שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

טבעי שזה משביע: מרק פטריות ואורז בר

למרות שהגשם נעלם בינתיים, יעל גרטי מזמינה אתכם להכין מרק פטריות ואורז בר, טבעי, משביע והכי חשוב: טעים מאוד

הגשם שירד ובינתיים הלך לו, ממשיך לעורר חשק למרקים. הפעם הכנתי מרק פטריות ואורז בר, שהוא לא אסתטי במיוחד (כמו כל מרק אפור...) אך משביע, מנחם וטעים מאוד.

 

מחפשים מרקים עם השראה? קבלו:

 

מרק פטריות ואורז בר

אורז בר ניתן להשיג בכל חנויות הטבע. מחירו גבוה, אך כאן יש צורך בכמות קטנה בלבד. תיאורטית, ניתן להכין מרק זה עם אורז מכל סוג, אלא שאורז בר ואורז אדום יתאימו במיוחד.

 

אם רוצים, אפשר לשמור פרוסות אחדות של פטריות מטוגנות ולהשתמש בהן לעיטור המרק לפני ההגשה. כמו כן ניתן לעטר את המרק במעט עירית או פטרוזיליה קצוצה דק.

 

המרכיבים (ל-5 מנות):

שמן זית

4 חבילות (750 גרם ברוטו) פטריות (פורטובלו/חורש/יער/ירדן/מלך היער), לא שטופות, פרוסות דק

1 בצל סגול קטן, קלוף וקצוץ דק

2 כרשות, החלק הלבן בלבד, חתוך לפיסות באורך 3 ס"מ, חצויות ומופרדות ל"דפים"

2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים גס

1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס

1/2 - 2/3 כוס אורז בר, שטוף

מלח

פלפל שחור גרוס גס

כלים: מעבד מזון או בלנדר מוט


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה ועמוקה על אש גבוהה ומטגנים את הפטריות עד להשחמה נאה. מסירים מן האש ומעבירים למסננת מעל קערה, להגרת נוזלים (נשתמש בנוזלים בהמשך).
  2. בסיר בינוני-גדול מחממים 2 כפות שמן זית על אש גבוהה ומטגנים בצל סגול עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים כרשה ושום ומטגנים-מערבבים במשך דקה.
  4. מוסיפים תפוחי אדמה ושורש פטרוזיליה ומטגנים-מערבבים במשך דקה.
  5. מוסיפים 1/4 כוס מים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בתפוחי האדמה.
  6. במקביל מבשלים אורז בר ב- 2-3 כוסות מים רותחים (ללא מלח), בסיר קטן עם מכסה, על אש נמוכה, במשך 40 דקות או עד להתרככות מספקת. מסירים מן האש, מסננים ומניחים בצד.
  7. מעבירים את הפטריות למיכל מעבד המזון וקוצצים דק/טוחנים.
  8. מוסיפים את הירקות שבסיר למיכל מעבד המזון וטוחנים (לחילופין ניתן לטחון את הפטריות והירקות שבסיר בעזרת בלנדר-מוט בסיר, בתוספת 500 מ"ל מים מתוך כמות המים שבהמשך).
  9. מרתיחים מים בקומקום חשמלי. מחזירים את תכולת מיכל מעבד המזון לסיר, מוסיפים 1.5 ליטר מים רותחים (או יותר, לפי הסמיכות הרצויה) ומביאים לרתיחה על אש גבוהה, ללא כיסוי.
  10. מוסיפים לסיר את אורז הבר (ללא נוזליו) ואת נוזלי סינון הפטריות.
  11. מנמיכים את האש ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מסירים מן האש ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: mct
לא באמת אורז. אורז בר
צילום: ירון ברנר
מומלצים