שתף קטע נבחר

בוגרי קורס הטיס: חילונים, "צברים" וריאליים

בשבוע הקרוב יסתיים עוד מחזור של קורס טיס בחיל האוויר. איפה צריך לגור ולהתחנך כדי להגיע לתפקיד היוקרתי, במה עוסקים ההורים, ועד כמה אקטואלית תדמית ה"טייס הקיבוצניק"?

הם ילדי "סנדוויץ", מתגוררים בערי המרכז ובוגרי תנועות נוער - אלה הן הפנים החדשות של הטייסים הצעירים בצה"ל, בוגרי קורס טייס במועד חורף 2009, שיסתיים בעוד כמה ימים.

 

על פי נתונים שמפרסם ביטאון חיל האוויר, מגיע רוב מוחץ מקרב הטייסים מערי המרכז. 54% גרים בעיר, 30% גדלו דווקא ביישובים קהילתיים, והיתר מהמושבים, הקיבוצים, ויתר היישובים הכפריים. 63% מהבוגרים מתגוררים באזור המרכז, 28% מהם בצפון ורק תשעה אחוזים מהדרום.

 

מאפיין בולט במיוחד של הטייסים הצעירים הוא מקום לידתם, כאשר רק חמישה אחוזים מבין בוגרי הקורס האחרון לא נולדו בישראל. באשר למידת הזיקה לדת, נרשם רוב גדול של חילונים: רק שני אחוזים מבין עונדי כנפיי הטייס החדשות מגדירים עצמם דתיים, ו-16% מהם סיווגו עצמם כמסורתיים.

 

ואיך נראה מבנה משפחתי של טייס? 43% מבוגרי הקורס האחרון הם ילדי "סנדוויץ'", בעוד ש-33% מהם בכורים והיתר - בני הזקונים. 21% מאמהות הטייסים החדשים עוסקות בהוראה, ו-23% מאבותיהם עצמאיים. 9% מההורים עוסקים ברפואה.

 

לרוב גדול מבין בוגרי הקורס נטייה ריאלית מובהקת. 88% מהם סיימו את התיכון במגמה כזו, והיתר בחרו במסלול הומני או נבחנו בבגרות במוסיקה ותיאטרון.

גם הנתונים על מסלול הלימודים שבחרו הטייסים הצעירים במהלך הקורס מצביעים על גוון ריאלי מובהק: 49% מהם סיימו תואר ראשון בכלכלה וניהול ו-19% במתמטיקה ומדעי המחשב. היתר בחרו דווקא לימודי פוליטיקה, ממשל וניהול, וניהול מערכות מידע.

 

נתון נוסף מלמד על כך שתנועת נוער היא כנראה מקום טוב לעבור בו בדרך לכנפי הטיס. 56% מבוגרי הקורס לבשו לפני הגיוס את מדי התנועות, ו-12% מהם הגיעו לצה"ל לאחר התנדבות לשנת שירות. חמישה אחוזים למדו במכינות הקדם צבאיות. גם מי שהשתתפותו בקורס נפסקה, מסיבות שונות, לא בהכרח ויתר: שבעה אחוזים מבין בוגרי הקורס האחרון החלו אותו בעבר, ומסיימים אותו כעת. בנוסף, יהיה הטייס תפקיד שני בשירות ל-12% מהבוגרים, ששובצו, טרם הקורס, במקומות אחרים בצבא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בוגרי קורס טייס. פנים חדשות
צילום: AFP
מומלצים