שתף קטע נבחר

נתניהו מחזר אחרי ח"כים בקדימה: "נושא מורכב"

גם בימים שבהם עסוק ראש הממשלה בדיונים על עסקת שליט - הוא ואנשיו מקווים לגרום לשבעה ח"כים מסיעת האופוזיציה הגדולה לעבור לליכוד, ומפזרים הבטחות. ה"מבוקשים" גילו שכיסוי להבטחות יהיה קשה לתת, ולא הולכים כרגע לשום מקום: "לנתניהו יהיה קל יותר להביא את כל קדימה לממשלה"

מנסה להשיב את גלעד שליט ולחבק חברי כנסת מקדימה בו-זמנית? גם בימים האחרונים, בעיצומם של הדיונים על עסקת שליט, ראש הממשלה בנימין נתניהו ובכירים בליכוד טרודים בהמשך הניסיונות לפורר את סיעת האופוזיציה, שהיא גם הגדולה בכנסת.

  

שלשום בערב, בעיצומן של השיחות על גורלו של גלעד שליט, נפוצו שמועות לפיהן נתניהו נפגש עם תירוש במהלך היום, כדי לדון עמה בנושאים פוליטיים. בלשכתו של נתניהו הכחישו באופן רשמי כי מפגש כזה אכן התקיים, וגם תירוש אמרה כי לא נפגשה עם ראש הממשלה. "גם כשנפגשתי עם ישראל כץ אמרו שאני נפגשת איתו בנושאים פוליטיים, למרות שדנתי איתו בדברים אחרים". אתמול (ג') אמרו גורמים בקדימה כי ראש הממשלה נפגש גם עם ח"כ שנלר, העומד בראש רשימת ה"נלהבים" מהאפשרות לעבור לליכוד. שנלר אמר השבוע ל-ynet כי "הנושא של המעבר לליכוד מורכב ולא פשוט".

 

לאור העיסוק התקשורתי של הימים האחרונים באפשרות ששבעה חברי כנסת מסיעת קדימה יערקו לליכוד, הביעו בכירים בקדימה ספק לגבי האפשרות שפילוג אכן יתרחש, אולם לא פסלו זאת על הסף. "לעולם אין לדעת מה עובר לאנשים בראש, ופתאום זה יכול לקרות, בלי לשים לב בכלל", הסבירו. לפחות בפומבי, ההצהרות שמפזרים חברי הכנסת ש"מבוקשים" על-ידי הליכוד נחרצות יותר: אין שום סיכוי שזה יקרה.

 

יושבת ראש קדימה, ציפי לבני, משדרת אדישות כלפי חוץ לנוכח הדיווחים, אולם לאחר שנודע על אותן פגישות היא נועדה אתמול נפגשה עם כמה חברי כנסת ששמם הוזכר כמי שעשויים להיות חלק מקבוצה שתפרוש מקדימה, אם וכאשר. לבני שוחחה עם חברי הכנסת אלי אפללו, עתניאל שנלר ורונית תירוש, אולם בלשכתה מסרבים להתייחס לתוכן הפגישות. שלושת חברי הכנסת האלה "מחוזרים" על-ידי אנשיו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ואף על-ידי נתניהו עצמו.

 

בשלב זה - פיתויים לא קונקרטיים

ככל הידוע לפי שעה, בניסיון לשכנע אותם לערוק הועברו לח"כים הצעות לא קונקרטיות לגבי עתידם בממשלה הנוכחית. כמו כן, הובטח להם כי נתניהו ואנשיו ידאגו לעתידם הפוליטי בתוך הליכוד. נראה כי חלק מחברי הכנסת של קדימה החלו לבדוק בתוך הליכוד האם ניתן לממש את ההבטחות השונות שניתנו להם, וגילו כי המציאות הפוליטית מורכבת יותר מההבטחות שמפזר יועצו הפוליטי של נתניהו, שלום שלמה.

  

שמות בולטים נוספים המוזכרים כ"מחוזרים" על-ידי נתניהו ואנשיו הם חברי

הכנסת יעקב אדרי, ישראל חסון (שהגיע ללשכת ראש הממשלה שלשום בערב, אך לא ברור אם נפגש עם נתניהו בארבע עיניים - א.ש), יוליה שמאלוב-ברקוביץ', רוחמה אברהם-בלילא, שי חרמש, אריה ביבי ומרינה סולודקין.

 

אדרי, שככל הנראה עומד מאחורי חלק מהפרסומים הנוגעים ללחצים המופעלים על חברי הכנסת של קדימה, אמר ל-ynet כי "אין לי שום כוונה לעבור לליכוד. אני מסמיך אתכם להבהיר כי זה שטויות, ונשאר בקדימה. זה ממש לא עומד על הפרק". גם רוחמה אברהם אמרה כי אין לה כוונה לשקול כלל את האפשרות לעזוב את קדימה, ואף העריכה כי "מדובר בבלון. אין סיכוי שקדימה תתפלג. לנתניהו יהיה הרבה יותר קל להביא את כל קדימה לממשלה, מאשר חלק ממנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ח"כ תירוש. פגישה? הכחשה
צילום: גיל יוחנן
ח"כ שנלר. "הנושא לא פשוט"
צילום: מיכל פטל
ח"כ אדרי. "אין לי שום כוונה לעבור לליכוד"
צילום: יצחק אלהרר סקופ 80
ח"כ אברהם-בלילא. "עריקה? זה בלון"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים