שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

שילוב מפתיע: מרק כרובית ופלפלים אדומים

לרגל פתיחת עונת המרקים יעל גרטי מזמינה אתכם להכין מרק כרובית ופלפלים אדומים, טבעי, בריאותי, דיאטטי, טעים ומשביע

בואו של החורף מבשר, כמובן, על תחילת עונת המרקים. כמרק ראשון לעונה, בחרתי להכין מרק כרובית ופלפלים אדומים: לא כבד מדי, טבעי, בריאותי ואפילו דיאטטי. אתם מוזמנים להצטרף.

 

 

מרק כרובית ופלפלים אדומים

מי שחושש מאכילת כרובית (בשל ריבוי אורחים לא-רצויים בקִרבּה) מוזמן להשרות את פרחיה בקערה מלאה מים, בתוספת 1-2 כפות חומץ טבעי, למשך חצי שעה.

 

המרכיבים (ל-6-7 מנות):

7 פלפלים אדומים בינוניים-גדולים, מנוקים וחצויים

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס גס

2 כרוביות בינוניות-גדולות (משקל ברוטו 1700 גרם), מופרדות לפרחים, מנוקות היטב

1בצל סגול קטן, קלוף וקצוץ דק

1 כרשה, החלק הלבן בלבד, חתוך לפיסות באורך 3 ס"מ, חצויות ומופרדות ל"דפים"

2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

2 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים, קלופים וחתוכים גס

1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס

פלפל צ'ילי יבש כתוש

 

לעיטור: מעט פטרוזיליה/עירית שטופה וקצוצה דק- לא הכרחי

כלים: נייר אפייה או נייר כסף, מעבד מזון או בלנדר מוט


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה או נייר כסף.
  2. מניחים חצאי פלפלים בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מלח ופלפל שחור גרוס גס ומכניסים לתנור. אופים במשך חצי שעה או עד שהפלפלים רכים וצרובים. מוציאים ומניחים בצד.
  3. מכינים סיר גדול מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה ומבשלים את הכרובית (ללא כיסוי) במשך 10-12 דקות או עד להתרככות. מסננים ומניחים בצד.
  4. בסיר שבו בושלה הכרובית (כעת ריק) מחממים 2 כפות שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים בצל סגול ומטגנים-מערבבים עד להזהבה קלה מאוד.
  5. מוסיפים כרשה ושום ומטגנים-מערבבים כדקה.
  6. מוסיפים תפוחי אדמה ושורש פטרוזיליה, מערבבים ומבשלים במשך דקה.
  7. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 35 דקות (אין צורך להוסיף נוזלים בשלב זה).
  8. מוסיפים 1/4 כוס מים, מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנה 10 דקות נוספות, כשהסיר מכוסה, עד שניתן לנעוץ מזלג בתפוחי האדמה. בינתיים מרתיחים מים בקומקום חשמלי.
  9. מוסיפים לסיר את הכרובית המבושלת ואת הפלפלים (אין צורך לקלוף אותם), מערבבים, מעבירים בשני מחזורים למעבד המזון וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. אם רוצים לרסק את המרק בעזרת בלנדר-מוט בסיר, ניתן לעשות זאת, אלא שיש להוסיף קודם לכן מעט (500 מ"ל לפחות) מכמות המים המצויינת בהמשך.
  10. מחזירים את התערובת לסיר, מוסיפים 2.2 ליטר מים רותחים (או יותר, לפי הסמיכות הרצויה), מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס ופלפל צ'ילי יבש כתוש, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מגישים חם, אפשר לעטר בפטרוזיליה קצוצה או בעירית קצוצה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים