שתף קטע נבחר

זירת הקניות

מי אמר שעבודה במשרד לא מסוכנת?

לא רק נהגי מירוצים או כבאים מסתכנים בעבודתם. אולי לא ידעתם אבל בין כתלי המשרד מסתתרים גזים רעילים, כימיקלים נדיפים ורעלנים ביולוגיים שאופפים אותנו בכל נשימה. אבל אל דאגה, יש פתרון

מי אמר שעבודה במשרד אינה מסוכנת? גם אני, כמו רבים מאיתנו, מבלה זמן רב בין כותלי המשרד, ואינני מודע כלל לסיכון הרב שאני לוקח על עצמי בכל נשימה.

 

מסתבר שבעיית זיהום האויר תקפה לחללים פנימיים של מבנים בדיוק כשם שהיא תקפה לגבי החלל החיצוני ואולי אף יותר. מזהמים רבים שהשפעתם זניחה באוויר הפתוח, הופכים בחדר סגור לרעלנים, האחראים להפחתה קיצונית באיכות האוויר הכלוא ולבעיות בריאות בקרב עובדי המשרד. בנוסף, המודעות שלנו לגורמי זיהום אוויר כמו מכוניות, מפעלים ושאר מזיקים במרחב הציבורי גבוהה מאוד, לעומת חוסר המודעות שלנו לגורמי זיהום האוויר בחלל סגור.

 

מיהם המזהמים הגדולים של המשרד שלנו?

גז ראדון (Radon) הוא גז רדיואקטיבי המגיע מהאדמה וחשיפה אליו היא גורם התחלואה השני בחשיבותו (לאחר העישון) בסרטן הריאות בארה"ב. באוויר הפתוח הגז נמהל בקלות ולכן לא מהווה סכנה ואילו בחללים סגורים, כמו משרד, עלולה הצטברות הגז להגיע לרמות מסוכנות. המשרד לאיכות הסביבה קבע תקנים לגבי כמות הגז המאושרת למגורים בחללים סגורים. כדי לדעת אם אתם עומדים בתקן או לא, ניתן להזמין בדיקה מבודק מוסמך ומומלץ לאוורר את חלל המשרד באופן רציף כדי למנוע את הצטברות הגז.

 

האינדקס הירוק

ילדים ירוקים

ילדים ירוקים

מתנה ירוקה

מתנה ירוקה

טיפוח אורגני

טיפוח אורגני

משלוחים אורגניים

משלוחים אורגניים

תיירות אקולוגית

תיירות אקולוגית

גינה אורגנית

גינה אורגנית
חומרי ניקוי מכילים מגוון של חומרים כימיים מסוכנים (כמו כלור, זרחה וכו') כאשר חלקם מזהמים את האוויר מיד בעת השימוש וחלקם משאירים ריכוזי חומר, המשתחררים לאוויר המשרד לאחר זמן מה. חומרים אלו אחראים ללא מעט תופעות כמו כאבי ראש, קוצר נשימה, גירויים בעיניים, בגרון ופריחה בעור. חומרים מלבינים, מבוססי כלור מסוכנים אף יותר ויכולים לפגוע בעיניים ובדרכי הנשימה, במיוחד אם מערבבים אותם עם חומרים נוספים.

 

מזהמים ביולוגים כדוגמאת עובש, רקבובית וחלודה יכולים להוות זרז למגוון בעיות בריאות החל מאסטמה, דלקת ריאות, שפעת ותגובות אלרגיות. מערכות מיזוג או חימום מרכזיות בבניין יכולות להיות הסיבה למגוון תופעות כמו התעטשות ועיניים דומעות היות והן גם מהוות כר גידול מצויין למזהמים הביולוגים וגם מפיצות אותם לכל חלקי המשרד. טיפול נכון במערכות האיוורור יכול למנוע חלק גדול מהבעיות.

 

פורמלדהיד (Formaldehyde) הוא אחד התוצרים של עישון טבק. זהו כימיקל המוגדר כאחד הגורמים לתחלואה בסרטן הריאות ובמחלות שונות בדרכי הנשימה, במשרדים סגורים שמעשנים בהם, נמצאו רמות גבוהות עד פי שלושה ממקומות מקבילים בהם לא היו מעשנים. מחקרים שנעשו הוכיחו כי אלו שאינם מעשנים (פאסיביים) חשופים לאותם סיכונים כמו אלו המעשנים כאשר הם נמצאים יחד באותו חלל מלא עשן. אם אתם רוצים בכל זאת לאפשר לעובדים שלכם לעשן בעבודה, הקפידו שיצאו מהבניין ואל תתפתו להגדיר פינות עישון, במקרה כזה כולם חשופים.

 

מה אפשר לעשות כדי לשמור על משרד ירוק?

1. בודקים - בדקו את כמות הגזים הרעילים אצלכם בבניין אחת לתקופה, אם יש מערכת חימום או בישול הפועלת על גז כדאי גם לבדוק רמות חד תחמוצת הפחמן. השתמשו בחומרי ניקוי וטיהור אוויר אקולוגיים, הם ידידותיים יותר לסביבה ואינם מכילים כימיקלים היכולים להרע לכם ולעובדים שלכם.

 

2. שותלים - הוסיפו צמחים למשרד. מחקר שערכה NASA, סוכנות החלל של ארה"ב, מראה כי צמחים מסויימים משמשים כפילטרים ועוזרים להוריד את רמות זיהום האוויר בחללים סגורים. החוקרים מצאו, כי פתחים קטנטנים בעלים של הצמח קולטים חלקיקים מהאוויר וכך הם משמשים כמעין מסננת טבעית לחלל משרד. חרצית וגרברה נמצאו יעילים בהפחתת ריכוזי בנזן המצוי בחדר בחומרים כמו דיו, צבעים, פלסטיק וגומי.

 

3. מודעים! מודעות היא המפתח לאוויר נקי יותר ולהפיכת המשרד שלכם למשרד ירוק יותר. הפתרון לבעיות הבריאות שלנו, לפחות אלו הנובעות מזיהום אויר במשרד, נעוץ בשילוב של מרכיבים מהטבע בחיי היום יום שלנו. באמצעות שימוש בחומרים אקולוגיים, צמחים במשרד וביצוע בדיקות תקופתיות למערכות האיוורור וההסקה, אנו יכולים לצמצם את הסכנות הקיימות בחלל הסגור של המשרד. בעלי העסקים מבינינו צריכים לזכור שהשקעה זו יכולה לצמצם את כמות ימי המחלה של העובדים בצורה משמעותית, ובסופו של דבר, שמירה על הסביבה יכולה, בין השאר, גם להשתלם כלכלית.

  

  • הכתבה באדיבות אתר getgreen

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים