גידול במספר התיירים השבדים שבאים לארץ
תשקורת עוינת? העיתונים בשבדיה אמנם מותחים ביקורת על ישראל, אבל בפועל כמות התיירים שהגיעו לארץ מהמדינה הסקנדינבית באוגוסט דווקא עלתה ב- 24 אחוז
בעיתונות השבדית אולי לא אוהבים את ישראל, אבל נתוני משרד התיירות לחודש אוגוסט מלמדים על גידול של 24% בכניסות תיירים משבדיה לארץ 970 – תיירים, לעומת 783 בחודש המקביל אשתקד.
מרוסיה הגיעו 34 אלף תיירים, עלייה של 35% בהשוואה לחודש המקביל אשתקד. נתוני המשרד המפלחים את כניסות התיירים לפי מדינות מלמדים כי בסך הכניסות בחודש אוגוסט הייתה ירידה מזערית של 3% בכניסות תיירים לישראל.
במהלך אוגוסט נרשמו קרוב ל47- אלף כניסות של תיירים מארה"ב (גידול של 5% בהשוואה לאוגוסט (2008 ומאנגליה הגיעו קרוב ל19- אלף תיירים, גידול של .5% עוד מדינות שהציגו גידול בכניסות תיירים לישראל היו קנדה (גידול של,(3% אוסטרליה ,(10%) צ'ילה ,(6%) פינלנד (5%) ונורווגיה עם גידול של .4%
הגידול המשמעותי בנרשם בתיירים מניגריה, ,259% כשמדובר במספר קבוצות של צליינים שהגיעו בחודש אוגוסט לישראל. גידול בולט נוסף הוא ממצרים (30%) וגם מטורקיה .(8%)
בסך הכל נרשמו בחודש אוגוסט 252,028 כניסות של תיירים, ירידה של 3 אחוזים בהשוואה לאוגוסט הקודם. מתחילת השנה הגיעו לישראל 1,667,055 תיירים, ירידה של 16% בהשוואה לינואר-אוגוסט ,2008 אבל בהחלט התמתנות בירידה לאחר הצניחה החדה בשיא המשבר הכלכלי והמלחמה בעזה בתחילת השנה.