שתף קטע נבחר

אובמה נועד עם ר"מ הודו; 400 הוזמנו לסעודה

על-רקע חששותיה של הודו כי ארה"ב דחקה אותה לטובת שיפור יחסיה עם סין, הגיע מנמוהן סינג לבית הלבן וזכה לקבלת פנים מלכותית מאובמה. השניים ידונו בין היתר בסוגיית הגרעין האיראני ובהתחממות הגלובלית, ובערב ישתתפו בסעודה גדולה

נשיא ארה"ב, ברק אובמה, ערך אחר הצהריים (יום ג') קבלת פנים לראש ממשלת הודו, מנמוהן סינג, בבית הלבן. עקב מזג האוויר הסוער, הועברה קבלת הפנים אל האגף המזרחי, שם הצטלמו שני המנהיגים ועמדו דום לנגינת הימנוני הודו וארה"ב.

 

במרכז הפגישה בין אובמה לסינג צפויות לעלות המחלוקות בין הודו לארה"ב בסוגיית הגרעין האיראני, סוגיית ההתחממות הגלובלית ויחסי הודו עם שכנותיה פקיסטן וסין. הודו מתנגדת להטלת סנקציות נוספות על איראן, בעיקר בשל הסחר הגדול שהיא מנהלת עמה הנאמד במיליארדי דולרים. בקבלת הפנים הזכיר אובמה את "הצורך בשיתוף פעולה למניעת הפצת נשק גרעיני וטרור ברחבי העולם".


קבלת פנים מלכותית. אובמה וסינג בבית הלבן (צילום: AFP) 

 

מומחים מעריכים כי לארה"ב יש כלים להפעיל לחץ על הודו בנושא איראן, בין השאר באמצעות ההסכם לסיוע גרעיני שנחתם בין וושינגטון לניו-דלהי. סינג אמר בקבלת הפנים כי הוא אופטימי ביחס לעתיד יחסי הודו-ארה"ב וכי הוא "מצפה לשיתוף פעולה אסטרטגי בין שתי המדינות בסוגיות גלובליות". 

  

מי IN ומי OUT

לכבוד ביקורו של ראש ממשלת הודו, יקיים אובמה את ארוחת הערב הרשמית הראשונה מאז כניסתו לבית הלבן. רשימת המוזמנים, עליה מפקחת אישית מישל אובמה, כוללת 400 אורחים ובהם זוכת האוסקר ג'ניפר הדסון, אופרה ווינפרי, סטיבן שפילברג, דיוויד גפן וג'פרי קצנברג. לאירוע יוזמנו גם כוכבים אמריקנים ממוצא הודי ובהם כוכבת הסרט "נער החידות ממומבאי" שרה פרידה פינטו.


מתכוננים לסעודה הגדולה (צילום: AFP) 

 

מזכירת המדינה הילרי קלינטון תשתתף באירוע ללא בעלה ביל. על המזון יופקד שף שבדי יליד אתיופיה, מרקוס סמואלסון. מה שבטוח הוא שלכבודו של סינג לא ייחסכו בקרי.

 ומי לא הוזמן לארוחת ערב? המועמד הרפובליקני לנשיאות - הסנאטור ג'ון מקיין, ראש המטות המשולבים - האדמירל מייק מאלן, ובכירי הרפובליקנים בבית הנבחרים ג'ון בונאר ואריק קנטור.

 

למרות שסינג מתקבל בכבוד מלכים בוושינגטון, ביקור מתקיים בצל חשש כבד של ההודים כי הנשיא אובמה דחק אותם מהמעמד הבכיר שהעניק להם הנשיא לשעבר בוש, לטובת המתחרה הגדולה שלה באסיה - סין. ביקורו של ראש ממשלת הודו בארה"ב צפוי להימשך ארבעה ימים, ובמהלכה ייערכו גם מפגשים להגברת הסחר, ההשקעות ושיתוף פעולה בין ארה"ב להודו בתחום הביטחוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה. צורך בשיתוף פעולה
צילום: AP
הודו נדחקה? סינג
צילום: רויטרס
מומלצים