שתף קטע נבחר

ירוק מבחוץ, אדום מבפנים: עגבנייה חדשה

חדש וטרי מהערבה: עגבנייה בשלה ומוכנה לאכילה אף שהיא ירוקה מבחוץ. ועוד: עגבנייה למריחה ועגבניית זית ננסית. כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות"

אם זה ירוק בחוץ ואדום בפנים, זה לא חייב להיות אבטיח: מעכשיו זה יכול להיות עגבנייה. באחרונה פותח בארץ זן חדש של עגבניות שהן אדומות מבפנים ובשלות, אף שמבחוץ הן ירוקות. העגבנייה החדשה היא עסיסית וחמצמצה יותר מהרגילה.

 

העגבניות החדשות יוצגו בתערוכה החקלאית שתיערך בסוף החודש הבא במושב חצבה שבערבה, מטעם תחנת המחקר והפיתוח "יאיר" ערבה תיכונה וצפונית של משרד החקלאות. חברת "עדן זרעים" תציג בתערוכה שלושה זנים חדשים של עגבניות המיועדים לשוקי אירופה.

 

באירופה, יותר מאשר בישראל, יש ביקוש לזנים חדשים של עגבניות כדי להתאים אותם לסוגי מזון שונים. חברות הזרעים בארץ זיהו את הפוטנציאל הכלכלי והקולינרי ומפתחות זנים חדשים של עגבניות.


(צילום: גדי קבלו)

 

עגבניית הפינטון, אחד מהזנים החדשים, היא ירוקה מבחוץ ואדומה מבפנים. העגבנייה, בעלת גוון חמצמץ, מבוקשת מאוד בשווקים בדרום צרפת, באיטליה ובספרד. זן חדש נוסף הוא עגבנייה למריחה. בשר העגבנייה הוא פחות נוזלי, והדבר מאפשר למרוח אותו.

 

הזן השלישי הוא עגבניית זית ננסית בשם "וינטר בריקס‭,"‬ עגבניית שרי אגסית. הזן הזה מיועד לשוק מסחרי קטן, בעיקר בתחום הבישול, ולרשתות שיווק איכותיות המתמחות בזנים ייחודיים של ירקות. בתערוכה יוצגו זנים חדשים של עגבניות, של חצילים, של פלפלים ושל צמחי תבלין.

 

יהב קבלו ‭(11)‬ מאשדוד התבקשה לטעום מהעגבניות החדשות ולחוות את דעתה עליהן. במקום הראשון נבחרה העגבנייה למריחה: "היא ממש טעימה, והיה כיף למרוח אותה על הלחם. אני רוצה כבר לקחת סנדוויץ' לבית-הספר עם הממרח החדש‭."‬ למקום השני הגיעה "העגבנייה הירוקה" ("היא ממש טעימה ומאוד מעניינת")‬ ולמקום השלישי הגיעה עגבניית הזית הננסית ("כיף לאכול אותה").

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים