שתף קטע נבחר

חשודים בגניבה מקורבן התאונה צולמו - ונעצרו

מקסים שרייפר וגרמן בטורין, בני 20 ממעלות, נעצרו בחשד ש"חגגו" על כרטיס האשראי של קובי הרט, שנהרג לפני כעשרה ימים בתאונת דרכים. הם תועדו רוכשים דלק בתחנה בצפון. לאחד חשודים עבר עשיר בתחום עבירות הרכוש

גנבו וחגגו על חשבונו של הרוג תאונת הדרכים. משטרת עכו עצרה את מקסים שרייפר וגרמן בטורין, בני 20 ממעלות, בחשד שגנבו את כרטיס האשראי של קובי הרט, תושב הצפון בן 45 שנהרג בתאונה - ויצאו למסע קניות על חשבונו. מעצרם של השניים הוארך בצהריים (יום ו') עד יום שלישי.

 

חקירת המשטרה החלה בעקבות פרסום המקרה ב-ynet, ובמשטרה אמרו כי בטורין הינו בעל עבר עשיר בתחום עבירות הרכוש.

 

תחילתה של הפרשה ביום שלישי שעבר, בשעות הלילה, אז התנגשו שני כלי רכב סמוך לצומת הכניסה ליישוב טל-אל שבגליל המערבי. בתאונה נהרגו קובי הרט מטל-אל ואמיר עבד-אל-חלים, בן 34 מכפר מנדא. בנו של הרט, נער בן 16, נפגע קשות והוא מאושפז עדיין בבית החולים רמב"ם בחיפה.

 

ביום שישי שעבר הובא הרט למנוחות. מספר שעות לאחר הלוויה, קיבלו בני המשפחה טלפון מחברת האשראי, ונודע להם על תנועות חריגות בחשבונו של קובי ז"ל. בין השאר נרכשו באמצעות כרטיסי האשראי שלו מזגנים, וכן הוצאו סכומים גבוהים על דלק בתחנות שונות.

 

מפקד משטרת עכו, סגן ניצב אבי אדרי, אמר ל-ynet כי בעקבות פרסום הידיעה אודות הגניבה פנתה המשטרה לבני המשפחה. "הם לא הגישו תלונה בשל השבעה והאבל בו הם שרויים. עם זאת לבקשתנו, שלחו את ספחי האשראי והמסמכים שיסייעו לנו באיתור החשודים", סיפר.

 

לא קנו מזגנים, בהיעדר תעודת זהות

סנ"צ אדרי מינה קצינה ושני בלשים לחקור את הגניבה המזעזעת. בין השאר התגלה כי עסקת המזגנים היקרה, בשווי של כ-8,000 שקל, בוטלה בסופו של דבר כי לפי החשד שרייפר ובטורין לא יכלו להציג תעודות זהות. בהתחקות אחרי נתיב הרכישות, הגיעו החוקרים לתחנת דלק שבה הונצחו השניים במצלמות האבטחה, כשהם ממלאים דלק ברכב.

  

לאחר הפצת התמונות בתחנות המשטרה של המחוז הצפוני, זיהו בלשים

בתחנת מעונה שבאזור מעלות את בטורין, ה"מככב" בתחנה בשל גיליון ההרשעות הארוך שלו. הוא נעצר ולאחר מכן - גם שרייפר הסגיר את עצמו, לאחר שהבין שהמשטרה מחפשת אחריו.

 

"השניים קושרים את עצמם למעשה", אמר סנ"צ אדרי ל-ynet. "ישנן עדיין מספר שאלות לא פתורות, כמו השאלה אם הם גנבו את הכרטיס מההרוג, או קיבלו אותו מגורם אחר. אני מאמין שעם תום החקירה נדע הכל".

 

טל הרט, אחיו של קובי, אמר ל-ynet כי המשפחה שבעת רצון ממעצר החשודים: "אנו מחכים לשמוע את כל הפרטים, בתום החקירה".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרט ז"ל. המשפחה מחכה לפרטי החקירה
הרט ז"ל. המשפחה מחכה לפרטי החקירה
מומלצים