שתף קטע נבחר

מלחמת רמקולים בחברון; המואזין מול הישיבה

הפלסטינים טוענים שהם סובלים כל יום משעות הבוקר מהמוזיקה החסידית הנשמעת מהרמקולים הגדולים שהוצבו על בית מרכז גוטניק. המתנחלים מזכירים את קול המואזינים

קול המוזיקה בחברון: פלסטינים שגרים סמוך למרכז גוטניק באזור מערת המכפלה טוענים שלאחרונה הם נאלצים לשמוע בכל יום במשך שעות ממוזיקה חסידית, הנשמעת מהמקום. מנגד, טוענים התושבים היהודים בעיר שהם סובלים מזה שנים מקולות המואזינים במסגדים ומירי מחתונות הנערכות בעיר.

 

בעדויות שהגיעו לארגון "יש דין" טוענים פלסטינים כי אנשי מרכז גוטניק הציבו רמקולים גדולים, המשמיעה מוזיקה בעוצמה גבוהה. לדבריהם, הדבר הפך את חייהם לסיוט. השכנים אפילו מתלוננים על בעיות שמיעה. טארק מוחמד ביטאר מתגורר בדיוק ממול למרכז גוטניק, חדר השינה שלו משקיף על המרכז. לדבריו, שמונה רמקולים גדולים הוצבו על גג וחלונות הבניין וחמישה מהם לפחות מופנים לכיוון ביתו ובתיהם של שכניו. 

 

"בכל פעם שאנחנו פונים לחיילים ולשוטרים ומתלוננים על הרעש, הם לא עושים דבר", סיפר ביטאר ל-ynet. "לפעמים הם משתפים פעולה עם מפעיל המרכז ומבקשים ממנו להגביר את הווליום. כשאני מבקש לדבר עם קצין, אומר לי אחד הקצינים הזוטרים 'אני קצין ואין פה קצין בכיר'. רק בעקבות פניות חוזרות ונשנות ולאחר כמעט שנתיים התאפשר לנו בשבוע שעבר להגיש תלונה במשטרת קריית-ארבע, אבל הבעיה היא שהשוטרים לא לוקחים ממש ברצינות את התלונה".

 

ביטאר מספר כי בחודשים האחרונים, למעט בימי שבת, הרמקולים עובדים ברציפות מהשעה 6:30 בבוקר עד 20:00 בערב: "וזה בנוסף לימים הרבים מאוד שיש חתונות במרכז והחבר'ה ממשיכים בחגיגות החתונה מחוץ למרכז, רוקדים ושרים עד השעה 2:00 בלילה. המצב הגיע עד כדי כך שהבת שלי בת השנתיים שואלת בשבת: 'אבא, למה המתנחל לא שם מוזיקה היום?' היא התרגלה לקול הזה. כשאני ואשתי רוצים לדבר זה עם זו אנחנו חייבים לצעוק. את הקול של המואזין במערה אני כבר לא שומע בכלל".

 

לדבריו, הוא פנה בעבר לשוטר שאמר לו שגם קול המואזין מפריע. "אמרתי לשוטר שהמואזין נשמע בסך הכול דקה וחצי חמש פעמים ביום, לעומת מוזיקה בלתי פוסקת שמשגעת אותנו פה. גם כשאני נמצא רחוק מן המקום שומע כל הזמן צלצולים באוזניים, צלצולים זהים לקולות שבוקעים מן הרמקולים של מרכז גוטניק". ביטאר טוען כי לדעתו המטרה של מפעילי המרכז היא לעודד את הפלסטינים שנותרו באזור לעזוב: "אבל זה לא יקרה. אני נולדתי פה ואני מתכוון למות פה".

 

"מוזיקת רקע חסידית"

למפעילי מרכז גוטניק טענות אחרות לחלוטין. מנהל המרכז, עופר אוחנה, אמר: "המוזיקה שמנוגנת פה בשבע השנים האחרונות היא מוזיקת רקע חסידית, נעימה לאוזן, שמתלווה לברכה והסבר על חברון לכל מבקרי מרכז גוטניק. היא עובדת בשעות הפעילות של המרכז בלבד, כלומר בין השעות 08:00-17:00, למעט מועדים מיוחדים כמו יום העצמאות, חול המועד או יום חברון, אז שעות הפעילות ארוכות יותר".

 

לדברי אוחנה, תושביה היהודים של קריית-ארבע וחברון סובלים מהמואזינים. "מעבר לכך, כ-7000 תושבי קריית-ארבע סובלים שנים מרעש מטורף של המואזינים, קולות

 ירי בכל חתונה מכלי נשק שאני לא יודע מי נתן להם וזיקוקים כל הזמן בלי קשר לרמדאן. לי יש מסגד מול הבית והילדה שלי מתעוררת מהמואזין. אפשר פשוט לבדוק כמה תלונות יש לגורמי הביטחון מצדנו. מחר בערב אנחנו הולכים לסבול גם מהרעש של סעודת סוף הרמדאן".

 

אוחנה מפנה אצבע מאשימה, לאו דווקא לתושבים הערבים של חברון. "כבר שנים יש כאן מוזיקה ולא הפריע לשכננו הערבים, אבל מאז שהגיעו לאזור אנרכיסטים, פעילי שמאל מגרמניה ומקומות אחרים, פשוט מתסיסים את העיר ופוגמים בשכנות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חברון. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים