שתף קטע נבחר

פורסמו הזוכים בפרס מדיצ'י לספרות

דני לאפרייר זכה בקטגוריית הרומן הצרפתי על ספרו "אניגמת השיבה". דייב אגרס זכה בקטגוריית הרומן הזר על ספרו "מהו המה". אלן פרי זכה בקטגוריית העיון

הוכרזו הזוכים בפרסי מדיצ'י היוקרתיים לספרות בצרפת; הפרס בקטגורית הרומן הצרפתי, בסכום 30 אלף יורו, הוענק לסופר הקנדי דני לאפרייר, מחבר הספר "אניגמת השיבה" (L'enigme Du Retour) שראה אור בהוצאת הספרים Du Boreal.


אגרס. זכה בקטגוריית הרומן הזר (צילום באדיבות הוצאת זמורה ביתן)

 

הרומן שכתב לאפרייר משלב כתיבת הייקו ונראטיב מובנה, והוא מתאר את חזרתו של בחור יליד האיטי המתגורר בקנדה אל המולדת בעקבות מות אביו. "זהו ספר שמדבר על גלות שמלאה בסתירות וניגודים", אמר לאפרייר על הספר, "כששבתי להאיטי רציתי להרחיק את עצמי מההיסטוריה שלה. לקחתי מחברת ובה רשמתי כל מה שקורה שם כעת".

 

לאפרייר היגר לקנדה מהאיטי ב-1978 וכעת הוא מחלק את זמנו בין מונטריאול, ניו יורק ומיאמי. עד כה פרסם 16 רומנים בהם "איך לעשות אהבה עם כושי מבלי להתעייף" וכן "לכיוון דרום" שעובדו לקולנוע. ספרו "אני סופר יפני", על סופר שמתקשה לכתוב ומגלה להפתעתו שהוא מפורסם ביפן על ספר שלא כתב - יראה אור בשפה האנגלית בסתיו הבא.

 

פרסי מדיצ'י מוענקים מדי שנה לכותבים מקוריים שתהילתם אינה עומדת עדיין בקנה אחד עם כשרונם. מטרת הפרס היא להציג בפני העולם את הקולות הבאים.

 

בקטגוריית הרומן הזר הטוב זכה הסופר האמריקני, דייב אגרס, מחבר הספר "מהו המה" שראה אור גם בישראל בהוצאת "מחברות לספרות" ובתרגום של שאול לוין. ספרו של אגרס סובב סביב סיפור אמיתי של אומץ לב וכוח סבל נוכח אחת ממלחמות האזרחים האכזריות שידע העולם.

 

הספר, אפוס רחב יריעה על אנושיות וחמלה, מתרחש בעיצומן של זוועות המלחמה בסודן. גיבור הספר הוא ולנטינו אצ'אק דנג, שנאלץ כילד לעזוב את כפרו הקטן בסודן ולהצטרף לאלפי יתומים אחרים במסעם הארוך לאתיופיה. לאורך הדרך הם נתקלים בלוחמים, בצבועים, באריות, במחלות ורעב.

 

אגרס, סופר ועיתונאי, הוא בין היתר גם מחברם של "יצירה קורעת לב של גאוניות מרעישה" ו"עוד תדעו את

מהירותנו", שראו אור בישראל בהוצאת כנרת זמורה ביתן. כמו כן, עורך אגרס את רבעון הספרות "מקסוויני'ס" ומרצה בבית הספר לעיתונות באוניברסיטת ברקלי.

 

על "מהו המה" נכתב בין היתר בוושינגטון פוסט: “זהו סיפורו של אסון גלובאלי אמיתי. יצירה שבעצמתה הפשוטה, ברגש גלוי הלב שבה וברצינותה הטהורה, מזכירה לנו כיצד סיפורי זיכרונות יכולים להתעלות מעל למימד האישי ולהאיר טרגדיות של עם שלם".

 

בקטגורית הספרות העיונית ניתן הפרס לאלן פרי על ספרו "זכרונות של משוגע על אמה" - שיר אהבה לדמות הפיקטיבית של אמה בובארי, אשר רקח הסופר גוסטאב פלובר ברומן הביכורים שלו "מאדאם בובארי".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהו המה. על רקע הזוועות בסודן
לאתר ההטבות
מומלצים