שתף קטע נבחר

טלוויזיית LCD של JVC: מחאו לה כפיים

מה שחור מלפנים, לבן מאחור ועם מיליוני צבעים באמצע? JVC מציגה קו טלוויזיות חדש בעל עיצוב ייחודי, שפשוט מבקש שנמחא לו כפיים - כי מחיאות כפיים הן חלק מהממשק. בדקנו

חברת JVC, יצרנית אלקטרוניקה גדולה, מנוסה ומוכרת - חוזרת בייבוא מסודר לישראל. הפעם חונכת החברה קו טלויזיות LCD חדש, שכולל דגמים בגודל של החל מ-22 ועד 52 אינץ'. 

 

שחור ולבן

גימור ה- JVC מצליח להיות יוצא דופן ביחס למסכים אחרים שבדקנו השנה - הודות למסגרת המסך, בעלת גימור מעט מחוספס דמוי עור (עשוי בפועל מפלסטיק), ומונע החזרי

אור ונצנוצים כפי שיש במסכי טלוויזיה עם מסגרות מבריקות. 

 

בניגוד לחזית השחורה, צדי המסך וגבו הם בגימור לבן פנינה. בנוסף, זהו אחד ממסכי ה- LCD הדקים יותר שבנמצא למרות שמנגנון התאורה בדגם זה מבוסס על תאורת פלורוסנט ולא על תאורת LED. עובי המסך הוא ארבעה סנטימטרים בצדדיו, ו- 6.9 ס"מ במרכזו.

 

עוד ב-dtown: ביקורת על רסיבר קולנוע ביתי NAD T747

 

חיבורים ושלט

סידור החיבורים מזכיר קצת את זה הקיים בסדרת B700 LED של סמסונג, בכך שהוא מסודר על דופן בגב המסך, אם כי ה- JVC כוללת גם שני חיבורי סקארט שמהווים יתרון בחיבור אל ממיר רגיל של YES או HOT. בנוסף לחיבורים אלו, יש לטלוויזיה גם שלוש כניסות HDMI, כניסת קומפוננט שאחד מחיבוריה הופך גם לכניסת קומפוזיט בעת הצורך, ושאר החיבורים הרגילים (ללא חיבור S-Video). בצד ימין למטה, ניתן לראות גם יציאת אוזניות וחיבור USB אשר מאפשר להציג תמונות ולנגן קבצי מוזיקה mp3.

 

השלט מגיע בגימור דומה לזה של הטלויזיה, עם גב ושוליים לבנים וחזית שחורה. בחלקו העליון, נמצא עיגול כסוף גדול שמשמש כלחצן ארבע כיווני, סביבו ישנם מספר לחצני קיצור לפונקציות כגון זום (מצבי מתיחת תמונה), כניסה לתפריטים, מעבר בין כניסות הוידאו ועוד. הוא יכול לשמש גם כשלט אוניברסלי עבור נגני Blu-ray ומכשירים נוספים בעזרת

הקלדת קודי שליטה מתאימים.

 

למחוא כפיים או לא?...

באותו היום בו הגיע מסך ה- JVC לבדיקה, החלטתי לבדוק אותו עם חומר וידאו מאתגר במיוחד: "קלטת ילדים". בעוד ילדתי הקטנה רוקדת, ליווינו אותה במחיאות כפיים ואז נכבתה לפתע הטלויזיה. קמתי ממקומי לבדוק האם מדובר בתקלה  - או בתכונה של המכשיר.

 

בדיקה בספר ההפעלה חשפה כי ל- JVC החדשה יש מערכת שליטה בסיסית הפועלת ע"י מחיאות כפיים: שלוש מחיאות כף גורמות לכיבוי או הדלקה של המסך, שתיים לביצוע Mute. ניסינו מספר פעמים לבדוק את יעילות המערכת, דבר שהצריך אימון קטן על מנת שהטלויזיה תזהה את צליל מחיאות הכפיים. משתמשים המוצאים את הענין כטרחני או מיותר, יוכל לבטל מנגנון זה דרך התפריט.

 

תפריטים

תפריטי ה- JVC אינם מסובכים להפעלה. תפריט כיול התמונה מאפשר לשלוט על עוצמת התאורה האחורית, ועל יתר הפרמטרים המקובלים, וגם להפעיל את מנגנוני עיבוד התמונה של דגם זה - אשר שולטים בלבן, בשחור ובחדות התמונה.

 

פרמטר הגאמה אינו ניתן לשליטה, וכפי שנראה בהמשך, זה היה יכול לעזור. את מנגנון הניגודיות הדינמית בדגם הזה מומלץ להפעיל, מה שמשפר את הניגודיות במצבים רבים. ניתן לבחור גם במצבי תמונה מוגדרים מראש, כגון Standard, Game ו- Soft שמקביל למצב Cinema במסכים אחרים. תפריטי האודיו, מאפשרים לשלוט על טרבל, בס ועוד. כמו כן, אפשר לקבוע האם יציאת האודיו הדיגיטלית תעביר אות אודיו PCM או אות דיגיטלי "מקורי" (RAW) אל רסיבר קולנוע ביתי.

