שתף קטע נבחר

חם, בריא ונפלא: מרק אפונה

מרק אפונה לא רק משביע ובריא, אלא גם אהוב מאוד על ילדים. אפשר להוסיף לו קבנוס מטוגן או אווז מעושן ולהגיש עם באגט קלוי בתנור, ולקבל ארוחה מלאה ונהדרת

מרק אפונה ירוקה

המרכיבים (ל-8 מנות):

3 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות גדולות

1/2 ק"ג אפונה יבשה, מושרית במים למשך הלילה ומסוננת

1 תפוח אדמה, קלוף חתוך לקוביות גדולות

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

2 שיני שום קלופות

2 ליטר מים

1 כף קמח

3 עלי דפנה

1/2 כפית כמון

מלח

פלפל שחור

להגשה:

1 כף עלי טימין טריים

שמן זית לזילוף


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצלים, עד שהם מזהיבים.  מוסיפים את שיני השום השלמות ומטגנים דקה נוספת.
  2. מוסיפים את האפונה, הגזרים ותפוח האדמה. בוזקים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מלח ופלפל, כמון ועלי הדפנה.
  3. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי, עד שהאפונה מתרככת.
  4. מצננים קלות, מוציאים את עלי הדפנה ומעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון (או שמשתמשים בבלנדר ידני). טוחנים עד שמתקבל מרקם חלק.
  5. יוצקים לצלחות הגשה ומעטרים כל מנה בשמן זית ועלי טימין.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים