שתף קטע נבחר

גרמניה: מאסר עולם למהגר שהורה לרצוח את בתו

הגברים במשפחתה של הצעירה החליטו שהעובדה שהיא אינה בתולה היא עילה לרצח - וחנקו אותה למוות ביער. העונש הכבד ביותר הוטל על האב, שתיכנן את המעשה, אך לא השתתף ברצח

עשרה חודשים שאחרי שרצח צעירה טורקייה בת 20 על רקע "כבוד המשפחה" זיעזע את גרמניה, נידון אביה לעונש של מאסר עולם לאחר שהורשע שתיכנן את הרצח והורה לאחיה של הצעירה להרוג אותה. האח שביצע את הרצח, דאווט, נידון לתשע שנות מאסר בלבד בשל היותו קטין, וגבר אזרבייג'ני בן 37, שסייע למעשה, נידון לשבע שנים מאחורי הסורגים.

 

תחילת הפרשה כאשר הצעירה, ששמה הפרטי גלסם, היתה אמורה להינשא לגבר שאינה מכירה בניגוד לרצונה. כאשר משפחתה גילתה שהיא אינה בתולה, ואף עברה הפלה, אביה יוסוף (50) החליט שיש להרוג אותה כדי להציל את כבוד המשפחה. הוא הורה לאח ולחברו מאזרבייג'ן לקחת אותה לדרך צדדית ביער.

 

השניים כרכו חבל כביסה מסביב לצווארה, חנקו אותה למוות, ואז היכו אותה בפניה במחבט עד שלא ניתן היה לזהותה. חוקרי הרצח הצליחו להגיע לרוצחים בשל כפתורים מוכתמים בדם שנפלו ממעיליהם ונותרו בזירה. בבית המשפט, האח הרוצח לא פצה את פיו אפילו פעם אחת, ואילו האב וחברו הכחישו כל קשר למעשים.

 

אורח חייה המערבי של גלסם היה תמיד מקור לחיכוכים בינה לבין הגברים במשפחתה. המשפחה בת 12 הנפשות היגרה לגרמניה מטורקיה לפני כ-15 שנה. האם התאבדה כמה שנים לאחר מכן כאשר חלתה במחלת הסרטן. מומחים שהעידו בבית המשפט סיפרו כי הבית נשלט ביד רמה על-ידי האב, שהנהיג חוקים פטריאכליים נוקשים.

 

גלסם עברה במשך השנים התעללות בביתה, ובשנת 2008 פנתה לרשויות הרווחה בעירה ריס שבמדינת המחוז נורד-ריין וסטפליה. היא הוצאה מהבית ואף ניתנה לה דירה סודית, שם היתה אמורה להיות מוגנת, אולם בסופו של דבר היא חזרה לגור עם אביה ואחיה.  

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היכו אותה בפניה אחרי הרצח (אילוסטרציה)
היכו אותה בפניה אחרי הרצח (אילוסטרציה)
צילום: liquidlibrary
מומלצים