בת הדודה של הפיצה: מתכוני פוקאצ'ה
חמה, מדיפה ניחוחות של שמרים, בציפוי מלח ורוזמרין בלבד או עם כל מיני דברים טובים - אין כמו פוקאצ'ה שזה עתה יצאה מהתנור. מאיה לביא מ"פיצה גוסטו" מגישה מתכוני פוקאצ'ה ביתיים

פוקאצ'ה - מתכון בסיסי

מתכון של השפית מאיה לביא, "פיצה גוסטו"

 

המרכיבים:

1 ק"ג קמח לבן

2 כפיות שמרים יבשים (או 4 כפיות שמרים טריים מגורענים)

2 כפיות מלח

1 כפית גדושה סוכר

2 כוסות מים

1/2 כוס שמן זית

עלים משני ענפי רוזמרין

מלח גס


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מכניסים מלח, קמח, סוכר ושמרים למעבד מזון. מתחילים לעבד תוך שמוסיפים בהדרגה את המים ואת השמן, עד להיווצרות גוש בצק אחיד. מוציאים את הבצק ומניחים בכלי מקומח, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך 25 דקות.
  2. לאחר שהבצק תפח, טופחים עליו בעזרת הידיים כך שהוא "ייפול" ומעבירים אותו למשטח עבודה נקי ומקומח.
  3. משמנים קלות תבנית אפייה מלבנית גדולה. מרדדים את הבצק לעלה בגודל התבנית ומניחים בתבנית. מניחים לבצק לתפוח 20 דקות נוספות.
  4. מורחים על הבצק מעט שמן זית ומפזרים עליו את עלי הרוזמרין ומעט מלח גס. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם לחום של 220 מעלות, עד שהפוקאצ'ה מקבלת צבע זהוב.

 

פוקאצ'ה במילוי תרד וגבינות

מתכון של השפית מאיה לביא, "פיצה גוסטו"

 

המרכיבים:

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן

2 כפיות שמרים יבשים (או 4 כפיות שמרים טריים מגורענים)

2 כפיות מלח

1 כפית גדושה סוכר

2 כוסות מים

1/2 כוס שמן זית

למלית:

2 כוסות דחוסות עלי תרד שטופים ומיובשים

50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

50 גרם גבינת גורגונזולה מפוררת

לציפוי:

עלים מ-2 ענפי רוזמרין

4 כפות שמן זית


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מכניסים מלח, קמח, סוכר ושמרים למעבד מזון. מתחילים לעבד תוך שמוסיפים בהדרגה את המים ואת השמן, עד להיווצרות גוש אחיד. מוציאים את הבצק ומניחים בכלי מקומח, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך 25 דקות.
  2. טופחים על הבצק בעזרת הידיים כך שהוא "ייפול" ומעבירים למשטח עבודה נקי ומקומח.
  3. משמנים קלות תבנית אפייה מלבנית גדולה. מחלקים את הבצק לשני חלקים. חלק אחד מרדדים לעלה בגודל התבנית, מעבירים אותו לתבנית ומניחים לתפיחה נוספת בת 20 דקות.
  4. לאחר התפיחה, מפזרים את הגבינות על העלה ומשאירים שוליים ברוחב 2 ס"מ. מפזרים את התרד על הגבינות, מרדדים את החלק השני של הבצק ומניחים על גבי המילוי. מהדקים היטב מכל הקצוות, מזליפים על הפוקאצ'ה את שמן הזית ומפזרים את עלי הרוזמרין.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 30 דקות או עד קבלת צבע זהבהב.

 

פוקאצ'ה תפוחי אדמה

מתכון של השפית מאיה לביא, "פיצה גוסטו"

 

המרכיבים:

2 כפיות שמרים יבשים (או 4 כפיות שמרים טריים מגורענים)

1 כוס מחית תפוחי אדמה

1 ו-1/2 כוסות מים

5 כוסות קמח לבן

1 כף מלח

6 כפות שמן זית

1 תפוח אדמה, נקי ופרוס דק מאוד (אפשר במנדולינה)


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. ממסים את השמרים ב-1/2 כוס מים פושרים. מניחים בצד למשך 10 דקות עד שהתערובת מעלה בועות.
  2. מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הבצק ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד. מכסים את הקערה במגבת מטבח לחה ומניחים במקום חמים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
  3. משמנים קלות תבנית אפייה גדולה. מרדדים את הבצק לעלה בגודל התבנית ומניחים בתבנית. מפזרים את פרוסות תפוחי האדמה על פני הפוקצ'ה ומפזרים מעל מעט מלח גס (אין צורך לבשל את תפוחי האדמה, הם יתבשלו בתנור).
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך כ-20 דקות או עד  קבלת צבע זהוב.

 

פוקאצ'ה עם קונפי עגבניות ומוצרלה

מתכון של השפית מאיה לביא, "פיצה גוסטו"

 

המרכיבים:

לקונפי עגבניות:

10 עגבניות תמר בשלות

שמן זית

2 ענפי טימין טריים

1/2 כפית אורגנו

לבצק:

2 כפיות שמרים יבשים (או 4 כפיות שמרים טריים מגורענים)

1 ו-1/2 כוסות מים רותחים

4 כוסות קמח

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

לציפוי:

6 עלי בזיליקום

1 כוס קוביות גבינת מוצרלה

1/4 כוס צנוברים קלויים

מעט מלח גס


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. הקונפי: מניחים את העגבניות בסיר, יוצקים עליהן מים רותחים כדי כיסוי וממתינים כחצי דקה. מוציאים מהקערה ומעבירים לכלי עם מי קרח להפסקת תהליך הבישול. קולפים את העגבניות, חוצים ונפטרים מהזרעים.
  2. מסדרים את חצאי העגבניות בצפיפות במגש אפייה קטן וביניהם מניחים את ענפי טימין ואת האורגנו. יוצקים על העגבניות שמן זית כדי כיסוי, ממליחים ומפלפלים. אופים בתנור שחומם ל-100 מעלות כשעה וחצי. מוציאים ומניחים לקונפי להצטנן.
  3. הבצק: ממסים את השמרים ב-1/2 כוס מים פושרים וממתינים 10 דקות עד שהתערובת מבעבעת.
  4. מניחים בקערה גדולה את הקמח, המלח, תערובת השמרים ושארית המים ומעבדים עד קבלת בצק רך. לשים את הבצק כמה דקות במיקסר או שמעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים ביד.
  5. מעבירים את הבצק לקערה ששומנה קלות, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים לתפיחה של כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. משמנים קלות תבנית אפייה גדולה, מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית. מסננים את העגבניות מהשמן ומסדרים על הבצק. מפזרים את הצנוברים ואת עלי הבזיליקום על העגבניות, דוחפים את קוביות המוצרלה לתוך הבצק, מזלפים מעט שמן זית על הבצק ומפזרים מלח גס. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20 דקות. 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה בת הדודה של הפיצה: מתכוני פוקאצ'ה
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד