שתף קטע נבחר

סגול(ה) לבריאות: מתכוני סלק בריאים במיוחד

בלי טיגון, עם מעט מאוד שומן ועם הרבה טעם נהדר. השף אורן לוקסנבורג, שמתמחה בבישול גורמה בריא, מגיש מתכוני סלק טעימים, בריאים וסגולים

סלט תפוחי אדמה וסלק צלוי

מתכון של השף אורן לוקסנבורג, Bariba

 

 

המרכיבים:  

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קלופים

1/2 ק"ג סלק קלוף

1/4 כוס אפונה ירוקה

1 בצל סגול מקולף קצוץ דק

1/2 כוס עירית קצוצה דק

2 עלי מרווה קצוצים דק

2 כפות שמיר קצוץ דק

4 כפות שמן זית

1/2 כפית דבש

1/2 כפית מלח

1/4 כפית זרעי קימל


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-230 מעלות. עוטפים את הסלקים בנייר כסף וצולים במשך כשעה-שעה וחצי עד שהם רכים מאוד, מוציאים מנייר הכסף וחותכים לקוביות גדולות
  2. בסיר גדול מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, מסננים וחותכים לקוביות בגודל קוביות הסלק
  3. כשתפוחי האדמה עדיין חמים מוסיפים את כל המרכיבים מלבד הסלק ומערבבים
  4. מוסיפים את הסלק ברגע האחרון שלא יצבע את הסלט ומגישים בטמפרטורת החדר

 

סלט סלק צלוי עם גבינה כחולה ומשמשים מיובשים

מתכון של השף אורן לוקסנבורג, Bariba

 

המרכיבים:

3 יחידות סלק גדול

60 גרם גבינה כחולה

8 משמשים מיובשים

1/2 כוס עלי פטרוזיליה

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון שלם

1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את הסלקים בתבנית וצולים אותם עם הקליפה למשך כשעה, מוציאים ומקררים.
  2. מקלפים את הסלקים, חותכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ ומעבירים לקערה.
  3. קוצצים את הישמשים המיובשים ואת הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
  4. מתבלים במיץ לימון, סוכר, מלח, פלפל ושמן זית. מעבירים לקערות הגשה ומפוררים את הגבינה הכחולה מעל.

 

ריזוטו סלק וגבינת פטה כבשים

מתכון של השף אורן לוקסנבורג, Bariba

 

המרכיבים: 

200 גרם אורז ריזוטו מסוג אורבריו

600 מ"ל (3 כוסות) מיץ סלק סחוט טרי

1 בצל סגול מקולף וקצוץ דק

1 כף שמן קנולה

1/4 כוס יין לבן יבש

150 גרם גבינת פטה כבשים

2 כפות גדושות עירית קצוצה

מלח ופלפל לבן


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר גדול ומוסיפים את שמן הזית, מאדים את הבצל מס' דקות עד שהוא מתחיל להזהיב.
  2. מוסיפים את האורז ומערבבים במשך כדקה.
  3. מוסיפים את היין ומערבבים עד שכולו נספג באורז, מוסיפים 1/3 ממיץ הסלק ומערבבים.
  4. מוסיפים עוד 1/3 ממיץ הסלק ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל המיץ נספג באורז
  5. מוסיפים את יתרת המיץ ומבשלים עוד כמספר דקות, מוסיפים את גבינת הפטה, מתבלים במלח ופלפל, מעבירים לצלחות ומקשטים בעירית קצוצה.

 

מרק סלק סמיך עם שמנת חמוצה וגבינת פרמזן

מתכון של השף אורן לוקסנבורג, Bariba

 

המרכיבים: 

1 ק"ג סלק מקולף

3 גזרים בינוניים מקולפים

3 בצלים סגולים בינוניים

1 ו-1/4 ליטר ציר ירקות או מים

מיץ מ-2 לימונים

מלח ופלפל לבן

 

להגשה: שמנת חמוצה 9%

שבבי פרמזן


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ ומניחים בסיר. יוצקים לסיר את ציר הירקות, ומביאים לרתיחה.
  2. מקטינים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות רכים.
  3. מעבירים לבלנדר וטוחנים למרק חלק.
  4. מתבלים במלח, בפלפל לבן, ובמיץ לימון לפי הטעם. 
  5. הגשה: יוצקים לצלחות, מוסיפים לכל צלחת כף שמנת חמוצה 9%, ומפזרים מעל שבבי פרמזן. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים