שתף קטע נבחר

האו"ם: המצב ברצועה - הגרוע ביותר מאז 67'

לפי נתונים שהציגה הסוכנות לסחר ופיתוח של הארגון, 90 אחוז מתושבי עזה עניים, וכלכלת הרצועה נסוגה זו השנה התשיעית ברציפות. בסוכנות מתלוננים: הסיוע מוועידת שארם לא הגיע

הסגר נמשך, המצב הולך ומידרדר מיום ליום. 90 אחוזים מתושבי רצועת עזה חיים מתחת לקו העוני, והמצב ברצועה הוא הגרוע ביותר מאז 1967 - כך עולה מדו"ח חדש של סוכנות אונר"א שהתפרסם היום (ג').

 

מחברי הדו"ח קבעו גם כי מבצע "עופרת יצוקה" שניהל צה"ל בעזה בתחילת השנה גרם לה נזק כלכלי בסך ארבעה מיליארד דולר. נציג הסוכנות לסחר ופיתוח של האו"ם מסר כי ההפסדים הישירים והבלתי ישירים שנגרמו לרצועה גדולים פי שלושה מהיקף הכלכלה שלה.

 

לטענת הסוכנות לסחר ופיתוח של האו"ם, ההפסקה המוחלטת של הפעילות הכלכלית ברצועה במהלך מבצע "עופרת יצוקה" הסבה לה נזק בסך 88 מיליון דולר, נזק שאליו התווספו הפגיעות החומריות במהלך הלחימה - ואלה שנוצרו לאחריהן, בשל הסגר וההגבלות על המסחר עם הרצועה.

 

עוד עולה מהדו"ח כי המצב הנוכחי ברצועה הוא הגרוע ביותר

מבחינת רמת הביטחון הכלכלי מאז 1967, וכי במצב הקיים הפכה הממשלה למעסיק העיקרי של האזרחים. עוד נטען כי יכולות הייצור ברצועה מידרדרות באופן קבוע, וכלכלת עזה נמצאת בנסיגה - זו השנה התשיעית ברציפות.

 

ומה באשר להבטחות שפוזרו בעבר ולסיכוי לשפר את המצב המשברי? הסוכנות לסחר ופיתוח של האו"ם הביעה צער על כך שלמרות ההכרזות בוועידת שארם א-שייח על תרומות בסך 4.4 מיליארד דולר לשיקום הרצועה, לא הועבר עד כה כסף למטרה זו.

 

בוועידה שכונסה במארס השנה השתתפו נציגים מ-45 מדינות. בין היתר, התחייבה ארה"ב להעביר 900 מיליון דולר כספי סיוע לפלסטינים - שליש מהסכום אמור היה להגיע לרצועה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנזקי "עופרת יצוקה". 4 מיליארד דולר
צילום: AP
מומלצים