שתף קטע נבחר

היצפלד: "שווייץ הרבה יותר חשובה מבאיירן מינכן"

המאמן הגרמני, שהוביל את הנבחרת השוויצרית למונדיאל 2010, ציין את ההישג כגדול בקריירה העשירה שלו

אוטמאר היצפלד נבחר פעמיים למאמן השנה בעולם, וזכה בשתי אליפויות בונדסליגה כמאמן בורוסיה דורטמונד, חמש אליפויות בונדסליגה כמאמן באיירן מינכן, ושני גביעי אירופה (האחד עם דורטמונד ב-1997 והשני עם באיירן מינכן ב-2001).

 

עם זאת, כל ההישגים הללו בטלים בשישים עבור מאמן נבחרת שווייץ, שציין היום (ה') כי "ההעפלה שלנו למונדיאל 2010 חשובה לי הרבה יותר מהתקופה שלי בדורטמונד או בבאיירן".

היצפלד. שבע אליפויות בונדסליגה ושני גביעי אירופה (רויטרס)

 

אין הרבה מאמנים שזכו בליגת האלופות פעמיים עם שתי קבוצות שונות, ולמעשה היצפלד הוא השני בלבד שעשה זאת אחרי ארנסט האפל האוסטרי, אבל מאמן שווייץ הציג היום את הדברים היותר חשובים לדעתו.

 

"אבי היה מאוד גאה בי אם היה יודע שהגעתי להישג כזה עם נבחרת שווייץ. תמיד חלמתי לעלות לגביע העולם, וזה כמו חלום שהתגשם", סיפר היצפלד. העלייה למונדיאל הושגה אחרי תיקו נטול שערים בבאזל מול הנבחרת הישראלית, ששוב נשארה בבית, אבל להיצפלד זה לא הפריע להמשיך בנוסטלגיה.

 

"נולדתי אמנם במדינה שכנה, אבל במרחק נסיעה של כעשר דקות מהאצטדיון, וזה יותר ממרגש שהשגנו כאן את הכרטיס לדרום אפריקה", אמר היצפלד, שהוסיף גם כי אולי האנס, מנכ"ל באיירן מינכן, אמר לו בזמנו כי זו תהיה טעות ללכת לאמן את הנבחרת השוויצרית. "אני שמח מאוד שהוא טעה, כי אני הייתי משוכנע שאפשר להשיג פה משהו גדול", סיכם היצפלד.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוטמאר היצפלד
אוטמאר היצפלד
צילום: AP
מומלצים