אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

המחאה עובדת

הרוכבים מנצחים צילום: עופר עמרם
הרוכבים מנצחים צילום: עופר עמרם
 
 


אפליקציית השוואת מחירים בתיירות
 

סימני התקפלות? ייקור הביטוח נדחה בשבועיים

בעקבות הלחץ הציבורי והתגייסות שרים וחברי כנסת מכל סיעות הבית, כולל יו"ר ועדות הכלכלה והכספים, האוצר מראה סימני כניעה - הודיע על דחיית ייקור הביטוח לרוכבי אופנועים וקטנועים בשבועיים. הרוכבים: מבחינתנו המאבק עדיין לא תם

שחר הזלקורן
פורסם: 18.10.09, 14:54

פשרה בין משרד האוצר וועדת הכספים: ייקור פרמיות הביטוח לרוכבי אופנועים וקטנועים יידחה בשבועיים. משרד האוצר נכנע ללחץ שהופעל מצד ח"כים מכל סיעות הבית, והודיע היום (א') בצהריים כי בכוונתו לדחות בשבועיים את ייקור תעריפי הביטוח לרוכבי אופנועים וקטנועים. הדחייה הושגה לאחר פנייתו של יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, שדרש בשבוע שעבר ממשרד האוצר לדחות את הרפורמה בחודש. זאת, במטרה לאפשר דיון ציבורי מסודר בוועדות הכנסת. במשרד האוצר מציינים היום כי גם יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ אופיר אקוניס, פנה לשר האוצר, יובל שטייניץ, בבקשה לדחות את הרפורמה.

 


הרוכבים מחו, וזכו בהכרה ציבורית (צילום: גיא אסיאג)

 

במסגרת הרפורמה, שאמורה הייתה להכנס לתוקף ב-1 בנובמבר, יתייקרו תעריפי הביטוח לרוכבים בשיעור ממוצע של 12%. במשרד האוצר מבהירים כי הדחייה - עד ל-15 בנובמבר - תהייה האחרונה, ולאחר מכן לא תחול דחייה נוספת בהחלת התעריפים החדשים. ראוי להזכיר כי החלטת המפקח על הביטוח, ידין ענתבי, לייקר את פרמיות הביטוח של רוכבי האופנועים והקטנועים, עוררה גל מחאה שזה להד נרחב בתקשורת. לביקורת הציבורית הצטרפו חברי כנסת רבים, שדרשו את ביטול הרפורמה - או לכל הפחות, את דחייתה עד לאחר קיום דיון פומבי בוועדות הכנסת.

 

100 שקל בשנה

ברקע הרפורמה עומדת טענת המפקח על הביטוח, ידין ענתבי, כי התעריפים אותם משלמים רוכבי האופנועים אינם משקפים את המחיר האמיתי של ביטוחם. כתוצאה מכך, מסבירים באוצר, נגרמים הפסדים בסך של כ-200 מיליון שקל למאגר חברות הביטוח, "הפול", שאחראי על ביטוח הרוכבים. עוד טוענים באוצר, כי נהגי מכוניות פרטיות מסבסדים כיום את הרוכבים, בעלות של כ-4% מפרמיות ביטוח החובה - או כ-100 שקל בשנה.

 

אלא שהמתנגדים לרפורמה, עמם אפשר למנות את כל רוכבי הדו-גלגלי בארץ - וכן חברי כנסת רבים, מכל קצוות הקשת הפוליטית - טוענים כי ייקור פרמיות

הביטוח אינו צודק או ראוי. זאת, מאחר שהרפורמה אינה מתחשבת בתועלת הטמונה בשימוש בכלי רכב דו-גלגלי, כמו למשל הפחתת זיהום האוויר במרכזי ערים והקטנת עומסי תנועה. עוד טוענים המתנגדים כי ייקור פרמיות הביטוח אינו מוצדק, מאחר שאינו מתחשב במידת האחריות של נהגי מכוניות בגרימת נזקים לרוכבים, שמטבע הדברים פגיעים יותר לנזקים ופציעות.

 

"ניצחון בקרב, לא במערכה"

בציבור הרוכבים הביעו קורת רוח מההחלטה, אך הודיעו כי המחאה נגד הייקור לא תפסק. "מדובר בניצחון בקרב אך עדיין לא במערכה", אמר ניסים דואק, דובר הרוכבים. "שמחנו לגלות שכל ציבור בעלי הרכב בישראל הבין את העוול והאיוולת בהחלטה לייקר את הביטוח, ואנחנו מודים לכל הח"כים שתמכו בנו כאיש אחד. אנחנו מקווים שההחלטה סוללת את הדרך לביטול מוחלט של הייקור, אך המאבק מבחינתנו לא תם ויימשך במלוא עוזו, כולל הפגנות מתוכננות בעתיד הקרוב".

 

"אני מקווה שבמהלך השבועיים הקרובים נגיע להבנות והסכמות חדשות בנושא", אומר יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, שמברך על החלטת האוצר לדחות את יישום הרפורמה. גפני מציין כי הדחייה תאפשר לקיים "דיון ציבורי מקיף, כפי שהיה נדרש מלכתחילה בנושא כה מורכב". לדבריו של גפני מצטרף יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ אופיר אקוניס, שאומר כי "מדובר במאבק צרכני, חברתי ותחבורתי מהמעלה הראשונה. אני מקווה שמשרד האוצר יגיע לדיונים בכנסת עם פתיחות לרעיונות חדשים".

 


תגיות: ענתבי | גפני | ביטוח | רפורמה | רוכבים | אופנוע | קטנוע

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as28-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©