 


 

שידורי SD

הדגם החדש של JVC כולל טיונר אנלוגי וגם דיגיטלי, אבל הדיגיטלי מפענח תקן שידורים של Mpeg2 בלבד, כך שהוא איתר את חמשת ערוצי ה- DTT אך לא יכל להציגם משום שהם משודרים בפורמט Mpeg4, חבל. הטלוויזיה JVC מפגינה חדות טובה בערוצי הטלויזיה הרגילים, התמונה מפורטת למדי, מבלי להדגיש בדרך גם את תופעות הכיווץ.

 


 

מלבד החדות הטובה, מה שבולט במיוחד לעין היא פלטת הצבעים שמוגשת לצופה באופן עז וחי- לא עוד צבעים דהויים בשידורי SD, אלא תמונה רווית צבע (מבלי להפוך למוגזמת ולא טבעית). שימו לב לצבעי הספות של שתי השורדות בערוץ 10, הביגוד הסגול / כחול ובכלל לצורת הצגת הצבע התוססת בתמונה.

 


 

חדי העין יבחינו בפספוס פה ושם של מנגנון ה- Deinterlacing ששוזר את שני שדות התמונה בשידור הישראלי, מה שמתבטא למשל בתופעה של "זיגזוג" במקומות כמו שפתי אדם מדברות, או כאשר הכתוביות בתמונה נעלמות (לפני הכתובית הבאה) לפעמים, ניתן להבחין לרגע בתופעה של "Combing" (קו אחד קיים והבא אחריו כבר לא).

אבל בסה"כ עוצמת התופעה הזו היא על הצד הקל יחסית של הענין, נמצאת במיקום טוב ביחס לממוצע.

 

עוד ב-dtown: ביקורת על ה-Xtreamer

 

מתיחת תמונה

לחצן ה- Zoom בשלט מציע רשימה ארוכה של יחסי תמונה, בינהם מצב אוטומטי, מצב רגיל (מציג תמונת מקור), שלושה מצבי זום (אחד מהם מאפשר מקום לכתוביות) ומצב Full שמותח את תמונת ה- 4:3 בצורה שווה על כל המסך ("דמויות שמנות").

 

המצב שמומלץ כמובן לבחור בו לתכני 4:3 הוא Panoramic שמבצע מתיחה חכמה, תוך שהוא חותך מעט מהצד העליון והתחתון של התמונה ומותח את השוליים בצדדים. המנגנון עושה עבודה מוצלחת למדי כאשר המתיחה בצדדים מורגשת אמנם בזמן תנועות מצלמה אופקיות (Pan), אך לא בצורה חריפה מדי.

 

שידורי HD

הרושם החיובי שהתחיל בשידורים הרגילים מתעצם במעבר לוידאו הפרדה גבוהה. החדות טובה מאוד, חושפת ומדגישה פרטים קטנים בתמונה וזה לא מגיע על חשבון גרעיניות מוגזמת. לא הרבה מסכי טלויזיה מסוגלים ליצור אפקט של עומק וכאשר מדובר בתנאי תאורה של אור יום, עד לשלב של "בין ערביים", אז ה- JVC LT-42DV1 מסוגלת בהחלט להרשים.

 


 

המסך מציג אופי צבע כללי בסגנון אירופי, קרי צבעים הנוטים לצד שנראה "חם" לעין, זאת לעומת מסכים "אסייתים" שמגיעים עם גוון כללי שנוטה יותר לצד הכחלחל "הקר" (אם כי בסולם קלווין, מדובר למעשה על ערך "טמפרטורת צבע" גבוה יותר במספרים). גוונים של עור אנושי מוצגים בד"כ בנאמנות, לתמונה יש אופי צבע חי מאוד, אפילו תוסס.

 

מספר סצנות הרשימו בהחלט, למשל זו מ- "חובבים עם סגנון" שמצולמת בתוך חדר, עם תאורה מקומית, ניתן לראות שיש עומק בתמונה והצבעים עדיין "חזקים" למרות התאורה החלשה יחסית.

 


 

החדות בשידורי HD טובה מאוד, ניתן להבחין בפרטים רבים בתמונה, גוון הפנים הסגלגל, במקרה הזה נוצר בגלל תאורה צבעונית (באולפן...).

 

החלקת תנועה

המסך מצוייד במנגנון שקרוי Clear Motion Drive II 100Hz, לא הצלחנו למצוא דרך לשנות פרמטרים במנגנון דרך התפריט ולפי אופן פעולתו, נראה שהוא כוון ע"י מהנדסי JVC לכך שיחליק את התנועה, אך לא באופן מודגש מדי, כך שלא יווצר בתמונה אפקט מלאכותי מדי שמזכיר מצלמת וידאו.

