שתף קטע נבחר

בדקנו: ממיר DTT למקינטוש

ה-EyeTV Hybrid כולל ממיר דיגיטלי, אנטנת DTT ותוכנה לצפייה והקלטה של טלוויזיה על מחשבי מקינטוש. בדקנו, ונתקלנו בעיקר בקשיי קליטה

מכורים לטלוויזיה? מוצאים את עצמכם חושקים בטיפה ערוץ 2 בזמן העבודה, או קצת ערוץ 10 בזמן טיול לפארק העירוני? המוצר הזה עשוי לעניין אתכם. EyeTV hybrid הוא ממיר טלוויזיה דיגיטלי המתחבר למחשב, והופך אותו למקלט טלוויזיה לכל דבר, זאת באמצעות השידורים הדיגיטליים החופשיים שמאפשרים לקלוט את ערוצים 1, 2, 10, 33 וערוץ הכנסת מכל מקום (כך לפחות באופן תאורטי) ובחינם.

 

חבילת ה-EyeTV מגיעה עם אנטנה קטנה, מתאם USB למחשב, שלט רחוק ותוכנה. התוכנה עצמה מיועדת למחשבי מקינטוש. למרות שעל הקופסא עצמה כתוב שהיא מתאימה לכל מחשב, כשניסינו להתקינה על PC המריץ Windows XP נתקלנו בשגיאות. במקינטוש, לעומת זאת, לא נתקלנו בשגיאות, ואחרי התקנה קצרה הצלחנו לראות טלוויזיה.

 

ישראל? לא אצלנו

הדבר הראשון ששמנו לב אליו הוא שלמרות שהמוצר נמכר בייבוא רשמי בארץ - התמיכה בישראל עדיין לא קיימת. הדבר הראשון שצריך לעשות בתוכנה הוא לבחור מדינה כדי שהאנטנה תדע כיצד לסרוק ערוצים - וישראל אינה אחת מהמדינות המוצעות.

 

על שפת ממשק בעברית אין בכלל מה לדבר. ייבואנית החברה מסרה שבעדכון תוכנה קרוב תתווסף ישראל לרשימה, ושבינתיים מצורפות לערכה דפי הוראות המנחים את הקונים כיצד לפעול.


איפה ישראל?

 

כאשר התגברנו על חוסר הפטריוטיות של התוכנה, הצלחנו לסרוק תחנות בקלות ולהתחיל לצפות. כאן התחלנו לחבב את התוכנה מאוד - היא פשוטה מאוד לתפעול, עם ממשק משתמש פשוט ואינטואטיבי, שכל משתמש מקינטוש יוכל להתרגל אליו בקלות.

 

התוכנה מאפשרת לצפות בטלוויזיה בשידור ישיר (באיכות מפתיעה לטובה, יש לציין) ומאפשרת גם להשהות את השידור, להעביר אחורה ועוד. תוכלו גם להקליט תוכניות, אם באופן ישיר או אם בתכנון מראש - ממש כמו בממירים מקליטים כדוגמת yes MAX.

 

אין קליטה

כאן כדאי לציין את המגרעה הגדולה ביותר של ה-EyeTV, והיא כלל לא קשורה למכשיר. נכון להיום, כל עניין ה-DTT בארץ עדיין בחיתוליו, והעניין מורגש: באיזורים רבים שבדקנו פשוט לא הייתה קליטה, וגם באיזורים שכן הייתה היינו צריכים להציב את האנטנה בצורה ספציפית, פונה לכיוון מסויים, כדי להצליח לראות טלוויזיה. אם האנטנה זזה ממקומה - השידור הופסק.

 

כך, למשל, גילינו שצפייה בבית היא בעייתית, כי הדרך היחידה לקלוט היא להציב את האנטנה מחוץ לחלון (וזו במספר בתים בהם בדקנו את המוצר). נוח אם במקרה המחשב יושב לייד חלון, אבל אם לא - אתם בבעיה.

 

עוד בעיה היא היעדרו של לוח שידורים מקוון. בעתיד ה-DTT אמור לכלול לוח כזה מובנה, כמו שאנחנו רגילים מהממירים הדיגיטליים של yes ו-hot, אבל בינתיים אין לוח. איפה זה משפיע? בעיקר בהקלטת תוכניות עתידיות: במקום לבחור תוכניות מתוך לוח השידורים, יש צורך לתכנת את ההקלטה בצורה ידנית - ממש כמו במכשירי הוידאו של שנות ה-90.


כשזה עובד זה נראה ככה

 

טלוויזיה ל-iPod

אם מצליחים להתגבר על בעיות הקליטה, לעומת זאת, מגלים מכשיר נוח ושימושי: הוא נייד מאוד, פועל מהר והכי נחמד: הוא יודע "לדבר" בצורה מלאה עם מכשירים אחרים. כך, למשל, תוכלו באופן אוטמטי להעביר את כל התוכניות שתקליטו ל-iPod שלכם, או אפילו סדרות קבועות ספציפיות שתבחרו להקליט באופן קבוע.

 

את אותה פעולה תוכלו לעשות גם למכשירי Apple TV - ככה שאם אתם משתמשים במכשיר המדיה של אפל - יש לכם מזל. אם אין לכם לא Apple TV ולא iPod, תוכלו גם ליצור תיקיות צריבה בצורה אוטומטית, ולצרוב בצורה מהירה את כל התוכניות האהובות עליכם לדיסקים.

 

אפשרות נוספת היא לחבר מקורות וידאו אחרים - זאת באמצעות כבלי AV סטנדרטיים. רוצים לחבר למחשב את ממיר הטלוויזיה הרגיל שלכם? או אולי מצלמת וידאו ביתית? אפשרי ופשוט.


אודטה ב-iPod

 

כמובן שלא הכל וורוד, ומצאנו בממיר מספר בעיות: הראשונה היא שלא ניתן לשלוט באיכות ההקלטה. הממיר מקליט אוטומטית באיכות גבוהה מאוד, ואם אין לכם כונן קשיח רחב במיוחד - אתם בבעיה.

 

הבעיה הגדולה השנייה היא המחיר. הערכה עולה 1,000 שקלים - ללא ספק מחיר כבד לשלם בשביל טלוויזיה שאמורה להגיעה בחינם.

 

השורה התחתונה

קשה להגיע למסקנה נחרצת לגבי ה-EyeTV. מצד אחד מדובר במוצר חביב מאוד - עם ממשק נהדר, תכונות שימושיות וההבטחה לראות טלוויזיה ללא תשלום של מאות שקלים בחודש לספקיות תוכן. מצד שני - הוא עדיין לא עובד מספיק טוב.

 

העצה הכי גדולה למי ששוקל לרכוש את המכשיר (או מכשיר דומה) היא להשאיל ממיר DTT, ולבדוק אם ניתן לקלוט שידורים היכן שאתם מתכוונים להציב אותו. אל תתפלאו אם ברוב המקרים התשובה תהיה שלילית.

 

EyeTV Hybrid

 

ציון:


 

הטוב: ממשק משתמש מצויין, איכות הקלטה גבוהה, מאפשר לראות טלוויזיה ללא עלות חודשית

הרע: לא ניתן לשנות את איכות ההקלטה, יקר מאוד, טכנולוגית DTT עדיין בחיתוליה בישראל

השורה התחתונה: לבדוק לפני שקונים

 

מחיר: 1,000 שקלים

יבואן: iDigital

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים