיוחד שעוצב על-ידי האמן רועי שכנאי
צילום: שלמה ברקאי
הרעיון בא בעקבות מותו. עמרי גילור ז"ל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים