איך מכינים פירה
אם יש מאכל שאין לגביו חילוקי דעות זהו הפירה, אבל לא כל פירה טעים באותה המידה. השף מאיר דנון מדגים הכנת מחית תפוחי אדמה מושלמת

צילום: חגי דקל עריכה: תמר אברהם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין
 

פירה תפוחי אדמה

המרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה
1/2 כוס חלב, או שמנת מתוקה, או תערובת של שניהם
80 גרם חמאה
מלח לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט מגורר
 
אופן ההכנה:
  1. קולפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לרוחב. מניחים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ונופלים כשננעץ בהם סכין.
  2. מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לתבנית. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך חמש דקות.
  3. יוצקים את החלב לסיר, מחממים עד סף רתיחה ומכבים את האש.
  4. מוציאים את תפוחי האדמה מהתבנית ומועכים אותם למחית בעזרת ממחה או מטחנת ירקות.
  5. מוסיפים את החמאה ואת החלב החם וערבבים להמסת החמאה. מוסיפים מלח ואגוז מוסקט מגורר. מערבבים קלות, רק עד שהפירה אחיד.

 

השף מאיר דנון הוא המנהל המקצועי ב"בישולים , בית הספר הגבוה לקולינריה"

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה איך מכינים פירה
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד