שתף קטע נבחר

פאי לימון בדרך הקלה

השיטה פשוטה-פשוטה, ממש נטולת סיבוכים (ואפילו לא צריך להשתמש במיקסר!) התוצאה: ממכרת, מהודרת וטעימה להפליא

 

פאי לימון בלי להתאמץ

תבנית בקוטר 22 ס"מ

קיצור דרך אמריקאי, מבריק, להכנת קרם לימון בלי שצריך למדוד, לבשל או להקציף כלום. חלב מרוכז ממותק, קוראים למצרך הנפוץ הזה שבא בשפופרות או בקופסאות, ויחד עם חלמונים ומיץ לימון וזהו, בעצם, הוא הופך למלית על.

שלא לדבר על הקלתית – רק ביסקוויטים וחמאה מומסת. הדבר היחיד שקשה כאן הוא לזכור לאפות יום מראש - כי להתייצבות וטעם מושלמים, הפאי צריך את הלילה שלו במקרר. אוכלים עם קצפת.

 

 

פאי לימון/ איילת הירשמן

המרכיבים

לקלתית

200 גרם ביסקוויטים (כמו "פתי בר")

50 גרם חמאה, מומסת

למלית

400 מ"ל חלב מרוכז ממותק (להשיג, בשפופרות או בקופסאות, ברשתות השיווק ובחנויות מתמחות)

4 חלמונים

100 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון טרי

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

אפשרות להגשה

קצפת, אפשר עם קליפת לימון מגוררת

  

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). אם משתמשים בתבנית לא מתפרקת, משמנים אותה קלות. אם משתמשים בתבנית מתפרקת, מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים קלות.

2. הקלתית: מרסקים את הביסקוויטים - במעבד המזון, בבלנדר, או פשוט על ידי כך שמניחים אותם בשקית אטומה, סוגרים ומכים עליהם במערוך בלי רחם, עד שהם הופכים לפירורים דקים. שמים בקערה, מוסיפים את החמאה ומערבבים בידיים עד שכל הפירורים ספוגים היטב בחמאה. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, עד שנוצרת תחתית הדוקה עם שוליים מהודקים בגובה 2-1 ס"מ. אופים כ-15 דקות, רק עד שהקלתית מזהיבה היטב, ולא יותר. מוציאים מהתנור (אך לא מכבים אותו) ומניחים את הקלתית לצינון מלא בטמפרטורת החדר. מנמיכים את טמפרטורת התנור לחום בינוני-נמוך

(160 מעלות).

3. המלית: שמים בקערה את החלב המרוכז הממותק, החלמונים, מיץ הלימון והקליפה המגוררת וטורפים במטרפה ידנית עד שהמלית אחידה. רק כאשר הקלתית מצוננת לחלוטין יוצקים לתוכה את המלית (אם הקלתית עדיין לא צוננת, שולחים אותה למקרר עד שהיא ממש קרה למגע. גם את המלית כדאי להניח בינתיים במקרר). אופים 30 דקות, עד שהמלית יציבה. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר. מכסים היטב בניילון נצמד, ומאחסנים לילה (או 8 שעות לפחות) במקרר.

4. ההגשה: מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם קצפת.

 

ואם רוצים להכין את הפאי בתבנית גדולה יותר, בקוטר 26 ס"מ:

מכינים את הקלתית מ-300 גרם ביסקוויטים ו-70 גרם חמאה ואת המלית לפי היחסים הבאים: 600 גרם חלב מרוכז ממותק, 150 מ"ל מיץ לימון ו-6 חלמונים.

 

 ובשבוע הבא מחכה לכם כאן מרק עוף תאילנדי משגע, בלי שומן!   

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פאי לימון. כל כך קל שלא צריך אפילו מיקסר!
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
בשבוע הבא: מרק עוף תאילנדי, בלי שומן!
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים