שתף קטע נבחר

בנק ישראל: למשבר דובאי אין השפעה עלינו

גורם בבנק ישראל מרגיע ואומר כי יתרות המט"ח של המדינה ורכישות האג"ח מרוכזות במדינות יציבות ואינן חשופות לחובות דובאי. עם זאת, לא פוסלים בבנק את האפשרות שגורם בטוח, לכאורה, שבנק ישראל מושקע בו, חשוף לחובות של דובאי

מבנק ישראל נמסר הבוקר (א') כי השקעות הבנק בחו"ל של יתרות המט"ח של המדינה, אינן חשופות במישרין או בעקיפין לסיכונים שעלולים להתפתח ממשבר דובאי. גורם בבנק הדגיש כי מדיניות ההשקעות של היתרות שמרנית וזהירה ומתמקדת באג"ח ממשלתיות של מדינות יציבות.

 

הגורם בבנק הבהיר עם זאת כי לפי שעה קשה לדעת כמה ואם בכלל יכולה להיות השפעה גם בעקיפי-עקיפין על בנקים שבעצמם מושקעים בספקי אשראי אשר השתתפו במימון פרוייקט הנדל"ן הכושל בדובאי, ועלולים להיפגע מהמשבר.

 

עוד ציין הגורם כי אין להוציא מכלל אפשרות גם השפעה עקיפה על ערך אג"ח מסוימות שהבנק מחזיק כתוצאה מהאפקט של משבר דובאי על השערים בשוק האג"ח העולמי, שכן לא תמיד ניתן לדעת או להעריך מראש את מידת החשיפה העתידית לסיכונים של כל חוליה בשרשרת ההשקעות המשניות והשלישיות, אם אכן מעורב בהן הגורם הראשוני, הבטוח לכאורה, שבו השקיע הבנק את כספו.

 

אותו גורם בבנק המרכזי מציין כי אפילו במשבר האחרון, בנק ישראל לא הפסיד שקל אחד מהשקעותיו כתוצאה מקריסת בנקים ובתי השקעות בחו"ל. נהפוך הוא – בשנה האחרונה הושגו אפילו תשואות חיוביות על השקעותיו.

 

הפסד יחיד לכאורה שעלול להיגרם לבנק, בסך של כ-4 מיליון דולר, כתוצאה מהתמוטטות להמן ברדרס. מדובר באחת מעסקאות ההשקעה של הבנק אשר להמן ברדרס היה המתווך המבצע. עסקה זו עדיין בבירור משפטי ויתכן שגם סכום זה לא ירד לטמיון.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר
נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר
צילום: דודי ועקנין
מומלצים