אתרים|כתבות|אנציקלופדיה|פורומים|קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הסרבנות

צילום: אילן מרסיאנו
הרב אליקים לבנון צילום: אילן מרסיאנו
 
צילום: דנה קופל
הרב סתיו. "לא להעניש ישיבות" צילום: דנה קופל
 
צילום: מירי צחי, באדיבות "חומש תחילה"
חיילי גדוד שמשון נגד הפינוי צילום: מירי צחי, באדיבות "חומש תחילה"
 



 

ראש ישיבת הסרבנים: "הצבא לא יוותר עלינו"

ראש ישיבת אלון מורה, הרב אליקים לבנון, שתלמידיו הניפו שלטי סרבנות, מתייחס בביטול לאיומי הצבא על רבני ההסדר, אומר ל-ynet כי התלמידים לא התייעצו איתו לפני המחאה ו"עם זאת מדובר במחאה הגיונית". באיגוד ישיבות ההסדר מגנים את ההפגנה, "אך גם את התגובה החמורה של צה"ל"

קובי נחשוני
פורסם: 17.11.09, 10:58

בעקבות גילויי הסרבנות בגדוד נחשון שוקלים בצה"ל לבטל את ההסדר עם "הישיבות הסוררות", אבל בצד השני לא מתרגשים: ראש ישיבת אלון מורה, הרב אליקים לבנון, שכמה מתלמידיו השתתפו אתמול (ב') בהנפת השלטים בבסיס אדוריים, מגבה בבוקר שאחרי את החיילים ומתייחס בביטול לאיומי הצבא. בשיחה עם ynet הסביר: "צה"ל לא יכול לוותר על שירותם של חיילי ההסדר".

  

על פי הרב לבנון, שר הביטחון אהוד ברק הוא שמערב פוליטיקה בצבא ו"זה שקוף לעין". לדבריו, הוא מנסה לפתור את משבר המנהיגות שנקלע אליו במפלגת העבודה באמצעות פינוי מאחזים, וחיילי צה"ל הם המוציאים לפועל. "אני קורא לרמטכ"ל לבלום את השחיתות הזו", הוסיף לבנון, "תעצור את זה בגופך. תעמוד עם כל אלופי הפיקוד ותאמר: 'אנחנו לא מקבלים פקודות פוליטיות'".

  

"אם ממשלת ימין הייתה מצווה אותם לבנות

הפרשה האחרונה
ה"לא מגרשים יהודים" לכלא / אפרת וייס וחנן גרינברג
מפקד חטיבת כפיר שפט שניים מהמעורבים בתליית השלט "גם נחשון לא מגרשים". מעורבות ארבעה נוספים נבדקת. צה"ל: "פעולת החיילים פסולה מהיסוד"
לכתבה המלאה

התנחלויות היו אומרים שזה טירוף, וגם אני, האמון על בניין התנחלויות, חושב כך", אמר, "אבל באותה מידה אסור לצבא לעסוק גם בהרס בתים קיימים - בהתנחלויות או בכל מקום אחר". 

 

ראש ישיבת אלון מורה, הנמצא "על הכוונת" מבחינת קצינים בכירים בצה"ל, סיפר כי תלמידיו לא התייעצו איתו לפני הנפת השלטים אלא עשו זאת "מהבטן" בהחלטה שנפלה כמה דקות קודם לכן. "פוקדים עליהם להרוס את בתי החברים שלהם ובני משפחותיהם", אמר הרב, "זו ממש איוולת". הוא הדגיש כי הוא תומך בחיילים וסבור כי זוהי "מחאה הגיונית ומסתברת".

 

ישיבות ההסדר: מתנגדים למחאה ולתגובת צה"ל

באיגוד ישיבות ההסדר מתנגדים להפגנה הפוליטית בגדוד נחשון, אך גם לתגובת צה"ל. דובר האיגוד, הרב דוד סתיו, הסביר בשיחה עם ynet: "הצבא אינו בית מדרש לקיום שיח רוחני או פוליטי אלא מקום שבו

צריך להילחם, לציית לפקודות ולקיים אותן, וכך סוכם בישיבה טלפונית שנערכה הבוקר. מצד שני, צה"ל הוא גוף מספיק גדול, ובמקרים אחרים הוא ידע להבליג ולהכיל בתוכו עמדות הרבה יותר מורכבות".

 

הרב סתיו סבור כי אין להעניש ישיבות הסדר על עמדת ראשיהן, והמשיל זאת לכך ש"צה"ל קושר את חייליו עם מסגרות אקדמיות כמו אוניברסיטת תל אביב ואחרות, שחלק מהמרצים בהן הם מגדולי המסיתים נגדו, ולא שמענו שהפסיקו לשלוח קציני צבא ללימודים שם".

 

דובר האיגוד ביקר גם את העונש הלא-מידתי שקיבלו החיילים: "בכל מקום שבו יש עבירת משמעת צריך לנהוג בחומרה, ולא צריך להפריז בהיפר אקטיביות רק בגלל שערוץ 2 תפס אותה במצלמה. לא מורידים מישהו בדרגה בגלל שהוא עשה הפגנה, וכמו שאמרתי לראשי הצבא - ככל שנעצים את הסיפור עוד הוא יהפוך להיות גדול יותר. ככל שתאיימו יותר על ראשי הישיבות יהיו רבנים נוספים שייצאו להגן עליהם".

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסת כתבההדפסת כתבה  שלחו כתבהשלחו כתבה   

עוד בערוץצילום: רויטרסדחיית המתיםצילום: אלכס סלסקירופאי הדור

 



 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
הוט
רשת
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin



אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
ynetnews
ירוק
לאשה
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
פנאי פלוס
mynet
כלים ושירותים
קניות
הזמן חופשה
winwin
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
לימודים

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןקידום אתריםTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as26-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©