שתף קטע נבחר

אחמדינג'אד תקף את ישראל באו"ם, נציגים נטשו

בנאום חריף בעצרת הכללית של האו"ם, האשים נשיא איראן את מדינות העולם העשירות בניצול המדינות העניות. הוא טען כי "ישראל שולטת בכלכלה ובפוליטיקה העולמית", ומבצעת רצח עם. משלחות רבות נטשו, ונשיא איראן נותר בפני אולם כמעט ריק

המתקפה של נשיא איראן נענתה בנטישה מאסיבית של משלחות באו"ם: את נאומו החריף נגד ישראל נאלץ נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, לשאת הלילה (יום ה') בפני אולם כמעט ריק, לאחר נטישה מאסיבית של משלחות בעצרת הכללית של האו"ם. בין הנוטשים, נציגי ארצות הברית וצרפת. הנטישה החלה כאשר אחמדינג'אד האשים את ישראל ברצח עם ובכך שהיא שולטת בכלכלה ובפוליטיקה העולמית.

 

העצרת השנתית של האו"ם - סיקור מלא ב-ynet: 

  

אחמדינג'אד פתח את נאומו בברכות לאללה ולנוכחים, ומיד אחר-כך החל להשתלח בישראל. "לא ייתכן שפשעי הכובשים נגד נשים וילדים חסרי-הגנה - הריסת בתים, חוות, בתי חולים ובתי ספר - זוכים לתמיכה בלתי-מותנית מצד ממשלות מסוימות", אמר. "ההתעוררות העולמית, והתפשטות ערכי החירות, ימנעו מהם להמשיך בגישה צבועה ואכזרית זו לאורך זמן. כיצד ניתן להעלות על הדעת שהמדיניות הלא-אנושית כלפי הפלסטינית תוכל להימשך?", הוסיף. 

 

הנשיא האיראני טען כי היהודים שולטים בפוליטיקה ובכלכלה הבינלאומית, ומתמרנים את מדינות המערב במטרה להגשים את שאיפותיהם הגזעניות. "לא ייתכן שקבוצת מיעוט תשלוט בפוליטיקה, בכלכלה ובתרבות בחלקים נרחבים של העולם. באמצעות רשת ענפה של קשרים, הם מצליחים למסד סוג חדש של עבדות, ולפגוע במוניטין של אומות אחרות – בהן גם מדינות אירופה וארצות הברית – כדי להגשים את שאיפותיהם הגזעניות", אמר.

 

אחמדינג'אד מתח ביקורת על "צביעותן" של מעצמות המערב, שפועלות להפיץ דמוקרטיה ברחבי העולם - ובו בזמן מפירות את ערכיה. "לא ייתכן שמי שמציב את הקריטריונים לדמוקרטיה, ומבקש לכפות אותם על אחרים, פועל בו בזמן להפר אותם שוב ושוב", אמר.

 

לדבריו, "צריך לערוך שינויים באנושות כדי להביא לעתיד בהיר יותר. ראשית, ברור שהמשך הנסיבות הנוכחיות בעולם". הוא דיבר על חוסר השוויון בעולם, ועל כך שהמדינות העשירות מייצאות אינפלציה למדינות אחרות, ויוצרות לעצמן צמיחה מלאכותית "באמצעות הדפסת ניירות חסרי ערך".


אחמדינג'אד נואם, והמשלחות עוזבות את האולם (צילום: AFP)

 

למרות הקריאות התקיפות מצד מנהיגי מעצמות העולם, נמנע אחמדינג'אד מלהתייחס לסוגיית הגרעין. מאידך, הוא בחר להאשים את מעצמות המערב, שמפיצות "מלחמות, שפיכות דמים, תוקפנות, טרור והפחדה" במזרח התיכון - ובפרט בעיראק ובאפגניסטן.

 

דקות ספורות לפני שעלה לדוכן הנאומים, פרסמו שש המעצמות האמונות על המגעים הרב-צדדיים עם טהרן - צרפת, בריטניה, סין, גרמניה, רוסיה וארצות הברית -הודעה ובה קראו לאיראן "להגיב ברצינות" לסימני השאלה בדבר תוכניתה הגרעינית. שר החוץ הבריטי, דיוויד מיליבנד, אמר כי אם השיחות עם איראן לא יישאו פרי, צפויות המעצמות לדרוש ממועצת הביטחון להטיל עליה סנקציות נוספות.

 

"שואה? היו הרבה אירועים היסטורים"

זמן קצר לפני שנשיא איראן עלה לשאת את נאומו, שידרה רשת הטלוויזיה CBS ראיון עם אחמדינג'אד, שבו הציגה בפניו המראיינת צילום של גיא הריגה במחנה

ריכוז. "היו כל כך הרבה אירועים היסטוריים, למה את מתעקשת דווקא על זה?" שאל אחמדינג'אד, "כי אתה מכחיש את השואה", השיבה הכתבת. "במלחמת העולם השנייה נהרגו 60 מיליון אנשים. למה אתם מתרכזים דווקא בקבוצה הזו?", שאל.

 

נאומו של אחמדינג'אד נדחק לשעת לילה מאוחרת (שעון ישראל) לאחר שנאומו של שליט לוב, מועמר קדאפי, יצא מכלל שליטה ואיבד קשר עם הזמן שהוקצב לו. בשעת נאומו של נשיא איראן, ערכו הנשיא אובמה ורעייתו מישל קבלת פנים לראשי המדינות במוזיאון מטרופוליטן לאמנויות במנהטן. אחמדינג'אד כמובן לא הוזמן וגם לא קדאפי. לוח הזמנים הזה איפשר לראשי מדינות רבים להיעדר מהמופע של אחמדינג'אד ולהתחכך עם אובמה. 

 

בראיון לסוכנות הידיעות AP, טען אחמדינג'אד כי השואה משמשת את ישראל

כאמתלה לדיכוי הפלסטינים - והשווה בין השמדתם השיטתית של היהודים, לבין מותם של מיליוני בני אדם אחרים במהלך מלחמת העולם השנייה. הנשיא האיראני לא הטיל ספק בעצם קיומה של השואה כפי שעשה בנאום בטהרן בשבוע שעבר, אלא אמר שהוא רוצה להתמקד ב"עוול" שנעשה לפלסטינים.

 

לקראת נאומו באו"ם, הודיעה גרמניה כינציגיה יעזבו את אולם העצרת הכללית בניו-יורק, אם אחמדינג'אד יכחיש שוב את השואה. בנוסף קראו הגרמנים למדינות נוספות באיחוד האירופי לנהוג באופן דומה. בחודש אפריל האחרון, נטשו נציגים מ-23 מדינות את האולם בעת נאומו של אחמדינג'אד בוועידת דרבן 2 בז'נבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישראל רוצחת. אחמדינג'אד
צילום: AFP
צילום: רויטרס
ממתין לנאום
צילום: רויטרס
מומלצים