שתף קטע נבחר

ארה"ב: בית הנבחרים אישר עיצומי נפט על איראן

החוק עבר ברוב עצום של 412 תומכים מול 12 מתנגדים בלבד. לפי החוק, שטעון עדיין את אישור הסנאט והנשיא, סנקציות יינקטו נגד כל גורם שיהיה קשור בעסקת נפט מזוקק עם טהרן

איראן התגרתה, ועונש חדש בא: בית הנבחרים האמריקני אישר הלילה (יום ד') ברוב עצום, את הצעת החוק שלפיה יוטלו סנקציות על מכירת נפט מזוקק לאיראן. ההחלטה, שנועדה ללחוץ על טהרן בשל חוסר שיתוף הפעולה שלה עם הקהילה הבינלאומית בנוגע לתוכניתה הגרעינית, טעונה כעת את אישורם של הסנאט ושל נשיא ארצות הברית, ברק אובמה.

 

 

לא פחות מ-412 צירים הצביעו בעד הצעת החוק, ורק 12 התנגדו לה. לפי החוק החדש, עיצומים יינקטו נגד כל גורם שיהיה

קשור בעסקת נפט מזוקק עם הרפובליקה האיסלאמית.

 

כפי שפורסם ב-ynet שלשום, הממשל האמריקני מעוניין לעכב את אישור הסנקציות בסנאט, על-מנת להתאימן ללוח הזמנים הדיפלומטי להחרפת הסנקציות במועצת הביטחון של האו"ם. בוושינגטון חוששים כי צעד אמריקני חד-צדדי בקונגרס עלול לפגוע במאמץ לרתום את רוסיה וסין לסבב הסנקציות הבא. סין ביטלה שלשום פגישה בין נציגי שש המעצמות, שנועדה לעסוק בהחרפת העיצומים על איראן, בטענה ל"בעיות לוח זמנים".

 

במכתב שהעביר לסנאט תת מזכירת המדינה האמריקנית, ג'ים סטיינברג, הוא ביקש לדחות את ההצבעה על סנקציות הנפט, אולם בקשה דומה לא הופנתה לבית הנבחרים, ולכן נערכה ההצבעה בו כבר הלילה. 

 

החקיקה נועדה להפעיל לחץ על חברות המספקות נפט מזוקק לאיראן. היא תקפה לגבי חברות תובלה, חברות הביטוח להובלה ימית, בנקים, חברות הקשורות במימון של העברות הנפט וחברות שירותים וטכנולוגיה שונות.

 

אישור סנקציות על ייצור נפט מזוקק לאיראן הוא מהלך שאם יתקבל בזירה הבינלאומית - יציב את משטר האייתוללות בפני

משבר אנרגיה פנימי מיידי. על אף שאיראן היא אחת מיצרניות הנפט הגדולות בעולם, אין לה די בתי זיקוק, והיא נאלצת לייצא 25-40 אחוז מהתצרוכת שלה, על-מנת לרכוש אותה חזרה מוכנה לשימוש.

 

בוושינגטון מקווים שלחץ מאסיבי על משק האנרגיה האיראני יהיה זה שישבור את המשטר, וישכנע אותו לסגת מתוכנית הגרעין ולקבל את הצעת המערב לסיום המשבר.

 

בעקבות אישור הסנקציות הלילה הביע שגריר ישראל בארה"ב, מייקל אורן, את הערכתה העמוקה של ממשלת ישראל ל"מחויבות הבלתי-נלאית" של הנשיא אובמה ושל הקונגרס האמריקני, למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני. השגריר הישראלי אמר כי "ישראל עומדת יחד עם ארה"ב במאמץ ההיסטורי להביא ביטחון למזרח התיכון ולהשיג שלום בר-קיימא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מיכלית נפט (ארכיון)
צילום: איי פי
אובמה. הלחץ על איראן גובר
צילום: רויטרס
מומלצים