שתף קטע נבחר

באן: שנה אחרי עופרת יצוקה - תחושת יאוש בעזה

בהצהרה לרגל שנה ל"עופרת יצוקה" טען מזכ"ל האו"ם כי הצדדים ישמו רק קומץ מהחלטות מועצת הביטחון, חמאס ממשיך בהתחמשותו וזכויות תושבי הרצועה נרמסות. "גורל הפלסטינים ורווחת הישראלים קשורים ישירות", הזהיר

מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, הביע הלילה (יום א') חשש כי שנה לאחר מבצע עופרת יצוקה, טרם "נפתרו הנושאים שהובילו לעימות ולחששות שבעקבותיו". באן מזהיר כי ישנה פגיעה מתמשכת בזכויות האדם של הפלסטינים הנתונים במצור בעזה, וכי על אף המאמצים נמשכות הברחות הנשק הבלתי חוקיות לרצועה.

 

במלאת שנה למבצע פרסם באן הצהרה רישמית, בה טען כי הצדדים יישמו רק קומץ מתוך ההמלצות שנכללו בהחלט 1860 של מועצת הבטחון להחזרת היציבות לאיזור. "בעוד האלימות פחתה השנה, התקריות נמשכות ואין הפסקת אש יציבה", ציין.

 

לדבריו, ישנן סיבות רבות לדאגה - בהן המצב ההומניטרי הגרוע ברצועה, והמשך התחמשות חמאס. "הכמות והאיכות של האספקה ההומניטרית הנכנסת לעזה אינה מספקת. קיים שיתוק של הפעילות הכלכלית והשיקומית הנרחבת. נעשה מאמץ להיאבק בהחדרת נשק לא חוקי, אבל ההברחות נמשכות", ציין.

 

מזכ"ל האו"ם הזהיר כי "ישנה כיום תחושה של ייאוש בעזה בקרב מיליון וחצי פלסטינים, שמחציתם בני פחות מ-18. הגורל שלהם ורווחת הישראלים קשורים בצורה ישירה".

 

באן סבור כי יש צורך לשנות בדחיפות את המדיניות הישראלית ברצועת עזה, וקרא לממשלה הישראלית

"לסיים את ההסגר הלא רצוי והלא מועיל על עזה, לתאם פעילות כלכלית ושיקום אזרחי, ולכבד ולקיים בצורה מלאה את החוק הבינלאומי". הוא אף דרש מהפלגים הפלסטינים "לפעול לאחדות ולקיים בחירות במסגרת הלגיטימית של הרשות".

 

לדבריו, הפתרון היחידי לקונפליקט המתמשך באזור הוא שתי מדינות. באן הדגיש כי יום השנה למלחמה הוא "תזכורת לתוצאות המרות של המשך העימות הישראלי-פלסטיני, שלא יכול להיות לו פתרון צבאי. העדיפות הדחופה למנהיגים הישראלים והפלסטינים, לאזור, לקהילה הבינלאומית כולה, חייבת להיות השגת פתרון של שתי מדינות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באן. מודאג
צילום: רועי עידן
מומלצים