נדודי השינה של פדרר, הבגידה של טבס ב'דלפו'
למרות החיים הקשים כאב טרי של התאומות, המאסטרו מבאזל נפנף את מארי בעוד הצגה באליפות הסבב. חלוץ מנצ'סטר סיטי דיבר עם דל פוטרו, אבל הגיע דווקא למשחק של רוג'ר. חוויות מההצגה הכי טובה בלונדון
לאחר המשחק המותח ביום שני בין נובאק ג'וקוביץ' לניקולאי דוידנקו, ניסו ביום המשחקים השלישי פרננדו ורדאסקו וחואן מרטין דל פוטרו לקבוע שיא חדש לתואר המשחק הארוך והמפותל ביותר בטורניר.
כך לפחות זה נראה על המגרש באצטדיון ה-O2. במסגרת הנתון הביזארי היומי על האיצטדיון שמספקים המארגנים, נמסר כי נפחו מספיק גדול על מנת להכניס לתוכו את מגדל אייפל בשכיבה.
לאחר הפייט הבלתי צפוי שנתן הספרדי מס' 2 לפדרר במשחק הראשון, הוא הגיע מול דל פוטרו עם ציפיות גבוהות. במערכה הראשונה הבלאגן חגג, ולמרות התרוצצויות מרשימות מצד ורדאסקו וכמה חבטות מפלצתיות מצד ה"פוני", קיבלנו טניס די ממוצע. דווקא במערכה השנייה הרמה עלתה והפורהנד הקטלני של הספרדי שלח את המשחק להכרעה במערכה שלישית.
הקהל, שיושב כשמעליו אורות כחולים עמומים הגורמים לו לא להיראות כלל בטלוויזיה, צפה בתצוגה משונה למדי במערכה המכרעת, בה הארגנטינאי הוביל בבטחה 2:5 והגיע למץ' פויינט. אולי 'דלפו' התרגש מהאפקטים המיוחדים באצטדיון. למשל, בכל פעם ששחקן מגיש אייס, מגיע לנקודת מערכה או משחק, העובדה מרצדת בכחול בוהק לרוחב כל האצטדיון במסך פנוראמי, מכיוון שמרגע זה הוא נתן ליריבו את המושכות.
הספרדי חזר למשחק והוביל אותו לשובר שיוויון, אבל דווקא אז התחיל לרסס פורהנדים החוצה מהמגרש בקצב רצחני ונתן לדל פוטרו את המשחק על מגש. האם זה יספיק במשחק הבא של הארגנטיני מול פדרר, על כל הקופה? ביום חמישי נדע, אבל מה שבטוח מצפה לנו שחזור מרתק של גמר ה-US Open.
בינתיים, נראה כי דל פוטרו לפחות מרוצה מהשהייה בלונדון, בלי קשר לתוצאות על המגרש. "אני שמח להיות כאן, יש לי כאן חברים. דיברתי אתמול עם (קרלוס) טבס. הוא אמר שיבוא למשחק של פדרר. הוא יותר מעניין מהמשחק שלי", סיפר בחיוך ה'מגדל מטאנדיל', כפי שאוהבים לכנות לאחרונה את דל פוטרו, במשחק מילים עם שם עיר הולדתו.

עלה לרשת וסיפק חבטות יפיפיות, פדרר (צילום: AFP)
ורדאסקו, מצידו, מצליח לתת פייט לשחקנים הגדולים בעולם, בהופעה הראשונה שלו בטורניר סוף העונה. הישג יפה יחסית לשחקן שהפסיד את 13 המשחקים האחרונים שלו נגד שחקנים המדורגים מעליו. הניצחון האחרון שלו על טופ 10, אגב, היה מול מארי באוסטרליה. אותו מארי שהוא צפוי לפגוש ביום חמישי.
פדרר מנמנם? מעניין מה יקרה כשיתעורר
כבר לאחר שהתפרסמה הגרלת הטורניר, עיניהם של האוהדים היו נשואות לעבר המשחק המרתק בבית א' – רוג'ר פדרר מול אנדי מארי. המדורג 1 שיחק מול המדורג 4 רק פעם אחת מאז הזכייה הענקית שלו ברולאן גארוס. באותו המפגש, בחצי גמר סינסינטי, הוא ניצח את הבריטי 2:6, 6:7 וקטע רצף של ארבעה הפסדים מול יליד סקוטלנד.
פדרר קבע בנחרצות לאחר המשחק ההוא ש"בכל המשחקים נגדו, גם באלה שניצחתי וגם באלה שהפסדתי, הכל היה תלוי בי. אני הייתי היוזם, האגרסיבי". לאחר המשחק מול ורדאסקו, בו נדרש להילחם כדי לנצח, רוג'ר חשף שקשה לו לישון בזמן האחרון. זאת, מכיוון שהוא נדרש לעזור לאישתו מירקה, בטיפול בשתי התאומות שנולדו לו השנה, שארלין ריווה ומילה רוז.

ההגנה לא עזרה, אנדי מארי (צילום: AFP)
הכותרת המתבקשת הייתה "פדרר נתפס מנמנם במגרש המרכזי", והמקומיים, שרצו לתוך המגרש המרכזי כדי לתת את הכבוד לסטאר המקומי, קיוו שפדרר עשה כמה משמרות של החלפות חיתולים בלילה האחרון.
בתחילת המשחק פדרר באמת היה קצת רדום. למרות ששבר במשחקון הראשון, הוא לא ממש נכנס למשחק בשום שלב של המערכה. מארי שבר חזרה מיד ולאחר מכן שבר שוב, לאחר שפדרר שיחק משחקון מלא טעויות ואפילו הוסיף שגיאה כפולה. מארי הספיק לשאוג "קאם-און" ארבע פעמים ולחבוט שישה אייסים, בדרכו ל-3:6 מהיר יחסית.
המערכה השנייה הייתה סיפור שונה לחלוטין. עשרים ווינרים של פדרר היו חלק ממערכה באיכות גבוהה מאוד. מארי הוא שחקן הגנתי במהותו, אך גם ההגנה המשובחת בדמות זוויות מחושבות ומהירות מרשימה, לא עצרה את השחקן הטוב בעולם, שהגיח לרשת בכל הזדמנות ושלט בנקודות עם חבטות כף-יד יפיפיות.

הבריז לדל פוטרו, קרלוס טבס (צילום: גטי אימג'ס)
במסיבת עיתונאים בה הודיע על הארכת חוזהו עם לקוסט עד 2013, אנדי רודיק אמר שהוא "מקנא בפדרר ומארי על השליטה שלהם בכדור", והוסיף כי "המשחק ביניהם דומה למשחק שחמט, מאחר לשניהם יש הרבה אפשרויות לעבוד איתן". המערכה השלישית לא בדיוק הזכירה שחמט, אלא יותר מירוץ מכוניות, כשפדרר לחץ על הגז ושייט לניצחון קל, 6:3, 3:6, 1:6.
עכשיו, אפשר להתחיל לחשוב על המתמטיקה של העלייה לחצי הגמר (בתיאוריה, כל אחד מהשחקנים בבית עוד יכול לעלות וכולם מגיעים למחזור הנעילה עם סיכוי), אבל עדיף להסתכל על ההילוכים החוזרים מהמשחק המעולה של המאסטרו משווייץ ולחכך ידיים, בציפייה ליום נוסף של טניס ברמה הגבוהה ביותר.
