כדוריד: 22:43 לפלנסבורג נגד מכבי ראשל"צ
אלופת ישראל קיוותה להשיג תוצאה טובה מול הגרמנים בסיבוב השלישי בגביע ה-EHF, אבל פלנסבורג לא השאירה שום סיכוי. יואב נאמן: "זה היה שיעור מאלף בכדוריד". מאמן פלנסבורג, פר קרלן: "ראשון לציון לא יכולה להתמודד עם הפיזיות שלנו"
גלעד מאור, מאמן מכבי ראשון לציון, אמר לפני המשחק מול פלנסבורג הגרמנית כי "זו קבוצה מליגה אחרת", חבל רק שהוא לא ידע כמה הוא צדק. אלופת המדינה בכדוריד הובסה הערב (ו') 43:22 במשחק הראשון בסיבוב השלישי בגביע ההתאחדות האירופית (EHF) מול הקבוצה מגרמניה, ונראה כי משחק הגומלין בשבוע הבא יהיה לפרוטוקול בלבד.
מלבד שתי הדקות הראשונות, שבהן היתה התוצאה 1:1, הובילה הקבוצה הגרמנית לאורך כל המשחק, תוך כדי תצוגות התקפה והגנה מושלמות, ולא הותירה לשחקניו של מאור סיכוי.
המחצית הראשונה הסתיימה עם יתרון גרמני 9:17, כאשר אנדרס אגרט מדנמרק הוביל את קבוצתו עם שישה שערים. אלמלא יכולת טובה של שוער ראשל"צ, יוליאן סטראט, המחצית היתה נגמרת בתוצאה גבוה יותר לאורחים. ראשל"צ לא הסתדרה עם הפיזיות של שחקניו של פר קרלן, שהפגינו משחק הגנה על סף השלמות, ולא נתנו לישראלים לזוז.
במחצית השניה המשיכה הקבוצה הגרמנית, שבאה לארץ עם 11 שחקנים בלבד, להבקיע את השער של סטראס ומודי סורדו ללא קושי, למרות שהתעוררות מסוימת של ראשל"צ צמצמה את הפער ל-28:15, אבל לא ליותר מזה. שחקניו של מאור הרבו לאבד כדורים, ואגרט המשיך להלהיב את הקהל בשערים מדהימים מכל מצב, שגררו קריאות התפעלות בערך כל דקה. זה היה שיעור מאלף בכדוריד לקהל ולמכבי ראשל"צ, שהראה כמה רחוק הכדוריד הישראלי מאירופה.

גלעד מאור מתדרך את שחקניו, בעוד פסק זמן (צילום: יועד כהן)
הרבו להבקיע לפלנסבורג: אנדרס אגרט 13 (חמישה פנדלים), תומאס מוגנסן, טורגה יוהאנסן ומיכאל קנודסן 6 כל אחד. הרבו למכבי ראשל"צ: אריאל רוזנטל 7, יואב נאמן 6, יוהאן רושקה ושחר הבר 2 כל אחד.
"שיעור מאלף בכדוריד"
מאמן המארחים, גלעד מאור, לא הסתיר את אכזבתו, אבל הודה: "הפערים גדולים. מדובר בשחקנים שתופסים את הכדור אחרת ומאוד פיזיים. החבר'ה נתנו כל מה שהם יכולים, אבל זה לא היה מספיק". לגבי משחק הגומלין, שיתקיים בשבת בעוד שמנה ימים, אמר מאור: "יש טעם לגומלין, משום שמכל מלמדי השכלתי. בארץ, מכבי ראשון היא הפלנסבורג של ישראל, אבל באירופה לא".

יואב נאמן בדרך לשער הגרמני (צילום: יועד כהן)
"אנחנו אמיצים ורוצים, אבל לא נכנסו מספיק טוב למשחק היום. היינו צריכים לשחק מצוין כל המשחק, ולא עשינו את זה. ניסע לשם ונעשה את התוצאה הכי טובה שיש. זו הקבוצה הכי טובה ששיחקתי נגדה מבחינת ביצוע, ואלו שחקנים שיובילו את נבחרת שבדיה באליפות העולם בעוד שנה". רוב שחקני הקבוצה הגרמנית משחקים בנבחרת שבדיה.
"זו דרגה אחרת", סיכם מאור. "אי אפשר להפתיע אותם, זה הסגנון שלהם - מהיר ואגרסיבי, כמו שלנו בליגה. זו קבוצה שנותנת לך בראש ואם אתה לא כובש, אתה סופג בצד השני. מכבי ראשון לציון לא ברמה של פלנסבורג, אבל באנו וניסינו. אני מקווה שבעתיד עוד ננצח קבוצה גרמנית, ואני בטוח שאם ישקיעו כאן בתקציבים ויעשו פרויקטים נכונים, אז נגיע לשם. מה שבטוח - הקהל נהנה מאוד".

פר קלן ושחקני פלסנבורג. יעבור לגור בתל אביב? (צילום: יועד כהן)
קפטן האלופה הישראלי, יואב נאמן, אמר בכנות: "זה לא היה כוחת, אבל ידענו מהתחלה את הפרשי הפערים המשמעותים. מה שעצוב מבחינתנו, זה שלא מיצינו את הפונטציאל שלנו היום. יכלנו להוציא יותר מהמשחק הזה, אבל אי אפשר להשוות אותנו לפלנסבורג. זה טוב לחלום ולפנטז לנצח את המשחק הזה, אבל אם להיות ריאלים אנחנו צריכים להסתכל על עצמנו. לא התקדמנו מאז מהשחק מול למגו, וזה מה שעצוב מבחינתנו. זה היה שיעור מאלף בכדוריד, ואני בטוח שאגרט עשה הרבה שמח לקהל פה".
מאמן פלנסבורג, פר קרלן, הפתיע כשסיפר שאביו שירת בצבא האו"ם והוצב בעבר בגבול ישראל-מצרים והוא "ישמח לבקר בישראל בעתיד". לגבי המשחק אמר קרלן: "מכבי ראשון לציון לא היתה גרועה, אבל אנחנו יותר פיזיים ואגרסיבים ולא היה להם סיכוי נגד זה. באנו גם אחרי הפסד בבונדסליגה, וכל העיר כעסה עלינו ולכן היינו צריכים להציג משחק מצוין, לצערה של מכבי ראשון לציון".
קרלן הוסיף כי ישנם כמה משחקני מכבי ראשל"צ שיכולים לשחק בליגה הספרדית, כגון אריאל רוזנטל, יוהאן רושקה ויואב נאמן, אבל "הם לא מתאימים לבונדסליגה, כי הם לא מספיק פיזיים ויהיה להם קשה שם". לשאלה האם היה מוכן לאמן את נבחרת ישראל בעתיד, השיב קרלן בחיוך: "אם אני אוכל לגור בתל אביב, אז למה לא?".
