דיווח: ההסכם לצמצום הגרעין לא יושלם במועד
גורמים אמריקנים ורוסים דיווחו על מחלוקות ניכרות בין שתי המעצמות, המעמידות בסכנה את החתימה הצפויה על האמנה לצמצום נשק גרעיני. עם זאת, בשתי המדינות מתחייבים להמשיך במגעים עד לחתימת הסכם הקבע
מחלוקות ניכרות בין ארצות הברית לרוסיה מאיימות לגרום לשתי המעצמות להחמיץ את תאריך היעד שקבעו לחתימת הסכם לצמצום ארסנל הנשק הגרעיני מימי המלחמה הקרה. גורמים רישמיים בשתי המדינות דיווחו עם זאת כי על אף המחלוקות, הדיונים בין הצדדים יימשכו, והם יחתמו על הסכם זמני אם לא יעמדו בתאריך היעד בטרם תפוג אמנת הפחתת הנשק משנת 1991.
גורם אמריקאי רשמי אמר כי תאריך היעד של ה-5 בדצמבר הוא שאפתני, ושמחלוקות שעדיין קיימות בין שני הצדדים מפחיתות את הסבירות לחתימה על ההסכם בזמן. "ישנן עדיין סוגיות לא פתורות הדורשות דיון נוסף, ושני הצדדים צריכים לפעול בצורה דרמטית ביותר על מנת לעמוד בתאריך היעד", אמר הגורם.
גם בצד הרוסי מצמצמים את הציפיות לעמידה בלוח הזמנים: "ייתכן ולא נוכל לעשות זאת עד ה-5 בדצמבר" אמר גורם בקרמלין כשנשאל לגבי המועד בו יחתום הנשיא מדבדב על ההסכם. עם זאת, הוא לא סיפק סיבה לעיכוב.
אם יעבור תאריך היעד, יוכלו המעצמות לחתום על הסכם זמני שישמש כגשר עד לחתימה עם האמנה הקבועה. "שני צוותי המשא ומתן מכירים בכך שבראש ובראשונה עליהם להמשיך לעבוד על מנת לגבש הסכם מקיף, אולם, אם יחלוף הזמן, יעשו מאמצים להנפיק הסכם מגשר" אמר הגורם האמריקני.
מוקדם יותר החודש נשמעו הצדדים אופטימיים יותר: נשיא רוסיה, דמיטרי מדבדב, התייחס
לחתימת ההסכם בין שתי המעצמות בתום פגישתו בסינגפור עם נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, ואמר כי הוא מקווה שהאמנה לצמצום מאגרי הגרעין תיחתם כפי שנקבע בחודש הבא.
בהתאם לאמנה הישנה, שתי המדינות צמצמו כבר את הארסנל הגרעיני שלהם מכ-10,000 ראשי קרב ל-5,000. ממשלי קלינטון ובוש לא הצליחו לקדם אמנה נוספת לצמצום גדול עוד יותר, ואובמה התחייב עם בחירתו לצמצם את מאגרי הנשק.