 

דוגמאות נוספות: גם בסרטים שאינם "הכי חדשים על המדף", כגון הסרט "אנשים מבוישים", מצליחה ה- JVC להציג צבעים עזים (כמו המעיל האדום של הגברת משמאל) ואפילו עומק מורגש.

 


 

כאן, בדוגמה מתוך הסרט "הילד", ניתן לראות את חדות קוי המתאר של מבנה הדיינר ואת גווני התאורה.

 


 

ניגודיות ושחור

 היצרן מצהיר על יחס ניגודיות דינמית של 1:1,000,000, אולם התוצאה שהתקבלה בפועל היתה פחות מרשימה בהשוואה למשל, לדגם שארפ LE700 שמבוסס על תאורת LED אחורית. מצד שני, אהבנו יותר את תצוגת הצבע של ה- JVC.

 

כפי שכתבנו מוקדם יותר, בסצנות הכוללות תאורה "בינונית" ומעלה, מצליחה ה- JVC אף להציג עומק ותלת מימדיות בתמונה, רק שבסצינות אפלות, ממד העומק נעלם. השחור מגיע לדרגת כהות מקסימלית המזכירה אפור כהה ולא שחור אמיתי, בנוסף, בחלק מהמקרים, חלק מהמידע בחלקי התמונה הכהים הולך לאיבוד - חבל שלתמונה הססגונית של הטלוויזיה אין צבע שחור הולם.

 

דמותו של בראד פיט, ה"טרוריסט האירי" חסרה מעט פירוט באזור התמונה הימני, שם היינו שמחים לשיפור נוסף בביצועים.

 


 

סיכום

המותג JVC נכנס מחדש אל תחום הטלויזיות בישראל, הפעם לא בדמות דגם בודד כזה או אחר, אלא בקו מוצרים שלם. הדגם שנבחן בסקירה זו מתאפיין בעיצוב מעניין ומיוחד, מצב ECO (כמתבקש מכל יצרן טלויזיות בעת האחרונה...) ואפילו מבקש שתמחאו לו כפיים.

 

כאשר בדקנו לעומק את איכות התמונה, אהבנו מאוד את הצבעים שמציג דגם זה- הם תוססים ובולטים לעין, מבלי להפוך למלאכותיים, ונותנים חיים לתמונה הן בשידורי SD והן ב- HD. גם החדות טובה, בצירוף היכולת ליצור מדי פעם עומק מוחשי בתמונה.

 

מאיכות השחור פחות התלהבנו, היא בסדר, אך לא יוצאת דופן בתחום מחיר זה וגם הפירוט בחלקי התמונה הכהים מחסיר מעת לעת פרטים מסוימים. שחקן חדש מצטרף לחבורת ה- LCD בארץ והוא בהחלט מכניס קצת צבע לעניינים. מעתה, אם אתם עוברים ליד בית ושומעים מחיאות כפיים בקצב שלוש, סימן שמישהו שם מנסה להשתלט על ה- JVC שלו.

 

JVC LT-42DV1 Review

ציון: 


 

מחיר: 12,360 ש"ח

אחריות: אס ג'י אלקטרוניקה (SG)

 

יתרונות: תמונה ססגונית ועשירה, חדות, חיבורי סקארט, גימיק הפעלה ע"י מחיאות כפיים.

חסרונות: השחור והפירוט בחלקים הכהים פחות טובים בהשוואה למסכי ה- LED

שורה תחתונה: אפשר למחוא כפיים, אבל לא חזק מדי.

  

מפרט טכני

גודל מסך: 42 אינץ'

יחס מסך: 16:9

רזולוציה: 1920X1080 פיקסלים

ניגודיות דינמית: 1:1,000,000

ניגודיות טבעית: 1:1,400

בהירות: 500cd/m2

זמן תגובה: 8ms

מנגנון החלקת תנועה: 100Hz

תמיכה בשידור: HDMI 60p/50p/30p/24p,Component 60/p/50p

טיונר לשידורי DTT: לא פועל בישראל

חיבורים - וידאו: RF,1XAV In/1XComponent/RGB-PC/3XHDMI 1.3

חיבורים - אודיו: יציאת אוזניות, יציאה אופטית דיגיטלית, כניסת RCA סטריאו.

כניסת USB לצפיה בתמונות והאזנה ל- MP3

מידות כולל מעמד: רוחב 985 מ"מ, גובה 675 מ"מ, עומק כולל סטנד שולחני 278 מ"מ

צריכת חשמל: 225 וואט (ממוצעת)

משקל: 18.6 ק"ג כולל מעמד

 

לכל סקירות הקולנוע הביתי

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
JVC LT-42DV1
צילום: ליאור קורן, dtown
בשיתוף dtown
מומלצים