שתף קטע נבחר

באו"ם: דו"ח זכויות האדם - אובססיה נגד ישראל

שגרירת ישראל לאו"ם נאמה בדיון שקיימה העצרת הכללית בדו"ח השנתי השנתי של מועצת זכויות האדם. ימים ספורים לפני הדיון בדו"ח גולדסטון, אמרה: "הדו"ח השנתי הוא מניפולציה להפוך את ישראל למפלצת"

העצרת הכללית של האו"ם קיימה הערב (יום ו') דיון בדו"ח מועצת זכויות האדם. ימים ספורים לפני הדיון המיוחד בדו"ח גולדסטון, ניצלה שגרירת ישראל, גבריאלה שלו, את המעמד כדי לתקוף את המועצה בז'נבה ולהאשים אותה בטענה כי היא דנה בישראל יותר מאשר בכל המדינות האחרות יחד ומבודדת את ישראל במתכוון.

 

בדיון הערב דנו בדו"ח השנתי של מועצת זכויות האדם בז'נבה, על מצב זכויות האדם. הדיון שהתקיים הוא למעשה המבוא לדיון המיוחד בדו"ח גולדסטון שנקבע ליום רביעי הקרוב. מדובר במשחק מכור על-ידי רוב מדינות העולם השלישי. הנציג השבדי שייצג את האיחוד האירופי רמז בנאומו שהעצרת צריכה להתנהל בצורה הוגנת ולדון בהפרות האמיתיות של זכויות האדם.

 

דו"ח גולדסטון הופרד מהדו"ח הכללי כדי שניתן יהיה לקיים דיון מיוחד על פי בקשת קבוצת המדינות הערביות, הנתמכות ברוב של 118 המדינות הבלתי מזדהות. למרות הפרדתו של דו"ח גולדסטון מהדו"ח השנתי, התייחסו אליו באריכות נציגי מצרים ומדינות ערביות אחרות, שחייבו את השגרירה שלו לתגובה ישראלית.

 

השגרירה שלו אמרה בדיון כי הדו"ח השנתי הוא "מניפולציה וניצול של כמה מחבריו באובססיה להפוך את ישראל למפלצת ולהתעלם מהאופי הדמוקרטי שלה". היא האשימה בנאומה שהאו"ם מסלף ומעוות את העקרונות שעליהן הוקמה מועצת זכויות האדם. שלו קבלה במליאת האו"ם, שהמוסד מפגין "פעם אחר פעם תרגילים פוליטיים ולא דאגה לזכויות האדם".

 

לדבריה, "המועצה ממשיכה לשגר את מה שמכונה משלחת לאיתור העובדות, שהמנדט שלה הוא לגנות כל פעולה ישראלית, בלי להתחשב עם המציאות בשטח. זו עבודה של מועצת זכויות אדם הוגנת? זו עבודה של מועצה אובייקטיבית?". היא הזכירה לאו"ם, המורכב מרוב של מדינות לא דמוקרטיות ומפירות זכויות אדם, כי "ישראל היא דמוקרטיה המכבדת את יסודות החופש".

 

השגרירה שלו הזהירה, כי "הקורבנות האמיתיים בעולם של ההפרות הקשות ביותר של זכויות אדם, זועקים לעזרה בקריאה שהסבל שלהם יטופל על-ידי הקהילה הבינלאומית, אבל המועצה הזו חירשת ואילמת". לדבריה, "כשאזרחים ישראלים חפים מפשע סובלים מתאבדי טרור והתקפות מחבלים - המועצה לא אמרה כלום".

 

נשיא העצרת הכללית, עלי טראקי מלוב, הוא שהזמין את שגרירת ישראל שלו לנאום והיא פנתה אליו והודתה לו. הלובים אינם מדברים עם ישראל ובמקרים דומים בעבר נהגו בעלי תפקידים רשמיים שאינם מקיימים קשרים עם ישראל לצאת מהאולם כדי לאפשר לסגניהם לזמן את הנציג הישראלי לדבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבריאלה שלו. תקפה את הדו"ח
צילום: שחר עזרן
מומלצים