שתף קטע נבחר

מכבי חיפה ניצחה 67:77 את בני השרון

רבע רביעי מצוין של הירוקים סידר להם ניצחון על המארחת. ריץ' (25 נק') וג'פרסון (19 ו-10 ריב') הצטיינו. אשכנזי: "מקווה שמחול השדים נרגע". קלנסי: "העונה זה מרתון, לא ספרינט". שמיר על הדיווח כי מקל מועמד: "זה לא בא מאיתנו"

המחזור החמישי של העונה בליגת העל ננעל במשחק מסקרן בין בני השרון למכבי חיפה בהרצליה. שתי הקבוצות הגיעו למפגש כשהן במאזן זהה 2:2 ונראה כי השיוויון ביכולת ניכר גם לאורך רוב שלבי המשחק, לפחות עד לרבע האחרון. החיפאים רצו 9:22 בהובלתם של הצמד ג'ייסון ריץ' ודבון ג'פרסון וניצחו בסיום 67:77. בעקבות נצחונה, עלתה סגנית האלופה למקום השביעי בטבלה. בני השרון שמינית.

 

 

"המשחק היה חשוב מאוד. אנחנו יודעים מה בני-השרון מסוגלת לעשות", אמר בסיום מאמן חיפה אבי אשכנזי. "מבחינה הגנתית תפקדנו יפה. אני מרוצה בעיקר מהחלק המנטלי, למרות שאיבדנו הפרש של 9 נקודות, לא נשברנו וחזרנו ליתרון. ריץ' היה מצויין, לא רק בכמות הנקודות גם בקבלת החלטות והגנה טובה. אנחנו צריכים לצמצם את העליות והירידות שלנו ממשחק למשחק ותוך-כדי משחק. אני מקווה שמחול השדים סביבנו נרגע. אנחנו מנצחים אז יש יותר שקט".

דורי אסף. משחק אדיר למרות שמירת סטרונג (אלן שיבר, מנהלת הליגה)

 

דרור חג'ג': "ההתקפה פחות עבדה לשתי הקבוצות, וברבע האחרון עצרנו אותם על 9 נקודות וזה מה שעשה את ההבדל. נלחמנו יותר היום. אנחנו עדיין רחוקים מהשיא שלנו אבל אנחנו משתפרים. אני באופן אישי מרגיש יותר נוח וחוזר לעצמי".

 

סם קלנסי: "זאת עונה ארוכה. זה מרתון ולא ספרינט. היו לנו כמה החלטות לא טובות הערב בהגנה, ואז גם ההתקפה נעצרה. לא הוצאנו לפועל את תכנית המשחק שלנו. גם חסרנו את קוקי (בלצ'ר) וגם נכנסנו לבעיית עבירות מהירה. נהיה חייבים להשתפר".

 

מאמן בני השרון, דן שמיר: "אני לא חושב שזה שקוקי היה חסר היה צריך להשפיע עלינו. המשחק לא התפתח טוב מבחינתנו. בהרבה מאמץ הצלחנו לחזור למשחק, אבל ברבע הרביעי הרגשתי שנגמר לנו הדלק. אנחנו לא בסיטואציה נוחה, אבל לקבוצה יש אופי ובמצבים כאלה אני מצפה מכולם במערכת לעשות חושבים ולחזור כמו שצריך למשחק הבא".

 

צפו בתגובות אחרי הניצחון של מכבי חיפה, במבזק חדשות הספורט (צילום ועריכה: ערוץ 5)

על הדיווחים כי גל מקל מועמד לקבוצה, אמר: "אנחנו לא צד בעניין ולא קשורים לנושא הזה. סתם זרקו את השם שלנו. זה בכלל לא עומד על הפרק. אני לא רוצה להתייחס לזה. השם שלנו עלה ממכבי לא מאיתנו, אז את השאלות תפנו אליהם". על היכולת החלשה של אורי יצחקי אמר המאמן: "אורי עדיין לא מצא את עצמו וזה ברור לכולם. עד עכשיו יש לו סל אחד בחמישה משחקים. לאורי יש הרבה יכולות ואני צריך למצוא את הדרך לעזור לו להוכיח אותן".

 

מחצית ראשונה: בני השרון - מכבי חיפה 44:35

שתי הקבוצות הלכו פנימה בדקות הראשונות. שש הנקודות הראשונות של המארחים נקלעו על ידי סם קלנסי, בעוד שבן סטרונג ודבון ג'פרסון נלחמו בצד השני של המגרש וניפקו נקודות מריבאונד התקפה. הצטרפותם של דורי אסף מצד אחד וג'ייסון מצד שני, הראתה שגם הגארדים רלוונטים. האמריקני של חיפה היה הלוהט יותר והשלשות שלו הניבו מהפך לקראת סיום הרבע ביתרון חיפאי 23:26

סם קלנסי. נלחם בצבע (אלן שיבר, מנהלת הליגה)

 

ריץ' המשיך במטווח שלו גם ברבע השני, כשבני השרון מנסים לעמוד בקצב בעיקר עם קלנסי ואוניקווה. כשריץ' ירד לנוח לקראת סיום המחצית, לקח ג'פרסון את האחריות בהתקפה וצבר נקודות וריבאונדים למכביר. התגובה של רון סטיל ומושון יעקוסי לא הספיקה כדי למנוע את בריחת האורחים ל-35:44.

 

מחצית שנייה: בני השרון - מכבי חיפה 77:67

גם אחרי ההפסקה הלכו החיפאים על ריץ' שהמשיך לנצל את ההגנה החלשה של המארחים כדי לצבור עוד נקודות. מנגד, קלנסי ואסף המשיכו להשאיר את בני השרון קרובים. שיפור הגנתי בחסות המטריה ההגנתית של שון ג'יימס הביא לצמצום הפער והשוו בדקה האחרונה של הרבע ל-55:55. ריץ' החזיר את היתרון לחיפה מהקו, אולם שלשה של ארז כץ עם הבאזר לקח אותו ממנה וקבעה 56:58 למארחים בסיום הרבע השלישי.

 

למרות השלשה המתסכלת מבחינתם, החיפאים חזרו להוביל 61:63 בתחילת הרבע האחרון עם סלים של בן סטרונג וג'פרסון.

האחרון היה זה שסחף את הקבוצה ליתרון 63:70 ומשם הלאה לניצחון.

 

קלעים

מכבי חיפה: ג'ייסון ריץ' 25, דבון ג'פרסון 19 (10 ריב'), דרור חג'ג' 12, בן סטרונג (8 ריב') ועמית בן דוד 7 כל אחד, ג'סי פלוט-רוסה 4, עידו קוז'יקרו 2 ומשה מזרחי 1.

 

בני השרון: דורי אסף 19, שון ג'יימס 15 (8 ריב'), סם קלנסי 13 (10 ריב'), אוגונה אוניקווה 8, רון סטיל 4, אורי יצחקי וארז כץ 3 כל אחד ומושון יעקוסי 2. 

פורסם לראשונה 23.11.09, 20:50

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבי אשכנזי
אבי אשכנזי
צילום: אלן שיבר, מנהלת הליגה
מומלצים