אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

דגל אדום

ביילין. מידע מבפנים? צילום: אלכס קולומויסקי
ביילין. מידע מבפנים? צילום: אלכס קולומויסקי
 
 


 

ביילין: רה"מ יקפיא בנייה, הרשות תתנגד - ותקרוס

יו"ר מרצ לשעבר אמר כי יש בידיו מידע על הכרזה עתידית מצד נתניהו, שתכלול הקפאת בנייה חלקית: "הפלסטינים יגידו 'לא' וזה עלול להוביל לפירוק הרשות". הוא תקף את כשלונו של השליח מיטשל: "שנת 2009 בוזבזה". לשכת רה"מ: "יש רעיונות מדיניים שונים, אך טרם נפלה החלטה"

אטילה שומפלבי
פורסם: 18.11.09, 20:51

האם יוסי ביילין יודע על צעדיו העתידיים של ראש הממשלה? יו"ר מרצ לשעבר הזהיר הערב (יום ד') מפני הקפאה זמנית של הבנייה בהתנחלויות - שתוביל לדבריו לקריסת הרשות הפלסטינית.

 

ביילין, שדיבר בטקס שבו הוענק לו אות לגיון הכבוד של צרפת בבית השגריר בישראל, טען כי על פי מידע שבידיו - ראש הממשלה בנימין נתניהו יכריז כבר בימים הקרובים על הקפאה של עשרה חודשים בבנייה ביהודה ושומרון. לדבריו, הפלסטינים לא יקבלו הכרזה שכזו והרשות עלולה להתפרק.

 

מלשכת ראש הממשלה, שהתבקשה להגיב לדבריו של ביילין, נמסר כי "יש רעיונות מדיניים שונים שמועלים, וטרם נפלה החלטה".

 

ביילין אמר עוד כי הכרזת ההקפאה מצד נתניהו לא תכלול את הבנייה ירושלים ואת צרכי הגידול הטבעי של המתנחלים. לדבריו, "האמריקנים יאמרו שזה לא על דעתם, אך זו התקדמות גדולה ויקראו לפתוח במשא ומתן על בסיס ההכרזה של נתניהו. הפלסטינים יגידו 'לא'".

 

"ההכרזה הזו תוליך אותנו לאחור והיא תיצור ואקום, משום שהפלסטינים יאמרו שלמעשה בפעם הראשונה האמריקנים מכירים בבנייה הישראלית בשטחים", הזהיר. "זה עלול להוביל לפירוק הרשות.

לא תהיה הכרזה חד צדדית על מדינה, אבל זה יכול להוביל לפירוק הרשות".

  

ביילין גם תקף את ההתנהלות של הממשל האמריקני בזירה הישראלית-פלסטינית, ואמר: "אני חושש שאנחנו עומדים בפני אסון. איבדנו את 2008 של אנאפוליס - היתה תקווה והיא מתה. 2009 היתה אמורה להיות השנה החשובה, שנת אובמה עם התקווה הגדולה, אך השנה הזו בוזבזה ובמקום לנהל משא ומתן בסגנון מדריד, מיטשל נכשל".

 


תגיות: יוסי ביילין | פלסטינים | בנייה

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as31-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©