פירומן בעכו? 12 מכולות אשפה הוצתו ביממה
כבאי הגליל המערבי הוזעקו ביממה האחרונה לכבות 12 מכולות אשפה שהוצתו בעכו. לפני כמה ימים נעצר בן 16 בחשד להצתה, אך שוחרר לאחר שהודה. גם כך היתה לכבאים עבודה רבה הלילה: הם הוזעקו לשריפות בעכו, טמרה וקיבוץ מורן
מי מצית אשפה בעכו? לא פחות מ-12 מכולות אשפה הוצתו ביממה האחרונה ברחבי עכו, רובן אתמול במשך זמן של שלוש שעות.
מפקד שירותי הכיבוי בגליל המערבי, טפסר אמיר לוי, אמר הבוקר (שבת) ל-ynet: "לא ברור לנו אם מדובר בפירומן, מעשה קונדס או סיבה אחרת, אבל ברור שמדובר בהצתות בטווח זמן קצר מאוד. העברנו את המידע למשטרה ואנחנו מצפים שהם יפעלו בנושא". משטרת עכו פתחה בחקירה כדי לנסות ולאתר את המצית או המציתים.
בשירותי הכיבוי ציינו כי היו מקרי הצתה נוספים, אם כי בהיקפים קטנים, גם באמצע השבוע. במשטרה טענו לעומת זאת כי מדובר במעשים של נערים משועממים, וכי המספרים שמציגים הכבאים מוגזמים. "בשנה שעברה היו מקרים דומים והתברר שבוצעו על ידי בני נוער", אמר מפקד משטרת עכו, סגן ניצב אבי אדרי. "אנחנו חוקרים את המקרים, אבל חלק מהמקרים שדווחו כהצתות היו למעשה הבערה יזומה של גזם ואשפה ליד המכולות".
הוא ציין עם זאת כי בעקבות מקרי הצתה קודמים נעצר נער כבן 16, שהודה במעשה ושוחרר לאחר חקירתו, בתנאים מגבילים.
גם בלי אירועי ההצתות, עבר לילה מתיש על כבאי הגליל המערבי. סמוך לשעה 1:00 הלילה פרצה שריפה בבית מגורים בקיבוץ מורן הסמוך לכרמיאל. שישה צוותי כיבוי עסקו בכיבוי השריפה וחוקר בודק את נסיבותיה. זמן קצר לאחר מכן פרצה שריפה בבית מגורים בעכו, בשל סיר שהושאר על פלטת שבת, ואילו לפנות בוקר נשרף אוטובוס שחנה ליד בית בעליו בעיר טמרה. בכל המקרים לא היו נפגעים.