שתף קטע נבחר

משדרת מהלסת: אוזניית Jawbone אלחוטית

אוזניית Jawbone מתהדרת בעובדה שאין לה מיקרופון רגיל - אלא חיישן שקולט את הקול מעצם הלסת. הפטנט הזה עובד?

אחד הפריטים הקבועים ביחידות מיוחדות של משטרה או צבא, הוא ערכת מיקרופון-אוזניה (Headset), עם מיקרופון צמוד גרון או בתוך תעלת השמע, המבוסס על העיקרון של "הולכה דרך עצם" (Bone Conducting), ומאפשר ללוחמים לתקשר ביניהם עם צליל נקי, גם בלחישה, או בסביבות רועשות במיוחד (בסביבת מסוק, למשל).

 

איך זה עובד? על עניין פיזיקלי פשוט. גלי הקול שאנחנו לרוב שומעים נעים דרך האוויר, אבל באותה הצלחה הם נעים גם דרך הגוף שלנו ודרך העצמות – ומייצרים בהן רעידות. מיקרופון או חיישן המוצמד לגוף, יכול לקלוט את הרעידות הללו, ולתרגם אותן לצליל. היתרון שטמון בכך, ששיטת הקלט הזו חסינה להפרעות כמו רוח חזקה או רעשי רקע - כי גלי הקול לא נעים באוויר הפתוח.

 

אז למה לא לנצל אותה לשימוש אזרחי? אחת האוזניות הראשונות המשווקות בישראל שמיישמות את הטכנולוגיה הזו, היא ה-Jawbone, שאותה קבלנו לבדיקה – והשם שלה לא מקרי.

 

אריזה ועיצוב

האריזה שבה מגיעה האוזניה מאוד מרשימה. לנו היא הזכירה קצת אריזות של אפטר או בושם גברי, והיא בוודאי תבלוט על המדף.

 

האוזניה עצמה מרשימה לא פחות: היא קטנה, שחורה, חלקה ומקומרת משהו בצדה הפנימי, והצד החיצוני שלה מתהדר בדוגמה נאה. אין כפתורים נראים לעין (גוף האוזניה הוא הכפתור) ואין מיקרופון. לפחות לא כזה שהתרגלנו לראות באוזניות Bluetooth.

 

הדבר היחיד שמזכיר מיקרופון ב-Jawbone, היא בליטה קטנה בצבע לבן בגוף האוזניה. זוהי ה-VAS, ראשי תיבות של Voice Activity Sensor - חיישן קולי. הבליטה היא בעצם חיישן, אותו אמורים להצמיד ללסת בשעת הדיבור – ובדומה לטכנולוגיה הצבאית, החיישן קולט את ויברציות גלי הקול כשאנחנו מדברים – דרך עצם הלסת, וזוהי גם הסיבה לשמה: Jawbone.

 

ה-Jawbone מגיעה עם כבל טעינה עם מגעים מגנטיים (ובחיבור USB), מתאמי חשמל (משום מה לא היה באריזה מתאם לשקע ישראלי – מרגיז) וקופסה קטנה עם שלוש גומיות ושלושה סוגי קשתות – להתאמה מוחלטת לצורת האוזן של כל אחד. יפה מאוד.

 

זיווג ונוחות

האוזניה קלה ופשוטה מאוד לשימוש: לחיצה ארוכה על גוף האוזניה תדליק נורה לבנה (שהיא חלק מהשבכה ובלתי נראית כשהיא לא מאירה. יפהפה) ותעיר את ה-Jawbone לחיים.

 

ה-Jawbone נכנסת אוטומטית עם הפעלתה למצב זיווג (Pairing), כדי לשדך אותה לטלפון סלולרי. כמובן, לחיצה קצרה למענה או ניתוק שיחה, כמו בכל אוזניה אחרת. מה שכן, אין לאוזניה הזו כפתורי כוונון לעוצמת קול משלה, וזה קצת מעיק, אבל נסלח.

 

בזכות האביזרים שמצורפים בערכה, ואחרי שבחרנו קשת וגומיה המתאימות למידות האוזן שלנו - האוזניה ישבה בנוחות רבה באוזן, היא לא מורגשת וניתן להסתובב איתה לאורך שעות בלי בכלל לחוש שהיא שם.

