שתף קטע נבחר

זירת הקניות

צפו: תמונות ראשונות ממתקן ההתפלה בחדרה

מתקן ההתפלה בחדרה החל להזרים מי -ים מותפלים לצנרת של "מקורות". איך זה עובד באמת? איך הוא נראה בפנים? קבלו תמונות ראשונות ובלעדיות ל-ynet מתוך המתקן, שאמור לספק מי שתיה כמו "חצי כנרת"

קיתונות ביקורת כבר נכתבו על מדיניותה המהוססת של ישראל בתחום ההתפלה. כיצד הוכנסו תכניות ההתפלה למגרה בכל פעם שירד קצת גשם, כיצד הגיע משק המים למצב חירום ולקווים השחורים בכל המאגרים; וכיצד תכניות ההתפלה הגרנדיוזיות שתוכנננו עבור המדינה הצמאה - לא התגבשו והושלמו הלכה למעשה.

 

החל מאתמול (ד') אפשר גם לומר כמה מילים טובות: מתקן ההתפלה בחדרה - המתקן הגדול מסוגו בעולם - צלח השבוע לראשונה את מבחן איכות המים של משרד הבריאות והחל להזרים מי ים מותפלים למערכת המוביל הארצי. 

 

אמש, בשעה 07:00, התקבל האישור "לפתוח את הברז" ובכך נכנסה מדינת ישראל לשלב חדש ומשמעותי בתהליך ההתמודדות עם משבר המים. במלוא תפוקתו אמור מתקן זה, אותו מפעילה חברת H2ID שבבעלות משותפת של IDE טכנולוגיות ושיכון ובינוי, לספק 127 מיליון מ"ק מים בשנה ולהעמיד את היקף ההתפלה בישראל על כ-300 מיליון מיליון מ"ק.

 

לשם השוואה, כמות המים הנשאבת מן הכנרת בשנים האחרונות עומדת על כ-200 מיליון מ"ק בשנה - כך שמתקן זה לבדו מהווה מעין "חצי כנרת" נוספת עבור צרכי המים של המדינה.

 

בשיחות עם ynet העריכו בימים האחרונים גורמים ברשות המים כי מתקן ההתפלה בחדרה יסיר השנה, לראשונה מזה חמש שנים, את סכנת "הקו השחור" בכנרת - הקו שמתחתיו אסורה על פי חוק שאיבת מים. ראש מחלקת ההתפלה ברשות, אברהם טנא, ציין כי מדובר בביטחון חדש עבור מאגרי המים הטבעיים, אך באותה נשימה הדגיש כי הקלה משמעותית במשבר המים צפויה להיות מורגשת רק בשנת 2013 - אז יגיע היקף ההתפלה ל-550 מיליון מ"ק בשנה.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפשר לפתוח את הברז. המתקן בחדרה, מראה מבפנים
צילום: מור דגן
"חצי כנרת". המתקן בחדרה
הדמיה
מומלצים