שתף קטע נבחר

אולמרט ויתר על הבית ברחוב כרמיה

פרשת הבית ברחוב כרמיה, שאיימה על עתידו הפוליטי של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, באה לקיצה גם מהפן המשפטי - לא רק הפלילי. החברה שממנה רכש אולמרט את הדירה, נקלעה לקשיים ונאלצה למכור את נכסיה ולהעביר את התמורה לרוכשים. אולמרט ויתר על דירתו בתמורה ל-6.5 מיליון שקל

פרשת הבית ברחוב כרמיה התעוררה ביום ה' שוב לאחר שבית המשפט המחוזי בירושלים קיבל את בקשת הנאמן לקבוצת הבניה אלומות ואישר את הסדר הנושים לגבי "מתחם כרמיה" במסגרת הקפאת ההליכים של החברה.

 

במוקד אירועי היום עמדה חברת אלומות, שפעלה בעיקר בייזום פרויקטים יוקרתיים בירושלים, לאוכלוסיה אמידה מהארץ ומחו"ל. החברה התמחתה בביצוע פרויקטים הדורשים רמה הנדסית גבוהה, לרבות בתחום של שיחזור מבנים. החברה נקלעה לקשיים כלכליים ובין השאר, לטענתה, לאחר הקפאת הטיפול בענייניה בוועדות המקומיות והמחוזיות בעקבות הפרשה הידועה כ"פרשת הבית ברחוב כרמיה".

 

במסגרת הסדר הנושים שהציג הנאמן, הוסכם כי כל זכויות חברת אלומות מ.ג. הנדסה בע"מ בנכס, ימכרו לחברת אחוזת כרמיה בע"מ תמורת סך של 56 מיליון שקל, והתמורה תחולק בין הרוכשים, בעלי השעבודים השונים בנכס, רשויות המס, הנושים בזכות קדימה וכלל הנושים הבלתי מובטחים של החברה.

 

עוד הוסכם כי מתוך כספי התמורה יושבו לבני הזוג אולמרט 6.5 מיליון שקל, בכפוף לכך שבני הזוג יחתמו על הסכם לביטול עסקת רכישת הדירה מהחברה, וויתור על טענות נגד החברה.

 

בסוף יולי השנה הודיע היועץ המשפטי לממשלה על סגירת התיק נגד אולמרט בפרשה זו. ביסוד הפרשה עמד החשד לפיו אולמרט, בעת שכיהן כמ"מ ראש הממשלה וכשר התמ"ת, קיבל מחברת אלומות הנחה כספית משמעותית ברכישת דירה ברחוב כרמיה 8 בירושלים, וזאת בתמורה להפעלת השפעתו על גורמים בעיריית ירושלים לשם מתן אישורי בנייה חריגים ולזירוז הליכים בפרויקט במסגרתו אמורה הייתה להיבנות הדירה שרכש.

 

כעת, כאמור, באה לקיצה פרשת הבית ברחוב כרמיה, גם מהפן המשפטי האזרחי, לא רק הפלילי. בני הזוג אולמרט יוצגו בידי עו"ד ערן באלינט ממשרד מ. זליגמן ושות'. הנאמן מטעם חברת אלומות היה עו"ד יעקב אמסטר.

פורסם לראשונה 12/11/2009 20:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
סוף לפרשת כרמיה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים