שתף קטע נבחר

גל מעצרים עקב המזימה לפוצץ את "מגדל דובאי"

חודש וחצי אחרי שנחשפה התוכנית לפוצץ את המגדל הגבוה בעולם שנבנה באיחוד האמירויות, התווספו לשמונת החשודים שנעצרו אז 45 נוספים. בין העצורים בפרשה - שמאחוריה עומדת על פי החשד איראן - סורים, פלסטינים ולבנונים רבים

מנגנוני הביטחון של איחוד האמירויות עצרו 45 חשודים, רובם לבנונים ופלסטינים, בעקבות חשיפת המזימה לפוצץ את "בורג' דובאי", המגדל הגבוה ביותר בעולם, שבנייתו נמצאת על סף השלמה. עשרות העצורים האלה מצטרפים לשמונת החשודים שנעצרו במדינה לפני כחודש וחצי, ושפעלו ככל הנראה בשליחות איראן.

 

העיתון הכוויתי "אל-ג'רידה" דיווח כבר לפני כחודש וחצי כי מנגנוני הביטחון של איחוד האמירויות עצרו "רשת חמושה השייכת לאחת ממדינות האזור, ושפעלה באמירות ראס אל-חימה". בדובאי חששו כנראה לקרוא לילד בשמו, אולם הכוונה ברורה - האחראית לרשת היא איראן. ראס אל-חימה היא האמירות הצפונית של מדינת איחוד האמירויות, וגובלת במיצרי הורמוז והמפרץ הפרסי, הסמוכים לאיראן.


הכי גבוה בעולם, בורג' דובאי. באמירויות מפחדים מטהרן (צילום: AFP) 

 

העיתון הכוויתי דיווח כי בין השמונה שני אזרחים של איחוד האמירויות, והשאר הם סורים ופלסטינים. הם הועברו תחת איפול כבד לחקירה באבו דאבי. על-פי הדיווח, שלטונות האמירויות גילו מצבור נשק בבית שבו התאכסנו כמה מהעצורים. אחד משני העצורים שמחזיקים באזרחות של האמירויות עובד ב"תעשיית התרופות" באמירות, והשני הוא בן ל"משפחה ידועה באבו דאבי".

 

גורמים המעורים בפרטים מסרו ל-ynet כי בחקירתם סיפרו כמה מהחשודים שהתכנון היה לפוצץ מטוס ב"בורג' (מגדל)

דובאי", המגדל הגבוה ביותר בעולם, שמוקם בימים אלה בדובאי. הכוונה היתה לפוצץ את המטוס סביב חנוכת המגדל, בסוף השנה הנוכחית. לפי אותם הגורמים, אפשר שהמטוס המתין בשדה תעופה לא רשמי באיראן.

 

ל-ynet נודע כי עם הסתעפות החקירה פתחו מנגנוני הביטחון של איחוד האמירויות בגל מעצרים נוסף, שבו נעצרו 45 חשודים. מרבית העצורים בגל זה הם לבנונים ופלסטינים, אך יש בהם גם בעלי אזרחויות אחרות. רובם גורש מהמדינה, וזו כנראה גם הסיבה לגל הדיווחים לאחרונה על כך ששלטונות האמירויות גירשו לבנונים ופלסטינים "על רקע ביטחוני" וכן אזרחים איראנים. באמירויות הכחישו את הטענות.

 

האמירות הצפונית: השפעה איראנית גוברת

בעיתון "אל-ג'רידה" נכתב כי מנגנוני הביטחון של האמירויות עקבו בשנים האחרונות אחרי פעילים פוליטיים ודתיים קיצוניים, מחשש שינצלו את הפתיחות של המדינה כדי להעמיק את אחיזתם בה, ולבצע פיגועי טרור בשטחה. זאת, במיוחד לאור העובדה שהמדינה מעניקה הקלות משמעותיות בכניסה אליה לבעלי אזרחויות שונות, בהן זו של איראן.

 

מדובר בסיפור רגיש, שראשי איחוד האמירויות - החוששים מאוד מאיראן - היו שמחים לולא התפרסם. לפי אותם גורמים,

אם לא די בכך שלאיראנים יש דריסת רגל של ממש באיחוד האמירויות, באמירות ראס אל-חימה הם הצליחו להתבסס אף יותר. איראן יצרה מערכת יחסים קרובה ועסקים ענפים עם יורש העצר והשליט בפועל של האמירות, סעוד אל-סאקר, ועם מקורבו, איש העסקים הלבנוני בן העדה השיעית, מסעד חאטר.

 

המקורות ששוחחו עם ynet הבהירו כי לא מדובר רק בעסקים תמימים. אותו חאטר שותף במפעל קרמיקה בשם "סרמיק ראס אל-חימה", שמושבו באמירות. לדבריהם, מפעל זה מסייע במישרין לתעשיית הנשק והטילים של איראן, ואף הקים סניף שלו בעיר האיראנית נתנז, שם מיוצרים חלקים מבודדים לראשי הקרב של הטילים האיראניים. ח'אטר, אגב, הוא גם אחד מבעלי מפעל התרופות שעובדו נעצר בפרשה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בורג' דובאי. ייחנך בסוף השנה
צילום: AP
נשיא איראן אחמדינג'אד. בוחש בקלחת?
צילום: AFP
מומלצים