שתף קטע נבחר

ישראל לוותיקן: לא נשיב "חדר הסעודה האחרונה"

משלחת ישראלית יוצאת לוותיקן כדי לנסות לסיים סכסוך בן עשור על נכסים קדושים שדורשת הכנסיה לקבל לידיה. ישראל מוכנה להתגמש בנושאי מיסים והפקעות - אך הבהירה כי "חדר הסעודה האחרונה" שבהר הציון אינו עומד לדיון

האם מחלוקת בין בת עשור בין ישראל לכנסיה הקתולית עומדת בפני סיום? משלחת בראשות סגן שר החוץ, דני אילון, תצא היום (יום ד') לוותיקן, בניסיון להגיע להסכם בנוגע לדרישות הכנסייה להעביר לבעלותה שורה של מקומות קדושים לנצרות, ובראשם "חדר הסעודה האחרונה".

 

הדיונים בנושא ייפתחו מחר ברומא, בהשתתפות המשלחת הישראלית הכוללת מומחים ממשרדי המשפטים והאוצר. הדיונים יתמקדו סביב דרישת הוותיקן לקבל לידיו את האתרים, וסביב הקלות בנושאי מיסוי והפקעת נכסי הכנסיה בארץ. ישראל כבר הודיעה כי היא מתכוונת לעמוד על דעתה להשאיר ברשותה את "חדר הסעודה האחרונה" בהר ציון, סמוך למקום קבורתו של דוד המלך.

 

עם זאת, המשלחת תבהיר כי ישראל תתגמש בנושאי המיסים והארנונה שהכנסייה סירבה לשלם במהלך השנים, ומתן פטור בנושא זכות ההפקעה של ישראל בנכסי הכנסייה. בנוסף, תסכים המדינה להסדיר מעמד אנשי הוותיקן מול הביטוח הלאומי ובתי המשפט בישראל.

 

19 מהאתרים השנויים במחלוקת נמצאים ביהודה ושומרון ו-28 בירושלים. בהודעה שפרסם אילון נמסר כי "באשר לליבת הוויכוח

באשר לששת המקומות הקדושים, הם יקבלו פטורים מסוימים בהפקעה, אך לא פטור גורף. נעמוד על זכותנו להפקיע נכסים, למשל לצורכי תשתיות. זאת תוך שמירה על החוק הישראלי וריבונות המדינה".

 

הנושא עלה לכותרות לפני כשישה חודשים, אז טענה הרבנות הראשית כי אין לקבל את דרישת האפיפיור להעביר לידיו את הריבונות על מקומות קדושים לנצרות לרגל ביקורו בארץ. על פי ההלכה אסור לשום אדם לתת יד למסירת חלק או נכס בארץ ישראל למדינת הוותיקן במקומות הקדושים שהם לב ליבו של עם ישראל", נטען בהודעת הרבנות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חדר הסעודה האחרונה
צילום: רון פלד
מומלצים