שתף קטע נבחר

סמי עופר נוטש את לונדון - וחוזר לישראל

בגיל 87 החליט איש העסקים לעזוב את לונדון. על פי הערכות גם בנו אייל בדרך. עופר מצטרף לבעלי הון יהודים רבים שהחליטו לחזור לישראל בעקבות ההקלות במס שהמדינה מעניקה לתושבים חוזרים. מנהל רשות המסים: זאת לא עליית אוליגרכים

איש העסקים סמי עופר בדרך חזרה לישראל, כך נודע ל"כלכליסט". עופר "מצטרף" לכמה בעלי הון יהודים שהחליטו לחזור להתגורר בישראל בעקבות ההקלות במס שהמדינה מעניקה לתושבים חוזרים.

 

על פי ההערכות גם בנו של סמי, אייל עופר, יצטרף אליו ויחזור, שכן קבוצת סמי ואייל עופר היתה תמיד מקשה אחת. על פי הערכות ינהלו בני המשפחה את עסקיהם מעבר לים בשלט רחוק.

  

סמי עופר (87) נולד ברומניה וב־1924 עלה עם הוריו והתיישב בחיפה, שם נולד אחיו הצעיר יולי. לאחר שסיים את לימודיו בבית הספר היסודי החל לעבוד כנער שליחויות בסוכנות אומניות בחיפה, והחל את הרומן שלו עם עסקי הספנות בישראל. 

 

במלחמת העצמאות שירת בחיל הים בדרגת סא"ל והיה מדור מקימי חיל הים. אחרי שחרורו נהפך לסוכן של אוניות מהגוש המזרחי וב־1950 קנה את האונייה הראשונה, והשאר היסטוריה. מלבד אייל לעופר יש בן נוסף, עידן עופר, המתגורר ביישוב ארסוף. השניים מנהלים את עסקי המשפחה.

  

אספן של ואן גוך ושגאל 

עופר האב נחשב אחד מעשרת אספני האמנות הגדולים בעולם, ולפני כשלוש שנים רכש ציור של ואן גוך תמורת 40.3 מיליון דולר. נוסף על כך הוא מחזיק אוסף נכבד של ציורי מארק שגאל. אף שהוא תושב חוץ, עופר מרבה להשתתף באירועים משפחתיים שמתקיימים בישראל, כמו חתונתו של בנו עידן שהתקיימה לא מזמן בארסוף. 

 

לאחרונה נקלעה החברה לישראל לקשיים עם מחזיקי האג"ח שלה. סמנכ"ל החברה אלי גולדשמידט אמר בתחילת השבוע כי משפחת עופר מנסה להגיע להסדר חוב עם מחזיקי האג"ח וכבר הוציאה כ־1.6 מיליארד שקל מכספה. הדברים נאמרו לקראת אסיפת בעלי האג"ח שתתקיים הבוקר עם הנהלת צים.  

 

על פי המגזין "פורבס", השווי המוערך של הונו ב־2009 הוא 4 מיליארד דולר, עם אחיו יולי, והוא ממוקם במקום ה־132 בין עשירי העולם. כמו כן, לעופר דירה במגדלי אקירוב בתל אביב.

 

נסרדישי: המדינה רק תרוויח

הנהירה של יהודים עשירים חזרה לישראל בתקופה האחרונה, הנחשפת בימים אלה ב"כלכליסט", משמחת מאוד את רשויות המס הישראליות. למרות הטענות על חוסר שוויון הנובע מהקלות המס לעולים ולתושבים, שהתקבלו בספטמבר 2008, ברשות המסים מתגאים על המהלך. לטענת מנהל רשות המסים, יהודה נסרדישי, המדינה רק תרוויח מהשקעות העשירים ומהמיסוי העתידי שלהם.

 

"האנשים שמגיעים לפה הם בעלי הון, שממילא לא היה נגבה מהם מס - כי ללא ההטבה הם לא היו מגיעים לארץ. מבנה החוק הישן היה מכניס אותם לרשומות, וכדי לא לסכן את עסקיהם בחו"ל הם לא היו עולים כלל. אם כבר היו מגיעים לארץ, הם היו מתחמקים ממס באמצעות תכנוני מס ותחמוני מס סבוכים. באנו ואמרנו להם, בואו נעשה פישוט של החוק ונעביר מסר ליהדות העולם. המסר הוא פשוט - בואו הנה. אילי ההון מגיעים לישראל, קונים דירות, צורכים ומשקיעים במדינת ישראל. על הפירות של ההשקעות שלהם הם ממוסים מהיום הראשון", אמר נסרדישי.

 

לדברי נסרדישי: "לא מדובר בעלייה של אוליגרכים. מי שעולה לישראל באמצעות החוק אלה אנשים בעלי מוניטין בחו"ל וזוהי תעודת כבוד למדינת ישראל. הקונספט של מקלט מס הוא מדינה שנותנת לתושבי חוץ לעשות עסקים באמצעותה, ואילו בישראל אנו קוראים לאנשים לבוא להיות פה אזרחי קבע. מעבר לכך, מדינות ה-OECD היו מודעות לחקיקה ולא שמענו מהם שום הסתייגות".

 

השתתפו בהכנת הכתבה: רון גרנות, גולן חזני והדר קנה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
סמי עופר
צילום: מאיר פרטוש
אייל עופר
מומלצים