 

ביצועים ואיכות קול

בבחינה יותר מדוקדקת מסתבר של-Jawbone כן יש מיקרופון, אם אפשר לקרוא לו כך – זהו חור זעיר בראש האוזניה, שכלל אינו מופנה לכיוון הפה בעת ענידתה. הטכנולוגיה של Jawbone המכונה Noise Assassin (מתנקש רעש, שם ההולם טכנולוגיה המגיעה מיחידות של אנשים שתפקידם להרוג בשעת הצורך), עובדת כך:

 

מעבד הצליל שמובנה באוזניה, משווה את גלי הקול הנקלטים מחיישן הלסת, למה שקולט המיקרופון הזעיר בראש האזניה – ומשלב אותם יחד למידע הקולי שמועבר לצד השני, תוך שהוא תמיד עושה שימוש בצליל הברור מבין השניים. זוהי רמאות מסויימת, בניגוד לאוזניות שעושות שימוש אך ורק בטכנולוגיה הולכה דרך העצם, כמו למשל, הדגם הזה של מוטורולה.

 

אלא שבתכל'ס, הטכנולוגיה הזו עושה עבודה מדהימה. החיישן שקולט את הצליל ישירות מעצם הלסת, מתגבר בקלילות על רעשים סביבתיים כמו רוח, או רעשים בתדרים נמוכים כמו רעש מנוע של מכונית, והמיקרופון הסביבתי משלים אותו בתדרים הגבוהים.

 

באחת מהשיחות שקיימתי תוך כדי נהיגה בכביש בינעירוני סואן עם הרבה רעש, עד שלא ציינתי לבן שיחי שאני בנהיגה – הוא היה משוכנע שאני משוחח איתו בטלפון קווי. גם איכות השמע שהאוזניה הזו מפיקה באמת יוצאת מן הכלל, הצד השני נשמע נקי וברור באוזנינו, ללא רעשי רקע מיותרים.

 

חיי סוללה

הדבר היחיד שבו ה-Jawbone אינה מקיימת את ההבטחות של בית היוצר שלה, הוא חיי סוללה.

 

אלה אומנם עדיין טובים מאוד – בין יומיים וחצי לשלושה ימי שימוש ללא צורך בטעינה בשימוש סביר עד כבד משהו, אבל עדיין רחוקים מהצהרת היצרן שמדברת על שמונה ימים במצב המתנה ויותר.

 

סיכום

ה-Jawbone היא אוזניית Bluetooth נפלאה, ומהטובות שפגשנו. היא נראית מצוין (בחו"ל היא משווקת בכמה צבעים, לא ברור אם גם בישראל), מעוצבת למשעי ובעלת מראה יוקרתי, חלקלק ואלגנטי.

 

ה-Jawbone נוחה לשימוש ובעלת ביצועים משובחים, אפילו בסביבות רועשות, שזו התכונה שרוב האנשים יחפשו באוזניה – איכות צליל.

 

ניתן לחשוב שבשל הטכנולוגיה יוצאת הדופן, העיצוב המוקפד וערכת האביזרים השימושיים (חוץ מהיעדר המרגיז של מתאם חשמל), ה-Jawbone תהיה אוזניה יקרה להפליא. והנה הפתעה: היא ממוצבת דווקא בתחום הביניים, במחיר של 349 שקלים. נכון, יש אוזניות פשוטות וזולות ממנה, אבל יש גם יקרות ממנה – שלא בהכרח יספקו את אותה איכות צליל או נוחות והתאמה אישית גבוהות.

 

למי שמסתדר עם החיישן שחייב להיות מוצמד לעצם הלסת כדי לקלוט (בדגמים המתקדמים יותר של Jawbone שלא משווקים כאן כרגע, הבעיה הזו נפתרה), היעדרם של כפתורי עוצמת קול מובנים ויש לו שקע USB פנוי להטענה מדי פעם – זו אוזניה כמעט מושלמת.

 

Jawbone 

ציון:


 

יתרונות: איכות שמע נדירה, עיצוב מרשים, נוחות, חיי סוללה ארוכים

חסרונות: אין כפתורי עצמת שמע, אין מתאם חשמל (טעינה ב-USB)

השורה התחתונה: רוצחת רעשים אמיתית.

 

מחיר רשמי: 349 שקלים

להשוואת מחירים

 

הפצה: באג

 

לדף המוצר באתר היצרן

 

לכל הסקירות בזמן ynet מחשבים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים