כדורסל נכים: ישראל העפילה לרבע הגמר
הנבחרת של אריק פינטו בין 8 הגדולות באליפות אירופה, לאחר 58:60 על איטליה. ביום שני, הכחולים-לבנים יתמודדו מול גרמניה על ראשות הבית. המאמן: "חזרנו בזכות הלחימה"
מושלמים. נבחרת ישראל בכדורסל נכים ממשיכה לשמור על מאזן מושלם, אחרי עוד ניצחון בשלב הבתים של אליפות אירופה, הפעם 58:60 על איטליה. הניצחון מעלה את ישראל לרבע הגמר שייערך ביום שלישי, כאשר ביום שני תתמודד ישראל מול גרמניה על ראשות הבית.
הרבע הראשון הסתיים ב-12:18 לאיטלקים, כאשר גם ברבע השני היתרון היה של האזורי, שהובילו בסיומו 25:29, תוצאת המחצית. הניקוד הנמוך נמשך גם ברבע השלישי, שהתאפיין בעבירות רבות לישראל, ששלחו לקו את האיטלקים, שהגדילו את היתרון ל-38:46.
ריצה של 0:8 לישראל בפתיחת הרבע האחרון הובילה את המאמן האיטלקי לקחת פסק זמן מהיר והחלפת שלושה משחקניו בסיומו, אולם זה לא עזר לאיטלקים כשישראל מנצחת ברבע 12:22, בדרך ל-58:60 צמוד בסיום.

ליאור דרור. 17 נקודות בניצחון הצמוד על איטליה (צילום: AFP)
המצטיינים במשחק היו ליאור דרור, שקלע 17 נקודות והוריד 7 ריבאונדים, ודותן מישר, שממשיך באליפות המעולה שלו, הפעם עם 17 נקודות, חמישה ריבאונדים ואסיסט.
יתר קלעי ישראל: רועי רוזנברג 15, לירן הנדל 4, רותם פיליפס 2, אבי לרמן 2, איתי אלימלך 2 ורון פורמן 1.
מאמן נבחרת ישראל, אריק פינטו, אמר ל-ynet: "מדובר בטורניר ארוך, אני שמח שחרף הירידה ברמת המשחק שלנו חזרנו באמצעות לחץ על כל המגרש ובלחימה הראוית הצלחנו לנצח בסוף. זו נבחרת עם אופי, אני מקווה שביום שני נשלים את המשימה ונעלה לרבע הגמר מהמקום הראשון. כל הכבוד לבחורים".
עוד בבית הישראלי, נבחרת גרמניה נחלה את הפסדה הראשון באליפות, 58:49 לספרד. בלגיה, שהפסידה בשבת לישראל, ניצחה היום 46:62 את הולנד.
דותן מישר
באדיבות ההתאחדות לספורט נכים
מומלצים