שתף קטע נבחר

אב לקורבן מהומות אוקטובר: "מסרב לקבל פיצוי"

חסן עאסלה, אביו של עסיל שנהרג במהומות, מבהיר שהמאבק לא תם בעקבות הסכם הפיצויים: "אני מקווה שזה צעד ראשון בדרך שתוביל להכנסת רוצחי בנינו אל מאחורי סורג ובריח"

המדינה אמנם הסכימה לשלם פיצויים למשפחות הערבים-ישראלים שנהרגו במהומות אוקטובר 2000  - אבל לא כולם מרוצים. "סירבתי אז ואני מסרב היום לקבל את הכסף", אמר אמש (יום ד') ל-ynet חסן עאסלה, אביו של עסיל מעראבה. "אני לא צד בהסכם, אבל אני יודע שישנן משפחות שחתמו".

 

עם זאת, על-פי ההסדר, עסאלה ושאר המשפחות שלא חתמו על ההסכם עם המדינה, יוכלו לקבל את הפיצויים אם ירצו בכך. במסגרת ההסכם, שהושג השבוע בין פרקליטות מחוז צפון לבין משפחותיהם של שבעה מהרוגי המהומות, תשלם המדינה מאות אלפי שקלים פיצויים לכל משפחה.

 

"אני מקווה שזה יהיה צעד ראשון בדרך ארוכה שתוביל להכנסת הרוצחים של בנינו אל אחורי סורג ובריח", הבהיר עסאלה. גם עבד אל-מונם, אביו של ואליד מסכנין, הבהיר שמבחינת המשפחות המאבק לא נגמר. לדבריו, "עד שלא נשים את ידינו על כל אחד מהרוצחים של בנינו, לא נרגע ולא נשקוט". הוא מתכוון לתרום את הכסף שיקבל מהמדינה למוסדות חינוך ומסגדים ובכך להנציח את בנו.

 

כבר בשנת 2006 הסכימה המדינה לשלם פיצויים למשפחות - אך התנתה

זאת בשלושה סעיפים שעוררו את זעמן. באחד הסעיפים נקבע כי המדינה אינה אחראית להרג הבנים וכי היא מפצה את המשפחות לפנים משורת הדין. בסעיף אחר נדרשו המשפחות לוותר על הזכות להגיש תביעות נגד האחראים למות יקיריהן.

 

המשפחות עתרו לבית המשפט המחוזי בנצרת כדי לתקן את ההסכם ובית המשפט קיבל את תביעתם. בעקבות זאת, המדינה נסוגה מעמדתה והסכימה לשנות את הסעיפים השנויים במחלוקת. בהסכם החדש נקבע כי המשפחות יוכלו בעתיד להגיש תביעות נגד האחראים למות יקיריהן. כמו כן, נמחק סעיף שבו נדרשים שני הצדדים להביע צער על האירועים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עאסלה. "אני לא צד בהסכם"
צילום: חגי אהרון
מומלצים