שתף קטע נבחר

החברה התאילנדית הגיעה לנתב"ג - ונעצרה

רוס פייפר מירושלים הזמין את בת-זוגו התאילנדית לבקר בארץ. היא קיבלה ויזה בשגרירות בבנגקוק, אך כשנחתה בנתב"ג נעצרה מיד - בחשד שבאה לחפש עבודה. "באתי לבקר בארץ והשליכו אותי לכלא כמו פושעת", סיפרה ממקום מעצרה

"אז מה אם יש לה ויזה וכרטיס חזור?" סירירט שרונרט מתאילנד רק רצתה לבקר את בן-זוגה, רוס פייפר, המתגורר בישראל. היא פנתה לשגרירות ישראל בבנגקוק, קיבלה ויזה לשלושה חודשים ועלתה על המטוס ארצה, אלא שלפקידי משרד הפנים, מסתבר, גם ויזה מטעם שגרירות ישראל לא מספיקה. הם עצרו אותה מיד עם נחיתתה הישר אל מתקן הכליאה. היום (יום א') היא תגורש מהארץ.

 

רק לפני כחודשיים חשף ynet מקרה דומה, בו נמנעה כניסתה של אזרחית פרו, שהגיעה לארץ להיפגש עם בן

זוגה הישראלי, לוצ'יאנו לודוויג, מחשש שמדובר בעובדת זרה. אז, אחרי תלאות רבות וימים ארוכים של מעצר הותרה כניסתה ארצה בערבות כספית.

 

פייפר, נוצרי המתגורר בישראל מזה כ-20 שנה, גרוש ואב לשני ילדים פגש לפני כשנה את שרונרט במהלך ביקור קרובי משפחה בארצות-הברית. אותו מפגש הוביל לקשר רומנטי. השניים שמרו על קשר באמצעות טלפונים וברשת האינטרנט וקבעו להיפגש בישראל, כשיתאפשר לה לעזוב את עבודתה - כאחות בקליפורניה. שרונרט, שבימים אלו מיועדת לקבל גרין קארד בארצות-הברית, חזרה לפני כחודש למולדתה כדי לעזור בטיפול בקרוביה, ומשם תיכננה להגיע ארצה לבקר את אהובה.

 

"הזמנתי אותה לבקר בארץ כדי לבדוק האם זו האשה המתאימה לי ולחזק את הקשר ביננו, היא פנתה בעצמה לשגרירות ישראל בבנגקוק וקיבלה מהם ויזה לשלושה חודשים לישראל", סיפר פייפר.

 

היא עלתה על מטוס ונחתה בנתב"ג יום חמישי. "הגענו לאסוף אותה משדה התעופה, אבל הבנו שהיא נעצרה מיד עם הגעתה לארץ. הם חושבים שהיא הגיעה כדי לעבוד בישראל, כשהתקשרתי לברר אמרו לי - אם אתה רוצה שהיא תיכנס ארצה, היא חייבת לצאת בתוך שבועיים בלבד. מעולם לא שמעתי בקשה מגוחכת מזו. האם ישראלים שנוסעים אחרי צבא לבקר בתאילנד מוגבלים בשהייה של שבועיים בלבד?" קבל פייפר.

 

פייפר סיפר כי שוחח בטלפון עם שרונרט, שהיתה המומה. "היא דיברה איתי ממתקן הכליאה, בכתה והתחננה שאעזור לה לצאת משם ולעזוב את ישראל. אמרו לה שהיא שקרנית, שהיא רוצה לעבוד. היא מרגישה כמו פושעת מסוכנת. עכשיו גם אם יתנו לה, היא לא רוצה להיכנס, רק לברוח מפה". לדברי פייפר שרונרט אמרה לו: "כאחות, כל חיי עזרתי לאנשים. בסך הכל באתי לבקר בארץ והשליכו אותי לכלא כמו פושעת. בסך הכל רצינו לבדוק האם הקשר הזה מתאים, האם יש מקום לפתח את הזוגיות הזאת מעבר לקשר אינטרנטי וטלפוני. לא דמיינו שזו תהיה ההתייחסות".

 

"ההצהרות בבנגקוק לא היו נכונות"

ממשרד הפנים נמסר כי בנושא המדובר יש שתי בעיות, האחת באשר לפייפר - שמעמדו בישראל נבדק בימים אלה וייתכן שהוא עצמו אינו יכול להזמין אדם ארצה. באשר למוזמנת נמסר: "הצהרותיה בעת בקשת הוויזה בשגרירות ישראל בבנגקוק נמצאו כלא נכונות, לאחר שטענה כי יש ברשותה אשרת עבודה בארצות-הברית והתברר שאין ברשותה אשרה. במכלול הנסיבות הללו, כשלא ברור לאן היא באה ומתי היא חוזרת, כשאיננו יודעים מה מטרת הגעתה לישראל, לא נותר אלא לדחות את בקשתה להיכנס לישראל".

 

במקביל לפנייתו למשרד הפנים, פנה פייפר לקבלת ייעוץ משפטי ממכון ירושלים לצדק. יהושע (ג'וש) פקס, היועץ המשפטי של הארגון, אמר ל-ynet:

 "חוק הכניסה לישראל והתקנות של שר הפנים מעניקים שיקול דעת לרשות המנהלית את מי להכניס לארץ. זכותם להחליט את מי הם מכניסים ואת מי לא, אבל במקרה הזה מדובר באשה שכבר קיבלה ויזה לשלושה חודשים משגרירות ישראל בבנגקוק. אז למה לא עשו את הבדיקה הזאת אז? למה היו צריכים לתת לה לפתח ציפיות, להגיע לישראל ובשדה התעופה לעבור את החוויה הזאת על ידי פקידי הגירה עם יד קלה על ההדק. הבעיה האמיתית היא שהמציאות בארץ בכל הנוגע להגירה מעורפלת, אין נוהל ברור את מי מכניסים ולארץ ואת מי לא ומהם הקריטריונים לכך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סירירט שרונרט. תגורש היום א'
עו"ד פקס. היא קיבלה כבר אשרה
מומלצים