שתף קטע נבחר

גנבה מקשישים ונשלחה לכלא: "שיחרה לטרף קל"

בית משפט השלום בנתניה גזר 30 חודשי מאסר על מרינה שיכמן, שיחד עם חברותיה גנבה כסף ותכשיטים מקשישים, שלביתם נכנסו תוך התחזות לעובדות הביטוח הלאומי. בתה של אחת הקורבנות: "מאז היא לא פותחת את הדלת לאיש"

"עדת זאבים המשחרים לטרף קל" - כך מתארת שופטת בית משפט השלום בנתניה שירה בן שלמה את מרינה שיכמן וחברותיה. בן שלמה גזרה היום (ד') 30 חודשי מאסר בפועל על שיכמן, בת 21 מנתניה, שהורשעה בכמה מקרים של גניבת כסף ורכוש מקשישים. בחלק מהמקרים, עשו זאת שיכמן ושותפותיה תוך התחזות לעובדות הביטוח הלאומי. 

 

כתב האישום שבו הורשעה שיכמן, שהוגש על-ידי עו"ד מאיה בוצר מתביעות מרחב שרון, מגולל שורה של גניבות. כך למשל, בפברואר 2007 נכנסו היא וחברתה לחנות בנתניה וגנבו את תיקה של עובדת בת 84, שהכיל מפתחות לדירה, וכן 1,000 שקל במזומן ופריטים נוספים. השתיים לא הסתפקו בתיק, פרצו גם לדירת הקשישה וגנבו משם 2,000 שקל נוספים ותכשיטים. במקרה אחר, הגיעה שיכמן עם חברה לביתו של קשיש, וביקשו ממנו תרומה. הקשיש נתן להם 15 שקל, ואז החלו השתיים לערוך חיפוש בבית חרף התנגדותו, והכניסו לדירה אדם נוסף, שגנב אקדח שהיה במקום.

 

סעיף האישום עיקרי מיוחס לשיכמן ולשלוש מחברותיה. הארבע הגיעו לבתיהם של שלושה קשישים, תוך התחזות לעובדות הביטוח הלאומי שבאו לסייע לקשיש. בעוד אחת מעסיקה את הקשיש, ערכו היתר חיפושים בבית וגנבו כספים, תכשיטים וכרטיסי אשראי שבהם עשו שימוש. סעיפי אישום נוספים נגד שיכמן עסקו במקרים של התפרעות בהיתה בגילופין, ותקיפת שוטרים.

 

לאחר הגניבה מהקשישים נעצרו הארבע, ובפברואר 2008 הוגש כתב האישום נגד שיכמן, שהודתה באישומים ומשפטה הופרד ממשפטן של השלוש האחרות. היא שוחררה למעצר בית באיזוק אלקטרוני, אך הפרה אותו חמש פעמים במהלך המשפט. היא נעצרה, שוחררה שוב באותם התנאים - ושוב הפרה אותם שבע פעמים נוספות.

 

אחד הקורבנות: "הרסו לי את האמון באדם"

לאחר הרשעתה, העיד אחד הקשישים בבית המשפט בשלב הטיעונים לעונש, וסיפר על חוסר האונים שאליו נקלע אל מול האנשים שנכנסו לביתו. "לא יכולתי לשמור עליהם", סיפר. "הרגשתי איום ונורא, אין לי אמון באדם. הם הורסים את כל האמון". יחד עם זאת, ביקש הקשיש להתחשב בשיכמן, שבמהלך המשפט ילדה תינוק. בתה של קשישה 89, שנפלה גם היא קורבן למעלליה של שיכמן, סיפרה כי אמה שרויה מאז בפחד - "לא יורדת לבד מהבית, לא פותחת את הדלת לאף אחד, ופשוט מפוחדת".

 

התובעת, עו"ד בוצר, ביקשה להחמיר עם שיכמן, וטענה כי היא וחברותיה חיפשו טרף קל, קשישים וחולים, ושיכמן אף התקשתה להביע אמפתיה לקורבנות שלה. מנגד, סניגורה, עו"ד רהב אופנהיימר, ביקש להקל עם מרשתו וטען כי היא נגררה אחרי חברותיה. שיכמן עצמה הביעה צער על המעשים, טענה כי נגררה אחרי "חברה רעה" וביקשה את רחמי בית המשפט.

 

אולם בקשת הרחמים לא הרשימה את השופטת. "קשה עד בלתי אפשרי להעתר לבקשת הנאשמת לרחם עליה", כתבה בגזר הדין. "היא וחברותיה לא ריחמו, לא כיבדו ולא גילו חמלה כלפי הקשישים. כל שעמד לנגד עיניה היה שכלול שיטותיה הנלוזות, בהופכן, היא וחברותיה, לעדת זאבים השוחרים לטרף קל".

 

השופטת גזרה על שיכמן 30 חודשי מאסר בפועל, שנה מאסר על תנאי וחייבה אותה לשלם פיצוי בסך 14 אלף שקל לקורבנות. שיכמן, שנמצאת כעת במעצר בגלל ההפרות החוזרות ונשנות של תנאי מעצר הבית שלה, מרצה את עונשה יחד עם בנה התינוק שנולד לפני כחודשיים.

 

כאמור, יחד עם שיכמן עמדו לדין גם שלוש חברותיה - מיכל מזרחי, שירן מזרחי ועדי חיון. גזר דינן של השתיים הראשונות ניתן לפני מספר שבועות - מיכל מזרחי נדונה ל-13 חודשי מאסר בפועל, ואילו על שירן מזרחי נגזרו 15 חודשי מאסר בפועל. על שתיהן נגזר גם מאסר על תנאי ופיצוי לקורבנות. משפטה של חיון, שלא הודתה במיוחס לה, נמשך.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
"מאז המקרה לא יורדת מהבית" (אילוסטרציה)
צילום: שאול גולן
מומלצים