שתף קטע נבחר

דיווח בלבנון: ישראל תיסוג מצפון רג'ר בינואר

העיתון א-נהאר דיווח כי הנסיגה תהיה על-פי החלטת מועצת הביטחון 1701, הדורשת להשיב את המצב בשטח לזה שהיה ערב פרוץ מלחמת לבנון השנייה. על-פי הדיווח, לבנון השיבה בחיוב להצעת החלוקה ואילו בישראל ממתינים לפרטים טכניים. נציג תושבי רג'ר: "לא נסכים לחלוקה, חומה הייתה כבר בברלין - ונפלה"

נמשכים הדיווחים בלבנון על נסיגה ישראלית קרובה מחלקו הצפוני של הכפר רג'ר שבגבול הצפון: העיתון א-נהאר דיווח הבוקר (יום ג') כי האו"ם מקיים מגעים עם ישראל ולבנון, לפיהם תיסוג ישראל מחלקו הצפוני של הכפר כבר בסוף החודש הבא. 

 

לפי העיתון הלבנוני, המסתמך על מקורות אמריקנים, הושגה הבנה לפיה ישראל תיסוג לקו הכחול שסומן על-ידי האו"ם בשנת 2000. הנסיגה תהיה על-פי

 החלטת מועצת הביטחון 1701, הדורשת להשיב את המצב בשטח לזה שהיה ערב פרוץ מלחמת לבנון השנייה.

 

מהדיווח עולה, כי לבנון הודיעה לאו"ם על הסכמתה לתוכנית ואילו ישראל - למרות שלא קיבלה את התוכנית באופן רשמי - הודיעה למפקד יוניפי"ל הגנרל קלאודיו גרציאנו, ולמתאם המיוחד של האו"ם בלבנון מייקל וויליאמס, כי היא מתכוונת לסגת מחציו הצפוני של הכפר, אם כי היא ממשיכה לדון עם האו"ם על שורה של פרטים טכניים בנושא. על-פי הדיווח, האו"ם וארצות-הברית מקווים כי אם ישראל תיסוג מחלקו הצפוני של הכפר רג'ר הדבר יביא להפגת המתיחות בין ישראל ללבנון.

 

עוד מציין העיתון כי ממשל אובמה עוקב אחר הנושא וכי שליחו של הנשיא האמריקני לסוריה ולבנון, פרדריק הוף, שוחח על כך בסיורו האחרון באזור.

 

על-פי התוכנית, לאחר שישראל תיסוג מהאזור יתפרשו בו 12 חיילים של יוניפי"ל, נוסף לקצין ושלושה חיילים לבנוניים. כל זאת בתנאי שנסיגת ישראל מן החלק הצפוני לא תביא לשינוי החיים היומיומיים של תושבי הכפר על שני חלקיו, וכי יותר להם לעבור בחופשיות בין שני החלקים.

 

תושבי רג'ר: "מוכנים למות כדי למנוע חלוקה"

בכפר קיבלו בזעם את הדיווחים על אפשרות לנסיגה ישראל מחלקו הצפוני של הכפר. "ממשלת ישראל ממשיכה להתייחס לאנשים כאן בזלזול. לא כך נוהגים בבני אדם שהם אזרחי המדינה", אצר דובר המועצה ונציג התושבים, נג'יב חטיב, שהוסיף: "לצערי, שוב אנחנו קוראים ושומעים על גורלנו מהעיתונות הלבנונית והישראלית. לפני כשבועיים קיימנו הפגנה גדולה במטרה להעביר את המסר שחלוקת הכפר היא לא רק חלוקה של אדמה, אלא הרס של משפחות שלמות".

 

לדברי חטיב, שליש מבין יותר מ-1,800 תושבי הכפר מתגוררים בחלקו הצפוני, בעוד שמוסדותיו המרכזיים, ובהם בניין המועצה, בית הספר, המרכולים, ושאר בתי העסק המרכזיים, נמצאים בחלקו הדרומי.

 "מדובר כאן בפגיעה נוספת באנשים שיהפכו לפליטים בלבנון. 1500 דונמים של שטחים חקלאיים שאותם כבשה ישראל בשנת 1967 יישארו יחד עם חלקו הדרומי של הכפר בשטח ישראל. אנחנו לא ניתן להקים כאן חומה, הייתה כבר אחת כזאת בברלין והיא נפלה".

 

נציב תושבי רג'ר אמר עוד, כי הוא וחברים נוספים במועצה פנו בתקופה האחרונה לנשיא המדינה, לראש הממשלה, לשרים ולחברי כנסת, בניסיון לגייס את תמיכתם בהם - אך ללא הועיל. חטיב, שפנה גם ליוניפי"ל ולמנכ"ל האו"ם, אמר כי "כולם מתעלמים ולא משיבים לפניות. אנשים כאן מוכנים למות כדי למנוע את החלוקה. אנחנו חלק בלתי נפרד מסוריה, ובעבר גם הגשנו על כך מסמכים רלוונטיים של משרד הפנים בנפת קונטרה. גורלנו צריך להיות כגורל רמת הגולן".

 

הוא הדגיש כי הוא ויתר התושבים עומדים על כך שהכפר יישאר כמקשה אחת, גם במחיר העברת כולו, על בתיו ושטחיו החקלאיים, לריבונות לבנון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכניסה לכפר רג'ר. ארכיון
צילום: אביהו שפירא
מומלצים