פרקינס: "ההגנה שלנו לא עבדה כמו שצריך"
ביום שאחרי ההפסד לוויטוריה, במכבי תל אביב לא מתחמקים מהכישלון. פרקינס: "זה היה משחק קשה. השארנו אותם יותר מדי פעמים לזריקות קלות"
מכבי תל אביב לא הצליחה לשמור אתמול (ה') על המקום הראשון בבית ג' ביורוליג והמשיכה במסורת המפוקפקת של הפסדים לקבוצות ספרדיות. כמו בפעם הראשונה העונה, גם הפעם זו היתה ויטוריה ומאמנה דושקו איבנוביץ' שהצליחו לעצור את המכונה הצהובה של פיני גרשון, שעד עתה צברה רצף ניצחונות בליגה וביורוליג.
גם הניסיון לקאמבק ברבע השלישי עם יכולת מצוינת של גיא פניני (18 נק') לא הספיק מול מטח השלשות של מירזה טלטוביץ', שסיים עם 28 נק' ועם מאזן קבוצתי של 50 אחוז מהשלוש. במכבי ת"א לא מצאו תשובה, ויצטרכו להסיק את המסקנות לגבי ההגנה שהשאירה את שחקני ויטוריה חופשיים כמעט לחלוטין בקשת השלוש.
מאמן מכבי ת"א, פיני גרשון, יצטרך בוודאי לשים את הקלפים על השולחן ולמצוא פיתרון לשחקן שהוכרז בתחילת העונה כאחד המנהיגים של הקבוצה – אלן אנדרסון - שנראה אמש גרוע מאוד וסיים עם מאזן שלילי של 1 מ-8 מ-2 ו-0 מ-3 מבחוץ. אנדרסון מצדו סיכם את הערב הלא מוצלח במשפט: "זה כדורסל, זה קורה". גרשון לעומתו דווקא מודאג: "ברור שאני מוטרד מהאחוזים שלו, הוא איבד ביטחון".
הצהובים ינסו להתאושש ביום ראשון על חשבונה של עירוני אשקלון, בתקווה להמשיך את המאזן המושלם בליגה ולהתכונן בצורה טובה למשחק הקשה בשבוע הבא מול צסק"א מוסקבה בחוץ.

אנדרסון. הוא דווקא הרגיש בסדר (צילום: אלי אלגרט)
רכזה של מכבי ת"א, דורון פרקינס, אמר ל-ynet: "זה היה משחק קשה. ההגנה שלנו לא עבדה כמו שצריך מול ויטוריה והשארנו אותם יותר מדי פעמים לזריקות קלות. אני לא יודע אם ציפינו שהם יקלעו בכאלו אחוזים מהשלוש, אבל ידענו שהם קבוצה טובה עם קלעים טובים ותמיד אתה מצפה להכי גרוע. אין ספק שזה היה מעבר לציפיות, ולצערי הפעם גם הניסיון שלנו לתקן במחצית השנייה לא עבד ונצטרך ללמוד מזה. נצטרך לתקן את הטעויות שלנו, ולחזור ולשחק הגנה טובה יותר כדי שדבר כזה לא יקרה לנו במשחק הבא".
דורון פרקינס
צילום: אלי אלגרט
מומלצים
